Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 jun, 2024

Skottland – Schweiz (EM 2024): Speltips, odds & startelvor

skottland schweiz speltips

Skottland och Schweiz möter varandra i den andra gruppspelsomgången av EM. Pressen ligger på Skottland, som är i poängbehov efter den inledande förlusten. Läs vårt speltips till matchen här!

Skottland – Schweiz speltips

Nedan finner ni vårt speltips till EM-matchen mellan Skottland och Schweiz, onsdagen den 19 juni klockan 21:00.

Efter att ha sett den första gruppspelsomgången av EM tycker vi att det är tydligt att Schweiz just nu mår bättre som lag än Skottland. Dessutom saknar Skottland här sin avstängde försvarare Ryan Porteous. Med rådande förutsättningar landar vi i att ett spel på Schweiz som vinnare är ett gott val. Vi spelar den raka 2:an, som finnes till 1.91 gånger pengarna hos Hajper.


Schweiz vinner

Odds = 1.91
Bonus: Få 100% upp till 500 kr hos Hajper

 • Skottland fick sin försvarare Ryan Porteous utvisad mot Tyskland senast, och han missar således denna match.
 • Schweiz har småskador på Denis Zakaria och Steven Zuber, och de kan troligtvis inte spela här.
 • Skottland har fyra raka tävlingslandskamper utan vinst, medan Schweiz har fem raka landskamper utan förlust.
Vad: Skottland – Schweiz (Fotbolls EM 2024)
När: Den 19/6, kl. 21:00
Vart: Cologne Stadium, Köln
Stream: TV4 Play
Speltips: Schweiz vinner matchen (1.91 hos Hajper)

Skottland fick ingen rolig start på sommarens fotbolls-EM, då man ställdes mot värdlandet Tyskland och åkte på en rejäl förlust. Tyskarna vann med hela 5-1, och inte blev det bättre av att Skottland åkte på en utvisning. Nu kommer Ryan Porteous att missa matchen mot Schweiz.

Schweiz stod för en bra prestation i sin inledande match. Man mötte Ungern, vilket var en match som på förhand kändes relativt öppen mellan två intressanta lag. Schweiz valde att bänka sin stjärna Xherdan Shaqiri, vars form har ifrågasatts, och bänkningen blev uppmärksammad. Men det gick bevisligen bra utan Shaqiri, och man kunde besegra Ungern med 3-1.

Med tanke på hur respektive lags första match i turneringen såg ut, så tror vi mer på Schweiz här. Man stod för en stark insats och visade att man är ett lag av kvalitet. Skottland däremot har visserligen ett antal duktiga spelare med fina klubbadresser, men man fick det verkligen inte att fungera och saknar nu en av sina startspelare.

Vi väljer att spela den raka 2:an, som hos Hajper går att finna till 1.91 gånger pengarna.

Kolla för all del in information om EM 2024 live stream, så att ni kan se matchen direkt på nätet.

Schweiz – Skottland: Troliga startelvor

Det mesta klaffade för Schweiz när de ställdes mot Ungern, och vi förväntar oss att förbundskapten Murat Yakin kommer att ställa upp med samma lag här igen. Det är inte helt uteslutet att pålitlige anfallaren Breel Embolo, som byttes in och gjorde mål mot Ungern, får chansen, men vi ska även komma ihåg att också startande anfallaren, det mer oprövade kortet Kwadwo Duah, var den som gav Schweiz ledningen mot Ungern.

Skottland fick en utvisning på försvararen Ryan Porteous, och han kommer således inte att medverka i den här matchen. I stället är det rimligt att tro att Grant Hanley, som byttes in tidigt i den förra matchen för att ta Porteous position, får starta denna gång.

Skottlands startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Gunn
 • Försvar: Hendry, Hanley, Tierney
 • Mittfält: Ralston McGregor, McTominay, Robertson
 • Offensivt mittfält: Christie, McGinn
 • Anfall: Adams

Schweiz startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Sommer
 • Försvar: Schär, Akanji, Rodríguez
 • Mittfält: Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer
 • Offensivt mittfält: Ndoye, Vargas
 • Anfall: Duah

Bästa odds på EM

Vi vill hjälpa dig att hitta bäst odds på EM 2024, och för att göra det har vi skapat en oddsguide som du mycket gärna får ta del av.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Fler speltips

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalen i Copa America mellan Uruguay mot Colombia. Speltips, odds och guide om hur du kan streama matchen online.
11 juli, 2024
holland england speltips
EM
Läs allt inför EM-semifinalen mellan Holland och England. Vi ger er vårt speltips, när det nu är dags för det sista finallaget att koras.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalmatchen mellan Argentina mot Kanda. Matchstart, natten till onsdag, klockan 02:00. Läs om speltips, odds & livestreaming online.
09 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar