Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 jun, 2024

Skottland – Ungern (EM 2024): Speltips, odds & startelvor

skottland ungern speltips

Skottland och Ungern slåss om att säkra avancemang från gruppspelet, och båda lag behöver gå för seger. Läs här vårt speltips till matchen i Grupp A av EM 2024!

Skottland – Ungern speltips

Nedan finner ni vårt speltips till denna avgörande match i Grupp A, mellan Skottland och Ungern i EM 2024.

Varken Skottland eller Ungern har imponerat särskilt mycket på oss så här långt, och det syns också på lagens poängkonton. Nu är båda lagen pressade att vinna denna sista match, för att ha möjlighet att ta sig vidare från gruppspelet. Då tror vi att vi får se två lag som går framåt, och vi väljer att spela ”Båda lag gör mål – Ja”. Detta till 1.880707 gånger pengarna hos Hajper.


Båda lag gör mål – Ja

Odds = 1.66
Bonus: Få 100% upp till 500 kr hos Hajper

 • Båda lagen måste vinna här för att kunna ta sig vidare. Det är dock tveksamt om en seger kommer att räcka för Ungerns del. Allt hänger på om man kan bli en av de fyra bästa treorna.
 • Skottland har fortfarande Ryan Porteous avstängd efter att han blivit utvisad i premiären mot Tyskland.
 • Senast lagen möttes var i en vänskapsmatch år 2018, då Skottland vann med 1-0.
Vad: Skottland – Ungern (Fotbolls EM 2024)
När: Den 23/6, kl. 21:00
Vart: Stuttgart Arena
Stream: TV4 Play
Speltips: Båda lag gör mål – Ja (1.66 hos Hajper)

Skottlands EM så här långt har knappast varit någon hit. Man förlorade premiären med hela 1-5 mot Tyskland, och fick sedan bara en poäng i den andra omgången av Schweiz igen. Nu är man tvungna att vinna mot Ungern i den sista omgången, och man kan åtminstone glädjas över att Ungern gjort det ännu sämre så här långt.

Ungern har förlorat båda sina matcher. Först fick man spö av Schweiz, och därefter blev värdnationen Tyskland för svåra. Man stod dock upp relativt bra mot Tyskland, och ska inte skämmas för sin insats. Matchen mot Schweiz var dock en sådan där man ska få med sig poäng om man ska ha en hyfsad chans att ta sig vidare från ett gruppspel. Men vinst mot Skottland här och chansen att gå vidare lever. Detta genom att i så fall lyckas bli en av de fyra bästa treorna.

Inget av de här lagen har direkt imponerat på oss. Nu kommer båda behöva gå för vinst för att kunna ha en chans att gå vidare i EM, och då tror vi åtminstone att lagen känner att det är nu eller aldrig, och går framåt. Särskilt om matchen står och väger i slutet – då finns verkligen ingenting att förlora.

Vi tror att förutsättningarna inför den här matchen gör att sannolikheten för att båda lag gör mål är stor. Inget av lagen har den defensiva styrkan som krävs för att stänga en match vid ledning heller. Vi väljer att spela ”Båda lag gör mål – Ja” till 1.66 gånger pengarna hos Hajper.

Titta gärna in information om hur ni gör för att streama EM 2024 live, så att ni kan titta på mästerskapen på nätet.

Skottland – Ungern: Troliga startelvor

Trots att Skottland knappast imponerat så här långt så tror vi inte på några större förändringar i lagets startelva. De spelare som spelat är de som förbundskaptenen trott hårdast på, och det är de spelare som han lär fortsätta satsa på, åtminstone i till största del.

Detsamma gäller Ungern, där vi också tror att vi får se i princip samma spelare här som spelat tidigare.

Skottland, startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Gunn
 • Backar: Hendry, Hanley, McKenna
 • Mittfältare: Ralston, Gilmour, McTominay, McGregor, Robertson
 • Anfall: Adams, McGinn

Ungern, startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Gulásci
 • Backar: Fiola, Orban, Dardai
 • Mittfält: Bolla, Nagy, Schäfer, Kerkez
 • Offensivt mittfält: Szoboszlai, Sallai
 • Anfall: Varga

Bästa betsidor till EM 2024

Om ni ska spela på EM 2024 är det bra att hitta så bra odds som möjligt att spela med. I vår oddsguide tipsar vi om var ni kan hitta bäst odds på EM 2024.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Fler speltips

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar