Polen - Slovakien, 14/6: Speltips & odds (EM)

Polen Slovakien

Polen och Slovakien möts i den första matchen i Grupp E. Vilka startelvor ställer de upp med, och hur går det? Vi ger er våra tankar inför mötet!

Grupp E sparkar igång klockan 18:00 under måndagen, och då är det Polen och Slovakien som möts. Lagen gör upp i Sankt Petersburg Stadion, i en match som många svenskar garanterat kommer att hålla ögonen på.

Polen går in i den här matchen som favoriter, men har en del betydelsefulla spelare borta. Vi ger er vårt Polen – Slovakien speltips! Är ni intresserade av att läsa mer om EM 2021 tips kan ni följa länken, eller varför inte läsa på om EM 2021 live streams?

Vad: Polen – Slovakien
När: Den 14/6, kl. 18:00
Var: Sankt Petersburg Stadion
Vad: EM, Grupp E
Stream: SVT
Speltips: Polen vinner (1,82 hos Betsson)

Inför matchen

  • Polen saknar ett par starka anfallare, men har den starkaste tillgänglig i Robert Lewandowski.
  • Marek Hamsik går en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar här.
  • Sist lagen möttes var i en träningsmatch år 2013, då Slovakien vann med 2-0.

Speltips inför matchen

Under måndagen är det dags för Sveriges grupp, Grupp E, att komma igång. Men innan vi får se Sveriges landslag blir det uppvärmning genom att ta sig en titt på våra gruppmotståndare. Klockan 18:00 under måndagskvällen möts Polen och Slovakien.

Polen är en nation som hållits som en outsider att gå långt i flera mästerskap nu, men de har aldrig lyckats. De hamnade i en på förhand jämn grupp i VM 2018, men floppade totalt. Robert Lewandowski såg ut som en skugga av den spelare han varit i Bundesliga i ett decennium nu.

Bredvid sig i anfallet blir det tomt för ”Lewa”. Inför mästerskapet skadade sig Krzysztof Piątek – han som gjorde kometkarriär i Serie A för ett par år sedan – och för några dagar sedan lämnade Arkadiusz Milik det tråkiga beskedet att han inte heller kan delta, också på grund av skada. Lewandowski får hoppas på understöd från Napolis skicklige och dynamiske mittfältare Piotr Zieliński istället.

I Slovakiens lag finns det också en självklar stjärna, och det är IFK Göteborgs Marek Hamsik – som dock kritat på för Trabzonspor nu. Han har gjort en godkänd vår i IFK Göteborg, som kröntes med ett riktigt kanonmål i krysset. Mittfältaren har dock dragits med skadeproblem och det återstår att se om han är redo att spela från start här.

Polen är starkare

Polen är trots allt någon nivå över Slovakien när det gäller spelarmaterial, och vi tror att det kommer att synas under matchen. Robert Lewandowski må vara aningen ensam i det polska anfallet denna måndag, men ensam är stark – särskilt när det gäller ”Lewa”.

Vi landar i att Polen vinner den här matchen, och spelar den raka 1:an. Den finnes till oddset 1,82 gånger insatsen, på Betsson.

Troliga startelvor

Polen:

Szscesny; Berezsynski, Glik, Bednarek, Rybus; Jozwiak, Krychowiak, Zielinski, Moder; Lewandowski, Kownacki

Slovakien:

Dúbravka; Pekarik, Skriniar, Satka, Hubocan; Hrosovsky; Duda, Kucka, Hamsik, Mak; Bozenik

Bästa oddsen i EM

Här hittar ni fler odds på Polen – Slovakien. Oddsen är hämtade från Betsson, och ni får gärna läsa vår Betsson recension.

Spel Odds hos Betsson
Lewandowski mål + Polen vinner 2,75
Oavgjort eller Slovakien 2,11
Mål i båda halvlekarna – ja 2,04
Över 2,5 mål i matchen 2,41
Under 2,5 mål i matchen 1,60

Relaterat

Streama Sverige – Slovenien (27/9): Live stream & TV
Streama Sverige - Slovenien (27/9): Live stream & TV
Kolla in hur ni gör för att live streama Sveriges viktiga Nations League-match mot Slovenien! Se matchen direkt från Nations League.
26 september, 2022 | Emil Sandberg
Streama Serbien – Sverige (24/9): Live stream & TV
Streama Serbien - Sverige (24/9): Live stream & TV
Vill ni titta på Serbien - Sverige online på nätet? Här visar vi hur ni gör samt vilken kanal som visar matchen på TV.
21 september, 2022 | Emil Sandberg
Stryktipset – 17 september (17/9): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 17 september (17/9): Tips, förslag & analys
Stryktipset är tillbaka med idel engelsk fotboll! Kolla in vår spelanalys till kupongen den 17 september.
16 september, 2022 | Emil Sandberg