Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 13 aug, 2020

Speltips & Odds: RB Leipzig – Atlético Madrid 13/8

RB Leipzig cele

Trolig laguppställning, RB Leipzig

Gulácsi

Klostermann – Upamecano – Halstenberg

Mukiele – Laimer – Sabitzer – Angelino

Nkunku – Olmo

Shick

Trolig laguppställning, Atlético Madrid

Oblak

Trippier – Savic – Gimenez – Lodi

Llorente – Partey – Niguez – Koke

Félix – Morata

Ta reda på hur du kan streama matchen mellan RB Leipzig och Atlético Madrid här.

RB Leipzig förlorade sin viktigaste spelare

Nu möts tyska RB Leipzig och spanska Atlético Madrid i Champions League-kvartsfinal. Båda lagen har haft en tuff kamp och nu ska de båda göra upp i vem som är värdigast en semifinal-plats.

Atlético Madrid har inte haft den roligaste säsongen i år. La Liga slutade som vanligt på tredje plats men Champions League visade sig däremot mycket bättre. Det var då Atlético slog ut odisputabla Liverpool i slutminuterna, efter att Liverpools Adrian gav bort två gratismål. Egentligen tycker jag inte Atlético förtjänade att gå vidare mot Liverpool med tanke på att The Reds dominerade matchen i nittio minuter. De där två målen bevisade bara att Liverpools målvakt var nervös.

RB Leipzig å andra sidan lyckades varken skaka loss Bayern München och Borussia Dortmund i tyska Bundesliga. För dem blev det också en tredje plats och nu vill RB Leipzig kalla sig för europeiska mästare. Även om RB Leipzig säsong inte slutade som en höjdare i Bundesliga, kan man ändå konstatera att de i alla fall gjort mycket bra ifrån sig för att kunna kalla sig dom topp tre starkaste i Tyskland.

Tråkigt nog kommer inte Timo Werner att synas springa omkring bland Leipzigs rödvita ställ ikväll. Werner skrev nämligen på Chelsea-kontraktet i förtid vilket innebär att han lämnade mitt under Champions League-säsongen. Om RB Leipzig går vidare ikväll, då kommer Timo Werner att ha mycket att ångra sig över.

Speltips

RB Leipzig har varit starka i år och det har även Atlético Madrid. Men nu när Leipzig förlorat deras kära Timo Werner kan det bli svårt att tänka sig hur Leipzig ska hålla i samma målformen som de har just nu. Timo Werner har gjort 28 mål och 8 assists på 33 spelade matcher i La Liga och 4 mål och 2 assists i Champions League. Siffrorna säger allt.

Atlético Madrids försvar kommer att ha ett enklare jobb idag med tanke på att Timo Werner inte medverkar i matchen.

Atlético Madrid har nått kvartsfinalen fem gånger i de senaste sju säsongerna. Det visar på att Atlético ändå har hittat någon sorts balans, eller flyt om man fick välja ett annat ord.

Vi tror att båda lagen kommer att ha lika mycket i bollinnehav men att Atlético Madrid kommer att ha fler chanser och hörnor.

Vi tror att Atlético Madrid vinner matchen till oddset 2.10 på Bet365.

  • Tips: Atlético Madrid vinner
  • Odds: 2.10 på Bet365 (Hämtat kl. 18:19, 13/8-2020)

Fotbollsquiz

serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
23 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
23 december, 2023
Premier League quiz
fotbollsquiz
Vad vet du om Premier League! Gör vårt PL-quiz, med tio frågor om världens största fotbollsliga!
23 maj, 2023

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar