Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 jun, 2024

Rumänien – Ukraina (EM 2024): Speltips, odds & startelvor

Rumänien mot Ukraina inleder Grupp E på måndag klockan 15:00. Följ med oss när vi går igenom allt inför denna mycket spännande drabbning.

Rumänien – Ukraina speltips

Vårt speltips för Rumänien- Ukraina i EM 2024 den 17 juni 15:00.

Det luktar både målsnålt och poäng åt vardera lag. Ukraina är oddsfavoriter med ett odds på 1.94 gånger pengarna. Vi väljer dock att fokusera på ett speltips för halvtid, nämligen att matchen slutar oavgjort, vilket ger 2.08 gånger pengarna hos Unibet. Låt oss gå igenom allt inför denna drabbning och förklara varför vi tror att vårt val är utmärkt för denna match.


Oavgjort i halvtid

Bonus: Få 500 kr i gratisspel hos Unibet

 • Grupp E består av Rumänien, Ukraina, Belgien och Slovakien.
 • Mykolenko från Ukraina ser ut att vara tillbaka i spel efter en mindre skada tidigare i veckan.
 • Rumänien var mycket starka defensivt under hela EM-kvalet.
Vad: Rumänien – Ukraina (Fotbolls-EM 2024)
När: Den 17/6, kl. 15:00
Vart: Allianz Arena
Speltips: Oavgjort i halvtid (2.08 hos Unibet)
Livestream: SVT Play

Bortsett från Belgien, som är klara favoriter i Grupp E, förväntar vi oss att denna grupp kommer att vara mycket öppen och att utgången mellan de övriga tre lagen – Rumänien, Ukraina och Slovakien – kan bli högst oviss. Detta gör gruppen särskilt intressant att följa.

I vår analys fokuserar vi på mötet mellan Rumänien och Ukraina, där vi presenterar vårt mest genomtänkta speltips. Vi tror på en mycket målsnål match, särskilt under den inledande halvleken. Därför rekommenderar vi ett spel på att matchen är oavgjord i halvtid, till oddset 2.08 gånger pengarna hos Unibet.

Båda lagen är starka defensivt, med Rumänien som särskilt utmärker sig genom att prioritera sitt försvarsspel. Under hela EM-kvalet släppte Rumänien endast in fem mål och vann dessutom sin grupp, före starka nationer som Schweiz. Detta vittnar om ett mycket imponerande kval. Trots att deras offensiv kanske inte är lika skarp, visade de effektivitet och beslutsamhet genom att kvalificera sig till sommarens mästerskap.

Ukraina å sin sida har en något starkare offensiv med spelare som Mudryk, Dovbyk och Tsyhankov i spetsen, vilket innebär att Rumänien måste vara på sin vakt. Men vi vet också att när Rumänien fokuserar helt på sitt försvar, är det mycket svårt att bryta igenom deras försvarslinje. Vi tror att Ukraina kommer att stöta på detta problem, åtminstone i början av matchen. Matchen kan mycket väl öppna upp sig mer under andra halvlek när båda lagen börjar ta större risker, men i inledningen förväntar vi oss en målsnål och jämn tillställning.

Vill du streama EM 2024 live online? Kolla in vår guide för att vara säker på att du inte missar någon match under fotbolls-EM 2024.

Rumänien – Ukraina: Troliga startelvor

Som tidigare nämnt har Ukraina en imponerande offensiv med spelare som Mudryk, Dovbyk och Tsyhankov. Dessutom har de flera erfarna spelare, exempelvis Arsenal-spelaren Zinchenko. Mykolenko från Everton har varit osäker till start på grund av en skada, men ser nu ut att vara redo att börja från start.

Rumänien har inga storstjärnor i truppen, vilket innebär att de måste fokusera på lagarbete och kämpa hårt för varandra. En nyckelspelare att hålla ögonen på är försvararen Dragusin från Tottenham, som har potential att göra stor skillnad. Även högeryttern Dennis Man är en spelare som kan bidra med mycket i offensiven.

Rumäniens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Nita
 • Försvar: Ratiu, Dragusin, Racovitan, Bancu
 • Mittfält: Stanciu, M. Marin, R. Marin
 • Anfall: Man, Dragus, Mihaila

Ukrainas startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Lunin
 • Försvar: Konoplia, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko
 • Mittfält: Sudakov, Stepanenko, Zinchenko
 • Anfall: Tsyhankov, Dovbyk, Mudryk

Sidor med bäst EM odds

Öka dina vinstchanser genom att läsa vår omfattande guide om odds inför EM 2024. Här hittar du våra toppval av spelbolag där du kan placera dina bästa spel inför mästerskapet.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Mer speltips från Sportal.se

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar