Sexpoängsmatch i kampen om Champions League spel.

Speltips & Odds – Premier League: Leicester – Southampton

Speltips & Odds: Leicester – Southampton 16/1

En av kvällens matcher är den mellan Leicester City och Southampton i Premier League. Det är en kanske lite oväntad toppmatch mellan två lag som gått bättre än förväntat hittils under säsongen. Nedanför hittar ni odds och speltips på matchen.

Trolig laguppställning Leicester:

Schmeichel

Justin Fofana Evans Castagne

Barnes Tielemans Ndidi Maddison Albrighton

Vardy

Trolig laguppställning Southampton:

Forster

W-Peters Stephens Bednarek Bertrand

Armstrong W-Prowse Diallo Djenpo

Ings Walcott

Kan Southampton fortsätta överraska i Premier League?

Ja tårarna från coach Ralph Hasenhuttl efter att ha besegrat Liverpool senast beskriver kanske bäst hur stora steg hans lag tagit under året. Med vinsten senast är man endast tre poäng bakom Leicester på en 4:e plats i ligan vilket skulle betyda Champions League spel nästa säsong.

Att bara vara i diskussionen om topp 4 hade känts halvt om halvt som ett skämt inför säsongen men efter 17 matcher och ett snitt på nästan 2p/match så är det ett faktum. Snart halvvägs in på säsongen är ingen slump eller tur, 17 matcher är ett alldeles för långt spann av matcher för att Southampton ska viftas av som ett “flytlag”.

Man spelar en trevlig och ambitiös fotboll och räds ingen vilket syns tydligt i speliden. Kvällens match är en riktig “sexpoängsmatch” i kampen om en 4:e plats. Förlorar man idag är det sex poäng upp, vinner man är man på 4:e platsen. Men man möter som sagt ett Leicester som även dem gjort en grym insats hittils på säsongen även om det är en mindre skräll.

Med kvalitetsspelare på flertalet med Vardy, Tielemans och Maddison i spets så är man giftiga framåt och Rodgers har verkligen satt sin stämpel på Leicester. Det är två omställningsskickliga lag som möts på King Power Stadium ikväll så det ska bli intressant att se vem som vinner den taktiska duellen vilket antagligen kommer falla avgörandet denna afton.

Oavsett utgång så har vi en högintressant match framför oss med goda förhoppningar om ett högt tempo och mycket chanser till bägge sidor.

Speltips & Odds:

Det finns en del högaktuella spel på just den här matchen där flertalet är väldigt spelbara men det spel som sticker ut mest för min del är Southampton över 3,5 skott på mål till finfina 2,10(!).

Southampton spelar som tidigare nämnt en offensiv, glad fotboll med mycket ambition och fyra skott på mål över 90 minuter känns inte bara sannolikt utan logiskt.

Spel: Southampton över 3,5 skott på mål

Odds: 2,10(Bet365)

fotbollsquiz

fotbollsquiz
Lista ut vilken fotbollsspelare jag är. Läs våra ledtrådar i vår fotbollsspelare quiz - och gissa rätt spelare på 0-5 poäng.
24 juni, 2024
serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
24 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
24 december, 2023