Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 sep, 2020

Speltips & odds: Två besvikelser gör upp på Gamla Ullevi

IFK Göteborg Hammarby

IFK Göteborg och Hammarby ställs mot varandra på torsdag kväll, när Allsvenskan är tillbaka efter ett landslagsuppehåll.

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

Anestis

Jallow – Da Graca – Calisir – Tolinsson

Yusuf – J. Johansson – Sana

Karlsson Lagermyr – A. Farnerud – Aiesh

Trolig laguppställning, Hammarby

Ousted

T. Söderström – Fenger – Magyar – Jeahze

Bojanic – Andersen

Rodic – A. Khalili – Tankovic

Jóhannsson

IFK Göteborg väntar fortfarande på sin nya tränare

Efter att Allsvenskan tagit paus för att Sebastian Larsson varit iväg och spelat med landslaget är den svenska ligafotbollen nu tillbaka. Efter en inte alltför upphetsande sammandrabbning mellan Helsingborg och Kalmar under onsdagen smäller det på riktigt torsdag kväll.

Under årets allsvenska har Hammarby gått riktigt knackigt, även om man då och då visat upp den potential man besitter och fått fansen att inbilla sig att allt är på väg att lossna. Senast var när man besegrade Puskás Akádemia med 3-0 och visade upp ett övertygande spel, bara för att i nästa match kryssa hemma mot Kalmar.

Laget på andra sidan av Gamla Ullevis gräsplan har dock underpresterat precis lika mycket. IFK Göteborg har inte vunnit på 13 matcher, och har bara en poäng till godo ner till kvalstrecket. Efter krysset, ett av alla, mot Mjällby senast agerade klubben genom att sparka Poya Asbaghi. Ny tränare är ännu inte tillsatt, men klart verkar åtminstone vara att Poyas assisterande Ferran Sibila blir kvar i tränarteamet.

De här lagen har redan mötts två gånger denna säsong, där IFK Göteborg vann cupmatchen medan det allsvenska mötet slutade oavgjort.

Speltips & odds

Det är svårt att tippa IFK Göteborg med tanke på att de precis gjort sig av med sin tränare, och Hammarby är inte enkla att tippa de heller den här säsongen.

Stefan Billborn har i flera intervjuer klagat över att det täta matchandet gjort att han inte haft tid eller möjlighet att riktigt rätta till de svagare bitar Hammarby haft i sitt spel, utan istället bara tvingats fokusera på nästa match som alltid varit bara någon dag bort. Nu har han fått nästan två veckor på sig att jobba med det han vill, och som den erkänt duktiga tränare han är tror vi att han hunnit få en del ordning på detta starka manskap.

Vi tror att Hammarby vinner matchen, och spelar den raka 2:an till 2,60 gånger insatsen på Unibet.

  • Tips: Hammarby vinner matchen
  • Odds: 2,60 på Unibet (odds hämtat 8/9, 11:30)

Fotbollsquiz

fotbollsquiz
Lista ut vilken fotbollsspelare jag är. Läs våra ledtrådar i vår fotbollsspelare quiz - och gissa rätt spelare på 0-5 poäng.
24 juni, 2024
serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
24 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
24 december, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar