Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 17 dec, 2020

Speltips & odds: Sverige – Tjeckien

Speltips & odds: Sverige – Tjeckien (premiär i JVM)

Sverige kliver in i JVM 2021 med premiärmatch mot Tjeckien. Ett klassiskt möte i ishockey-sammanhang. Tre poäng för juniorkronorna vore en perfekt start inför snäppet svårare kommande matcher.

Här ger vi en analys inför matchen. Vi ger dig de bästa oddsen och ett speltips inför Sverige – Tjeckien. Häng med!

Om du vill läsa mer om alla JVM odds så har vi en guide med fler speltips som stäcker sig över hela junior-VM.

Odds på att Sverige vinner

Vi kommer att spela på oddset för att Sverige vinner sin första match mot Tjeckien. Vi tror på en bra start för juniorkronorna. Motståndet kommer inte vara enkelt – men skulle kunna vara svårare. Vi gissar på att matcherna i gruppspelet mot Ryssland och USA kommer bli tuffarre.

Förra året så klappade Sverige till Tjeckien rejält med 5-0. Att notera är att Tjeckien har flera spelare än flera andra lag som åker på sitt andra JVM. Därför tror vi Sverige har ett övertag – trots att trupperna ser lite annorlunda ut i år.

Det kan alltid vara lite svårt att tippa premiärmatcher. Speciellt i ett juniormästerskap där flera av spelarna är väldigt nya. Om vi bara jämför trupperna rakt av så finns det inte mycket att gå på. Även inbitna kan ha dålig koll på tjeckiska juniorspelare.

Det vi känner till är att Sverige kommer med ett starkt lag ut på isen. De flesta spelarna gör sitt första JVM – men inte alla. Spelarna är hämtade med stor majoritet från SHL. De kanske två största utropstecknen i truppen är Lucas Raymond och Alexander Holtz. Det krävs att dessa spelare kliver fram för att Sverige ska nå långt i JVM.

Tjeckien åker istället med ett juniorlandslag som har flera spelare som var med förra året.

Vårt speltips kommer att vara på att Sverige vinner i ett tre-alternativ. Det innebär en lite ökning av de totala oddsen. Vi kommer att spela inne hos Betsson där du även kommer kunna streama JVM matcher live. Det ger dig en sida för att både kunna titta och spela på matcherna under turneringen.

Intressant för fortsättningen

Matchen kommer vara mycket intressant att följa. Det är mycket frågetecken som lär rätas ut under första matchen. Många backpar och anfallsformationer har inte testats på allvar ännu. Därför kommer det vara enklare att dra slutsatser för hela mästerskapet efter matcher mot Tjeckien.

En förlust i matchen kommer inte innebära att juniorkronorna kommer att åka ut. Det är 4/5 landslag i grupperna som kommer att ta sig vidare till finalspel. Det är en klar fördel att inte komma på fjärde platsen. Det kommer troligen att betyda att man ställs mot Kanada redan i kvartsfinalen. Ett lag man allra helst undviker fram tills finalen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar