Real Madrid - FC Barcelona, 10/4: Speltips, odds & inför

Resultat
Odds
Real Madrid
Oavgjort
FC Barcelona
Odds hämtat på Unibet: 9/4 14:00

Vilket El Clásico vi får! På lördag kväll tar Real Madrid emot FC Barcelona, i en match som mycket väl kan avgöra utgången av ligatiteln. Kolla in vårt speltips till jättemötet!

Real Madrid och FC Barcelona har båda kommit starka på våren, och ger trots allt Atlético Madrid en riktig kamp om ligatiteln. Barcelona är en poäng från förstaplatsen, och Real Madrid har tre poäng dit.

Ta del av vårt speltips på säsongens sista El Clásico, som spelas lördag 10/4! Läs även om hur du gör för att streama La Liga.

Vad: Real Madrid – FC Barcelona
När: Den 10/4, kl. 21:00
Vart: Alfredo Di Stefano
Live stream: Real Madrid – FC Barcelona
Vad: Omgång 30 i La Liga
Speltips: Real Madrid vinner (3.05 hos Unibet)

Inför matchen

  • Real Madrid vann höstderbyt med 3-1.
  • Barcelona ligger två poäng före Real i ligan och har klart bättre målskillnad, men La Liga avgörs på inbördes möten.
  • Sergio Ramos och Raphaël Varane missar båda matchen på grund av skador.

Speltips inför matchen

Real Madrid genomgår en svår generationsväxling efter Cristiano Ronaldo och försöker med tiden slussa ut och ersätta andra storspelare från samma era, men har inte riktigt fått några jämngoda ersättare på plats. Barcelona har haft kaos i klubben från toppen till botten där presidenten försökt förstöra sina egna spelares rykten och där miljarder kastas på misslyckade nyförvärv varje sommar.

Med bakgrund av att de två största lagen i La Liga hade problem samtidigt skulle detta bli säsongen då Atlético Madrid kunde vinna ligan. Det såg också tidigt ut som att så skulle bli fallet. Atlético stack tidigt iväg och skapade sig en rejäl ledning. Elva poäng ner till Real Madrid hade man, och Barcelona låg ännu längre ifrån. Men sedan har någonting hänt.

”Atléti” har konsekvent tappat poäng, medan Real och inte minst ”Barca” gått som tåget. Vecka efter vecka har ledningen krympt, och nu har Atlético plötsligt bara en poäng ned till Barcelona. Strax där bakom jagar Real, två poäng ifrån katalanerna.

Starkast form av de tre lagen har Barcelona, men de har också det tuffaste spelschemat. De har kvar både clásicot mot Real och att möta Atlético. Men vinner man här har man allt i egna händer.

Tungt för Real Madrid är att Sergio Ramos saknas, och så även Raphaël Varane. Barcelona å sin sida står utan offensiva duon Coutinho och Ansu Fati,

Vårt speltips

Real Madrid har gått på en del minor den här säsongen, men när det verkligen gällt har man visat sin storhet – så sent som i tisdags då man besegrade Liverpool med 3-1. Man har till exempel tagit fyra av sex poäng mot Atlético, och vann höstderbyt mot Barcelona på Camp Nou.

Barcelona må ha en starkare formkurva än Real, men Real har sett bra ut på sistone de också. Barca var dessutom bara minuter ifrån att tappa poäng mot Real Valladolid i senaste omgången, och hjälptes av ett tveksamt rött kort. Inget styrkebesked inför detta derby.

Vi spelar den raka 1:an, som på Unibet finnes till hela 3,05 gånger insatsen.

Alla de bästa oddsen

Nedan finner ni ytterligare odds på Real Madrid – Barcelona. Oddsen är från Unibet.

Spel Odds hos Unibet
Real Madrid vinner 3.05
Oavgjort 3.75
FC Barcelona vinner 2.30
Över 2,5 mål i matchen 1.58
Under 2,5 mål i matchen 2.38
Ole Gunnar Solskjaer förlänger med 3 nya år med Manchester United
Ole Gunnar Solskjaer förlänger med 3 nya år med Manchester United
Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer har signerat ett nytt kontrakt med klubben, som sträcker sig till år 2024.
News icon 24 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Rebecca Peterson vann en tuff OS-debut
Rebecca Peterson vann en tuff OS-debut
Rebecca Peterson är vidare i OS damtennis efter att ha slagit ut kompisen Mayar Sherif. I sextondelsfinalen väntar kazakiskan Elena Rybakina.
News icon 24 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Den engelska ytterforwarden, Jadon Sancho, som ansluter från Borussia Dortmund, har signerat ett femårskontrakt med Premier League laget Manchester United.
News icon 23 juli, 2021
Author icon Katten Jansson