Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 jun, 2024

Polen – Nederländerna (EM 2024): Speltips, odds & startelvor

På söndag klockan 15:00 möts Polen och Nederländerna i dagens första match i fotbolls-EM 2024. Nederländerna går in i matchen som klara favoriter att ta hem segern.

Polen – Nederländerna speltips

Vårt speltips för Polen – Nederländerna i EM 2024 den 16 juni 15:00.

Nederländerna är oddsfavoriter med 1.57 gånger pengarna hos Bet365. Efter att ha analyserat läget noggrant har vi dock valt att presentera ett kombinationsspel som höjer vårt odds till 1.95 gånger pengarna. Följ med oss för en komplett genomgång av matchen, såsom speltips, troliga startelvor, odds och annan viktig information inför mötet mellan Polen och Nederländerna.


Nederländerna vinner + över 1.5 mål i matchen

Odds = 1.95
Bonus: Få 1250 kr i spelkrediter hos Bet365

 • Grupp D är en intressant grupp och består av Nederländerna, Polen, Frankrike och Österrike.
 • Nederländerna är klara favoriter att vinna matchen på Volksparkstadion i Hamburg.
 • Polen kommer dock till matchen med ett fint EM-genrep i bagaget.
Vad: Polen – Nederländerna (Fotbolls-EM 2024)
När: Den 16/6, kl. 15:00
Vart: Volksparkstadion
Speltips: Nederländerna vinner + över 1.5 mål i matchen (1.95 hos Bet365)
Livestream: > TV4Play

Grupp D är en spännande samling av fyra starka fotbollsnationer: Polen, Nederländerna, Frankrike och Österrike. Frankrike är de självklara favoriterna att vinna gruppen, medan vi förväntar oss en jämn kamp mellan Nederländerna och Österrike, där utgången kan bli mycket oviss.

Polen ser vi däremot inte som en stark utmanare. Nationen har haft det svårt de senaste åren och har inte nått upp till sina forna höjder. Deras kval till EM var mediokert, präglat av flera svaga prestationer, men de lyckades ändå säkra en plats genom playoff.

Inför matchen mot Nederländerna saknar Polen dessutom sin största stjärna, Robert Lewandowski, på grund av skada.

Nederländerna, å andra sidan, har många skickliga spelare. Även de har drabbats av skador, såsom Frenkie de Jong som missar EM, men deras bredd i truppen kompenserar för detta. På mittfältet kommer vi troligen få se starka spelare som Schouten, Veerman och Reijnders. Dessutom har Nederländerna ett mycket robust och erfaret försvar som vi tror kommer spela en nyckelroll i deras EM-kampanj.

Vårt speltips för denna match kombinerar en nederländsk seger med att matchen slutar med över 1.5 mål. Vi har stort förtroende för Nederländerna och liten tro på Polen, inte bara i denna match utan under hela EM. Nederländerna bör vara överlägsna på alla punkter och förväntas vinna matchen relativt komfortabelt.

Om du vill livestreama EM 2024 online, kolla in vår guide för att se till att du inte missar en enda match under fotbolls-EM 2024.

Polen – Nederländerna: Troliga startelvor

Polen saknar, som nämnts, Lewandowski, vilket är ett mycket tungt avbräck. Istället kommer de att förlita sig på Piatek och Swiderski i anfallet.

Nederländerna har en mycket stark trupp med toppspelare på många positioner. Depay och Gakpo förväntas starta i anfallet. På defensiven lär vi se Ake, van Dijk och Geertruida, tre mycket starka mittbackar.

Polens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Szczesny
 • Försvar: Frankowski, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Zalewski
 • Mittfält: Slisz, Moder, Zielinski
 • Anfall: Piatek, Swiderski

Nederländernas startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Flekken
 • Försvar: Dumfries, Geertruida, van Dijk, Aké, van de Ven
 • Mittfält: Schouten, Veerman, Reijnders
 • Anfall: Gakpo, Depay

Sidor med bäst EM odds

Öka dina vinstchanser genom att läsa vår omfattande guide om odds inför EM 2024. Här hittar du våra toppval av spelbolag där du kan placera dina bästa spel inför mästerskapet.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Mer speltips från Sportal.se

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar