Speltips & odds: Djurgården - Hammarby 9/8

Speltips derby dif hif

På söndag är det dags för Stockholmsderby igen, dit Djurgården kommer med god form och Hammarby med dålig. Frågan är om formskillnaden är så pass stor att man kan skrämma bort derbyspöket?

Djurgårdens IF X Hammarby IF

2.15

3.50

3.20
Spela nu ➤
Odds hämtat: 06/08/2020 – 10:15

Trolig laguppställning, Djurgården

Bråtveit

Käck – Une Larsson – Berg – J. Augustinsson

Ulvestad – Karlström

Ring – Walker – Radetinac

Kujovic

Trolig laguppställning, Hammarby

Ousted

Sandberg – Fällman – Fenger – T. Söderström

Junior – Andersen

Ludwigson – I. Khalili – A. Khalili

Johánnsson

Djurgården har vaknat till liv

Djurgården hade en ganska svag start på Allsvenskan, då man verkligen inte såg lika stabila ut som ifjol och då frånvaron av Marcus Danielson och Mohamed Buya Turay verkade kostsam. Men man har så sakteliga trampat igång, och är nu ett av series mest formstarka lag med tre raka vinster.

Hammarby går bara och väntar på att trampa igång, känns det som, och så har det känts ända sedan Allsvenskan började. David Fällman, Imad Khalili, Darijan Bojanic och Stefan Billborn har alla pratat om att laget saknar självförtroende, och det ligger nog rätt mycket i det. Kvalitet finns det gott om i Hammarbys trupp, men man har inte alls lyckats få ut den.

Det har ändå funnits vissa få, sällsynta ljusglimtar. I cupmatchen mot IFK Göteborg såg man väldigt bra ut fram till det röda kortet och insläppta målet, mot Örebro flöt allt på som vi vande oss att se Hammarby i höstas och mot Falkenberg senast fick vi se ett helt annat spel efter Alexander Kacaniklics kvittering i den 72:a minuten. När Hammarby släpper in sjunker spelarna ner under marken och blir ännu mer osäkra, men när de gör mål växer dem nästan oproportionerligt mycket. Det kan alltså bli viktigt för de grönvita att göra första målet mot Djurgården.

Tyvärr tvingades Kacaniklic efter sitt fina inhopp kliva av matchen mot Falkenberg på grund av skada – när Hammarby redan gjort alla byten dessutom – och den skickliga yttermittfältaren lär inte kunna spela på söndag. Sedan tidigare skadade Paulinho väntas saknas även han.

Djurgården är utan knäskadade Nicklas Bärkroth samt Astrit Ajdarevic, som fått ledigt av klubben av personliga skäl. Man får däremot tillbaka viktiga Erik Berg och lagkapten Jesper Karlström, som var avstängda i den senaste matchen.

Speltips & odds

Djurgården har en dålig ovana av att förlora Stockholmsderbyn, och det hör verkligen till ovanligheterna att se blåränderna få med sig tre poäng när de ställs emot AIK eller Hammarby. Man lyckades hur som helst besegra AIK för bara några veckor sedan, och frågan är om det var en tillfällighet eller om man håller på att skrämma iväg det där derbyspöket? Troligtvis gynnas man av att spela inför tomma läktare, att slippa känna pressen från fansen. För Hammarby är läget nog det motsatta, att man behöver atmosfären och inramningen för att stegra upp.

Trots att formen och de tomma läktarna talar för Djurgården känner vi att vi lutar åt att det blir en grönvit seger. Vi har sett det många gånger förut; hur Hammarby har kommit till derbyna med sviktande formkurva, skadade spelare och avstängda tränare, men ändå slutar det nästan alltid med att man vinner mot Djurgården.

Vi spelar den raka 2:an till 3,35 gånger insatsen. Oddset finner ni på Betsson.

  • Tips: Hammarby vinner
  • Odds: 3.35 på Betsson (odds hämtat 6/8, 10:15)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg