Speltips & Odds: RB Leipzig - Atlético Madrid 13/8

Trolig laguppställning, RB Leipzig

Gulácsi

Klostermann – Upamecano – Halstenberg

Mukiele – Laimer – Sabitzer – Angelino

Nkunku – Olmo

Shick

Trolig laguppställning, Atlético Madrid

Oblak

Trippier – Savic – Gimenez – Lodi

Llorente – Partey – Niguez – Koke

Félix – Morata

Ta reda på hur du kan streama matchen mellan RB Leipzig och Atlético Madrid här.

RB Leipzig förlorade sin viktigaste spelare

Nu möts tyska RB Leipzig och spanska Atlético Madrid i Champions League-kvartsfinal. Båda lagen har haft en tuff kamp och nu ska de båda göra upp i vem som är värdigast en semifinal-plats.

Atlético Madrid har inte haft den roligaste säsongen i år. La Liga slutade som vanligt på tredje plats men Champions League visade sig däremot mycket bättre. Det var då Atlético slog ut odisputabla Liverpool i slutminuterna, efter att Liverpools Adrian gav bort två gratismål. Egentligen tycker jag inte Atlético förtjänade att gå vidare mot Liverpool med tanke på att The Reds dominerade matchen i nittio minuter. De där två målen bevisade bara att Liverpools målvakt var nervös.

RB Leipzig å andra sidan lyckades varken skaka loss Bayern München och Borussia Dortmund i tyska Bundesliga. För dem blev det också en tredje plats och nu vill RB Leipzig kalla sig för europeiska mästare. Även om RB Leipzig säsong inte slutade som en höjdare i Bundesliga, kan man ändå konstatera att de i alla fall gjort mycket bra ifrån sig för att kunna kalla sig dom topp tre starkaste i Tyskland.

Tråkigt nog kommer inte Timo Werner att synas springa omkring bland Leipzigs rödvita ställ ikväll. Werner skrev nämligen på Chelsea-kontraktet i förtid vilket innebär att han lämnade mitt under Champions League-säsongen. Om RB Leipzig går vidare ikväll, då kommer Timo Werner att ha mycket att ångra sig över.

Speltips

RB Leipzig har varit starka i år och det har även Atlético Madrid. Men nu när Leipzig förlorat deras kära Timo Werner kan det bli svårt att tänka sig hur Leipzig ska hålla i samma målformen som de har just nu. Timo Werner har gjort 28 mål och 8 assists på 33 spelade matcher i La Liga och 4 mål och 2 assists i Champions League. Siffrorna säger allt.

Atlético Madrids försvar kommer att ha ett enklare jobb idag med tanke på att Timo Werner inte medverkar i matchen.

Atlético Madrid har nått kvartsfinalen fem gånger i de senaste sju säsongerna. Det visar på att Atlético ändå har hittat någon sorts balans, eller flyt om man fick välja ett annat ord.

Vi tror att båda lagen kommer att ha lika mycket i bollinnehav men att Atlético Madrid kommer att ha fler chanser och hörnor.

Vi tror att Atlético Madrid vinner matchen till oddset 2.10 på Bet365.

  • Tips: Atlético Madrid vinner
  • Odds: 2.10 på Bet365 (Hämtat kl. 18:19, 13/8-2020)

Fotbollsquiz

Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Hur bra koll har du på fotbolls-EM? Quiz med frågor om såväl 2021 års upplaga som historia, om både Sverige och om andra EM-nationer! …
4 juni, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
18 mars, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
16 juni, 2020 | Emil Sandberg