Henrik Roswall photo
Henrik Roswall

- 17 jan, 2021

Speltips & Odds: Inter – Juventus 17/1

Måstematch för Juventus på San Siro

Speltips & Odds: Inter – Juventus 17/1

Denna söndagen bjuder på mycket fin fotboll runt om i Europa och bidraget med stort b från Italien är matchen mellan Inter – Juventus på San Siro. Analyser, laguppställningar och speltips finner ni nedan.

Trolig laguppställning Inter:

Handanovic

Skriniar De Vrij Bastoni

Darmian Vidal Brozovic Barella Hakimi

Martinez Lukaku

Trolig laguppställning Juventus:

Szczesny

Danilo Bonucci Chiellini Frabotta

Kulesevski Arthur Bentancur McKennie

Dybala Ronaldo

Måstematch för de regerande mästarna!

Ja det är nästan lite kniven mot strupen för mästarna Juventus 17 matcher in på säsongen. Kvällens match mot titeljagande Inter kan fälla ett avgörande för säsongens utgång, åtminstone för Juventus del. I skrivande stund är Juventus fyra och sju poäng efter Inter och Milan med en match mindre spelad.

Men en förlust ikväll skulle öka gapet ännu mer och ett 7-8 poängs försprång är inte det lättaste att plocka in när halva serien är spelad. Egentligen under hela säsongsinledningen har Juventus känts slarviga, på gränsen till nonchalanta vilket har resulterat i mängder av onödiga poängtapp. Samtidigt har ett Milan med stark influens av Zlatan Ibrahimovic gått oväntat bra till allas stora förvåning med tanke på hur laget såg ut innan 38-åriga Ibra kom in i bilden.

Ett lag som efter en 7-8 matcher avskrevs då det var så tidigt in på säsongen har nu vunnit sig respekten dem förtjänar. Man leder ligan med tre poäng och har dessutom snart tillbaka sin talisman Ibra. Så för både Inter och Juventus gäller det att hänga på så dagens match är av oerhört stor vikt.

Vinner Inter går man upp i tillfällig serieledning och vinner Juventus så är man endast fyra poäng bakom de rödsvarta från Milano. De regerande mästarna har senaste veckorna fått tillbaka lite av sin identitet och måstematchen man hade mot Milan för någon omgång sen gick deras väg vilket banar väg för kvällens match rent mentalt. Vinner Juventus ikväll blir dem livsfarliga under andra halvan av säsongen.

Hemmalaget är dock väldigt starka hemma och som sig bör med Inter 2020 så kommer man göra mål. Man släpper in mål men man gör också väldigt mycket mål. På förhand känns detta som en väldigt hetsig match där känslorna kanske kommer att ta över och matchen är i de flestas ögon vidöppen. Bägge lagen kan formera starka elvor till kvällen.

Speltips & Odds:

Likt matchen mellan Liverpool – Manchester United finns det en rad intressanta spel även här. Hörnor, kort och mål känns alla spelvärda men det som jag ändå lutar åt är spelet på att Juventus vinner någon av halvlekarna till oddset 2,00.

Spel: Juventus vinner någon av halvlekarna

Odds: 2,00(Bet365)

fotbollsquiz

serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
18 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
14 december, 2023
Premier League quiz
fotbollsquiz
Vad vet du om Premier League! Gör vårt PL-quiz, med tio frågor om världens största fotbollsliga!
05 mars, 2023

Henrik Roswall

Henrik Rosvall är Sportals stora bettingexpert, och bevakar särskilt Premier League och Allsvenskan.

”Henke” har dessutom själv spelat fotboll, i Division 1, och var även nära att få ett kontrakt med Helsingborgs IF då de stod på toppen av svensk fotboll. Återkommande knäskador satte dock stopp på en lovande karriär.

10 Artiklar