Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 jun, 2024

Slovenien – Serbien (EM 2024): Speltips, odds & startelvor

slovenien serbien speltips

Slovenien och Serbien möts i ett jugoslaviskt derby från EM klockan 15:00 torsdagen den 20 juni. Vi ger er här vårt speltips till matchen!

Slovenien – Serbien speltips

Nedan hittar ni vårt speltips till EM-matchen mellan Slovenien och Serbien den 20 juni. Matchen har avspark 15:00.

Vi anser att Serbien har bättre spelare än vad Slovenien har, men man har ofta haft svårt att få till det som ett lag. Slovenien däremot stod för en imponerande laginsats när man lyckades ta poäng mot Danmark i sin premiärmatch. Dessutom har man offensiv kvalitet i spelare som Benjamin Sesko med flera. Vi tror att det här blir en jämn tillställning och spelar det oavgjorda resultatet. Detta till 3.60 gånger pengarna hos Hajper.


Matchen slutar oavgjort

Odds = 3.60
Bonus: Få 100% upp till 500 kr hos Hajper

 • Slovenien inledde EM med att ta en poäng mot Danmark, vilket var en positiv överraskning.
 • Serbien stod för en ok match mot England, där man varken imponerade eller svek men förlorade med 0-1.
 • Slovenien och Serbien har mötts fyra gånger under de senaste femton åren, och det är jämnt skägg. Två oavgjorda samt en vinst för vardera lag.
Vad: Slovenien – Serbien (Fotbolls EM 2024)
När: Den 20/6, kl. 15:00
Vart: Fussball Arena München
Stream: TV4 Play
Speltips: Oavgjort (3.60 hos Hajper)

Slovenien stod för en stark insats i sin premiärmatch, då man överraskande tog poäng emot Danmark. Vore det inte för anfallaren Benjamin Seskos ramträff hade det dessutom kunnat bli tre pinnar för slovenerna. Just Sesko är en spelare som Slovenien hoppas mycket på. Han stod för 14 Bundesligamål för Leipzig denna säsong, och har även levererat i landslaget under de två senaste åren.

Serbien hade ingen enkel premiärmatch, då man ställdes emot en av guldfavoriterna i form av England. Det blev en rätt stängd match från början till slut, där varken Serbien eller England såg särskilt skrämmande ut. Den matchbilden var dock helt klart mest fördelaktig för engelsmännen, med tanke på att de hade fått in ett rätt tidigt ledningsmål.

Nu får vi se Slovenien och Serbien mötas i ett intressant jugoslaviskt derby. Dessa två nationer har mötts vid fyra tillfällen under de senaste 15 åren, och av dessa har de vunnit en vardera medan två matcher slutat oavgjort.

Derbymatcher lever ofta sina egna liv och även om Serbien är det bättre laget spelare för spelare så har vi sett tidigare hur serberna haft svårt att leverera när det verkligen gäller. Det räcker inte med att ha stjärnor i truppen, utan man måste få ihop det som ett lag också. Det fick verkligen Slovenien mot Danmark, då laget imponerade på oss.

Sett till oddsen tycker vi att ett spel på det oavgjorda resultatet är det vi finner störst värde i. Vi spelar således ”oavgjort”, till 3.55454 gånger pengarna hos Hajper.

Kolla gärna in hur ni kan finna EM 2024 streams att titta på direktsänt på nätet.

Slovenien – Serbien: Troliga startelvor

Slovenien gjorde en väldigt bra match mot Danmark, och med det i åtanke är det inte särskilt troligt att man förändrar så mycket. Vi väntar oss att förbundskapten Matjaz Kek mönstrar samma lag som senast, då han inte åkt på några skadeavbräck eller avstängningar.

Serbien fick sorgligt nog Filip Kostic korsbandsskadad i matchen mot England, och han blir nu borta från spel i nära ett års tid. Förutom att Kostic måste ersättas tror vi inte på några större förändringar i Dragan Stojkovics startelva här. Dock gjorde Dusan Tadic ett fint inhopp mot England och honom tror vi att vi får se från start här.

Sloveniens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Oblak
 • Backar: Karnicik, Drkusic, Bijol, Janza
 • Mittfält: Stojanovic, Cerin, Elsnik, Mlakar
 • Anfall: Sporar, Sesko

Serbiens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Rajkovic
 • Backar: Veljkovic, Milnekovic, Pavlovic
 • Mittfält: Zivkovic, S. Milinkovic-Savic, Gudelj, Mladenovic
 • Offensivt mittfält: Tadic
 • Anfall: Vlahovic, Mitrovic

Bästa betsidor med EM odds

Vi vill att ni ska hitta EM 2024 bästa odds att spela på. För att hjälpa er har vi gjort en oddsguide som ni är välkomna att lsa.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Fler speltips

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalen i Copa America mellan Uruguay mot Colombia. Speltips, odds och guide om hur du kan streama matchen online.
11 juli, 2024
holland england speltips
EM
Läs allt inför EM-semifinalen mellan Holland och England. Vi ger er vårt speltips, när det nu är dags för det sista finallaget att koras.
10 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalmatchen mellan Argentina mot Kanda. Matchstart, natten till onsdag, klockan 02:00. Läs om speltips, odds & livestreaming online.
09 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar