Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 jun, 2024

Slovakien – Rumänien (EM 2024): Speltips, odds & startelvor

Slovakien och Rumänien möts i en sista, avgörande match där en plats i slutspelet av fotbolls-EM 2024 står på spel. Läs allt du behöver veta inför denna spännande drabbning hos oss.

Slovakien – Rumänien speltips

Vårt speltips för Slovakien – Rumänien EM 2024 den 26 juni 18:00.

En jämn drabbning väntar på Deutsche Bank Park, och vi tror att matchen blir så pass jämn att vi vågar placera vårt speltips på oavgjort. För detta spel får vi 2.15 gånger pengarna hos spelbolaget Unibet. Läs vidare för en djupgående analys om varför vi anser att detta val är det bästa för denna match.


Oavgjort i matchen

Odds = 2.15
Bonus: Få 500 kr i gratisspel hos Unibet

 • Slovakien ligger på tredje plats medan Rumänien innehar förstaplatsen inför den tredje och sista omgången.
 • Vid oavgjort resultat är båda nationerna vidare till slutspelet.
 • Samtliga lag i gruppen har tre poäng inför den sista omgången.
Vad: Slovakien – Rumänien (Fotbolls-EM 2024)
När: Den 26/6, kl. 18:00
Vart: Deutsche Bank Park
Speltips: Oavgjort (2.15 hos Unibet)
Livestream: SVT Play

En match som är ämnad att sluta oavgjort? Det är vad vi tror och vi kommer placera vårt speltips på att matchen slutar i ett oavgjort resultat.

Anledningen är ganska enkel egentligen. Båda lagen går vidare vid ett oavgjort resultat, och därför tror vi ingen kommer att riskera allt för mycket i denna match. Snarare kommer de spela på resultat, hålla sig på den säkra sidan och avancera till slutspelet i fotbolls-EM 2024.

Notera att de båda lagen går vidare oavsett utfallet i matchen mellan Ukraina och Belgien. Allt som krävs är en poäng vardera, och både Slovakien och Rumänien är vidare, antingen via topp 2 eller som bästa trea.

Det vi har lärt oss om båda nationerna under fotbolls-EM samt en tid tillbaka, är att ingen av dem är särskilt vassa i offensiven eller gör särskilt mycket mål. De utmärker sig mest genom sin defensiv och är ganska svårslagna.

Vi tror att båda lagen kommer att spela säkert, inte riskera mycket, lägga stort fokus på defensiven, och att matchen slutar oavgjort. Skulle det exempelvis stå 0-0 i halvtid, så lär andra halvlek vara ännu mer tät och taktisk, med större fokus på defensiven, då ingen kommer vilja ta risker som kan leda till baklängesmål och eventuell eliminering.

Är du också intresserad av att följa matchen live? Kolla då in vår livestreaming-guide för fotbolls-EM 2024 online där vi går igenom steg för steg hur du kan se alla matcher online.

Slovakien – Rumänien: Troliga startelvor

Ingen av lagen utmärker sig särskilt när det gäller storspelare i truppen. Slovakien har visserligen Milan Skriniar, en mycket erfaren mittback som spelat i toppfotbollen under en längre tid och nu representerar PSG. Dessutom har de Stanislav Lobotka på mittfältet, som spelar för Napoli.

Rumäniens lag är en blandning av spelare från den inhemska ligan och spelare runtom Europa, men ingen spelar i några storklubbar förutom mittbacken Radu Dragusin från Tottenham.

Slovakiens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Dúbravka
 • Försvar: Pekarík, Vavro, Skriniar, Hancko
 • Mittfält: Kucka, Lobotka, Duda
 • Anfall: Schranz, Strelec, Haraslín

Rumäniens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Nita
 • Försvar: Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu
 • Mittfält: Marin, Stanciu, Marin
 • Anfall: Mihaila, Dragus, Man

Sidor med bäst EM odds

Vi vill att ni ska hitta de bästa möjliga oddsen på EM. I vår oddsguide hittar ni tips på bäst odds på EM 2024.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Fler speltips

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar