Henrik Roswall photo
Henrik Roswall

- 12 sep, 2020

Speltips & Odds: Liverpool – Leeds 12/9

Liverpool - Leeds

Då var det äntligen dags för världens bästa liga att sätta igång. Premier league är tillbaka och väntan har varit obeskrivligt lång. Med en het transfermarknad 2020 och Corona fortfarande överhängande så kommer detta bli en annorlunda säsong på flera sätt.

Med ett publikförbud(hittils) så får vi se hur spelarna anpassar sig till en helt ny ovan atmosfär runt matcherna. Machen vi ska granska lite extra här är den mellan de regerande mästarna Liverpool och nykomlingen Leeds. Nedanför har ni nyheter, analyser samt speltipps inför matchen.

Trolig laguppställning Liverpool:

Alisson

A.Arnold Van Dijk Gomez Robertson

Keita Henderson Fabinho

Salah Firminho Mane

Trolig laguppställning Leeds:

Meslier

Ayling Koch Cooper Dallas

Dallas Costa Klich Phillips Hernandez

Harrison Bamford

Kommer Liverpool fortsätta där man avslutade förra säsongen?

Alla superlativ som finns har nog nämnts för att beskriva Liverpool säsongen 2019/2020 och med all rätt. Nu är det dock en helt ny säsong och den gamla klyschan man är aldrig bättre än sin senaste match har faktiskt lite sanning i sig. Man har sett lite halvtröga ut på försäsongen och släppt in lite nonchalanta mål som Klopp inte alls varit nöjd med och yttrat de öppet till media.

Att vinna en titel är svårt nog men att försvara den är ännu svårare. Många av lagen som jagar har värvat mycket och bra så det blir helt klart en intressant säsong framförallt i toppen av tabellen. Inför dagens match är hemmalaget Liverpool givetvis stora favoriter när man dessutom tar emot en nykomling. Liverpool kommer in till denna matchen med en intakt trupp och förväntas kunna matcha sin absolut bästa elva med the fantastic three längst fram.

Bielsa förfogar även han över en frisk trupp och tändvätska finns de gott om inför comebacken(efterlängtad) i Englands högsta liga. Rivaliteten mellan dessa två lagen går dessutom långt långt tillbaka i tiden då fotboll ibland såg ut som rugby så detta är från många olika vinklar ett otroligt intressant möte mellan två anrika klubbar.

Speltips & Odds:

Liverpool är givetvis storfavoriter även hos spelbolagen, särskilt på hemmaplan där man är otroligt starka. Där finns flertalet intressanta spel just på denna matchen där både mål och hörnor känns intressant. Men det som stciker ut mest är ändå över 2,5 kort i matchen till 2,00 gånger pengarna vilket känns i absolut högsta laget.

Med tanke på att det är en premiär, att de skiljer så mycket i kvalite mellan lagen samt den otroliga rivalitet som alltid funnits så känns det som högst troligt och logiskt att de blir en del kort.

Speltips: Över 2,5 kort i matchen(Bet365)

Odds: 2,00

Fotbollsquiz

serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
18 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
14 december, 2023
Premier League quiz
fotbollsquiz
Vad vet du om Premier League! Gör vårt PL-quiz, med tio frågor om världens största fotbollsliga!
05 mars, 2023

Henrik Roswall

Henrik Rosvall är Sportals stora bettingexpert, och bevakar särskilt Premier League och Allsvenskan.

”Henke” har dessutom själv spelat fotboll, i Division 1, och var även nära att få ett kontrakt med Helsingborgs IF då de stod på toppen av svensk fotboll. Återkommande knäskador satte dock stopp på en lovande karriär.

10 Artiklar