Henrik Roswall photo
Henrik Roswall

- 17 jan, 2021

Rivalmötet som kan avgöra ligan!

Premier League: Liverpool – Manchester United 17/1

Speltips & Odds: Liverpool – Manchester United 17/1

Söndagen bjuder på en rad intressanta matcher där den kanske allra största trots allt är den mellan ärkerivalerna Liverpool och Manchester United. Nedanför följer matchanalys, laginfo samt förhandstipp inför dagens match.

Trolig laguppställning Liverpool:

Alisson

TAA Fabinho Henderson Robertson

Thiago Wijnaldum Oxlade-Chamberlain

Salah Firminho Mane

Trolig laguppställning Manchester United:

De Gea

Wan Bissaka Bailly Maguire Telles

Matic Pogba Fernandes

Martial Cavani Rashford

Kan United bryta Liverpools svit på Anfield?

Ja frågan alla ställer sig är om formstarka Manchester United kan lyckas besegra Liverpool på Anfield vilket inget lag lyckats med på 37 matcher(!). Ska man leva här och nu så har väl Manchester United inte haft ett bättre läge de senaste 6-7 åren. Senast man spelade såhär bra och ledde ligan var under Sir Alex sista år när man tillslut vann Premier League säsongen 2013.

Känslan i och runt omkring Manchester United är enorm positivitet och man ser en passion bland spelarna som inte funnits där sen Sir Alex dagar. Man behöver inte vara en raketforskare för att förstå att den största anledningen till detta pånyttfödda Manchester United stavas Bruno Fernandes.

Portugisen som under kalenderåret blivit utsedd till månadens spelare hela 4(!) gånger(rekord) har kommit in och nästan på egen hand gett laget en karisma, passion och glöd för att vinna igen. En vinnarmentalitet som tidigare suttit så djupt rotad i väggarna på Carrington och Old Trafford som varit försvunnen under stora delar av 2010-talet är nu tillbaka.

Man spelar en snabbare fotboll, kontringarna ser livsfarliga ut och sen finns Bruno där för att allt som oftast fälla avgörandet. Det klassiska Manchester United “flytet” där man alltid lyckades vinna trots man inte alltid gjorde sin bästa match finns där igen. Förutsättningarna inför kvällens hatmöte har som sagt aldrig varit bättre för United i modern tid. Inte bara att man själva lyser av självförtroende utan att starka Liverpool sett mänskliga, nästan sårbara ut senaste tiden.

Tappade poäng och även förluster har avlöst varandra och Klopp står inför en tuff tid framöver. Givetvis har skador denna säsongen rivit upp stora sår och exponerat Liverpools faktiska svaghet, bredden. Liverpool har i två säsonger spelat fantastisk fotboll där man lyckats vinna både Champions League och Premier League. Man har dock gjort detta med ett rekordlågt antal spelare inblandade.

Man brukar säga att trupper inte startelvor vinner mästerskap men Liverpool har lyckats trotsa det påståendet när man i princip gått runt på samma startelva vecka in vecka ut i över två säsonger. Medan andra lag haft skador på nyckelspelare så har Liverpools startelva alltid varit intakt. Tills 2020.

När man har en elva i världsklass men en trupp som kanske inte ens är topp 10 i världen så exponeras de tydligt när man får skador på en 4-5 nyckelspelare. Nödlösningar med Fabinho och Henderson har fungerat helt okej men är givtevis ingen ersättare för Van Dijk och Gomez. Ikväll står det dessutom enormt viktiga poäng på spel i kampen om ligatiteln som Manchester United lite oväntat i skrivande stund är högst inblandade i.

Oavsett vilka spelare som ställs på plan ikväll kommer det vara krig där ute. Englands två mest framgångsrika(United i Premier League) och (Liverpool i Europa) är och kommer alltid vara bittra rivaler. Hat kommer alltid finnas och med tanke på tabelläget så förväntar vi oss alla en fruktansvärt underhållande match.

Speltips & Odds:

Hade matchen spelats i november så hade nog alla experter sagt att Liverpool leker hem det här. Men då United gått som tåget på slutet och självförtroendet man uppvisar gör att den här matchen plötsligt är hur öppen som helst. Enligt spelbolagen gäller Liverpool fortfarande som favorit på Anfield vilket ändå får respekteras med tanke på deras makalösa hemmasvit.

Manchester United är ett skottvilligt och inläggsvänligt lag så både hörnspel och skott på mål är intressanta spel här. Det lutar över till ett spel på antal skott på mål(över 3,5 för United) till oddset 1,90.

Spel: Manchester United över 3,5 skott på mål

Odds: 1,90(Bet365)

fotbolssquiz

fotbollsquiz
Lista ut vilken fotbollsspelare jag är. Läs våra ledtrådar i vår fotbollsspelare quiz - och gissa rätt spelare på 0-5 poäng.
23 juni, 2024
serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
23 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
23 december, 2023