Henrik Roswall photo
Henrik Roswall

- 6 jan, 2021

Kan Manchester United fortsätta på den fina formen?

Speltips & Odds: Manchester United – Manchester City 5/1

Speltips & Odds: Manchester United – Manchester City 5/1

Då var vi framme vid semifinal i den klassiska ligacupen i England. Lagen som gör upp om en finalplats är de båda rivalerna från Manchester, ett lag rött och de andra blått. Nedanför medföljer speltips och analys inför detta laddade möte.

Trolig laguppställning Manchester United:

Henderson

Wan Bissaka Bailly Maguire Telles

McTominay V.D Beek Pogba Fernandes

Rashford Martial

Trolig laguppställning Manchester City:

Ederson

Zinchenko Dias Laporte Cancelo

Rodri Gundogan Foden KdB Silva

Sterling

Kan United fortsätta på den fina formen?

Det är ett nytt år och med det ett nytt hemmalag. Laget från de röda delarna av Manchester har verkligen hittat formen senaste månaden där man radat upp bra resultat och till de ett bra spel dessutom.

Ole verkar har fått ordning på spelarnas attityd och inställning där man ser en avsevärd förbättring bara man går en månad tillbaka i tiden. Faktum är att man delar serieledningen i ligan tillsammans med de regerande mästarna Liverpool med en match mindre spelad dessutom.

Hade detta varit en “vanlig” ligacupsemifinal så hade man nog vilat en del spelare men när Manchester City står på andra sidan och en final hägrar vid seger så kommer den gode normannen med all säkerhet ställa upp med bästa tänkbara lag kvällen till ära. Bortalaget har även dem hittat formen på sistone och när dem spelat sina hängmatcher i ligan kan dem mycket väl vara inom två poäng från United och Liverpool.

Skadeläget ser bra ut i bägge lägrena och med tanke på rivaliteten och historien lagen emellan så kan det här bli en oerhört intressant match att följa. Matchen i matchen får nog sägas går mellan spelfördelarna i respektive lag, Bruno Fernandes och Kevin De Bruyne. Med nuvarande form är dem två tillsammans med Aston Villas Jack Grealish ligans utropstecken.

Speltips & Odds:

Med tanke på hur hemmalaget spelat på senaste och hur skottvilliga flera i laget är så tycker jag oddset(1,90) på att Manchester United skjuter över 3,5 skott på mål är alldeles för högt och kommer ryggas omedelbart.

Tips: Manchester United över 3,5 skott på mål

Odds: 1,90

fotbollsquiz
Lista ut vilken fotbollsspelare jag är. Läs våra ledtrådar i vår fotbollsspelare quiz - och gissa rätt spelare på 0-5 poäng.
29 maj, 2024
serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
19 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
19 december, 2023

Henrik Roswall

Henrik Rosvall är Sportals stora bettingexpert, och bevakar särskilt Premier League och Allsvenskan.

”Henke” har dessutom själv spelat fotboll, i Division 1, och var även nära att få ett kontrakt med Helsingborgs IF då de stod på toppen av svensk fotboll. Återkommande knäskador satte dock stopp på en lovande karriär.

10 Artiklar