Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 4 nov, 2018

Manchester City – Southampton: Speltips & laguppställningar

Manchester City tar emot Southampton på Etihad Stadium för att spela sin elfte match i Premier League.

Streama

Sugen på att se Manchester City möta Southampton idag? Bra, för då kan du se den på Viaplay.

Om du har ett konto och en aktiv prenumeration på Viaplay, har du tillgång till alla Premier League matcher som visas denna säsong. Ta chansen redan idag!

  • Match: Manchester City – Southampton, Premier League
  • Datum & tid: Lördag 4 oktober 16:00
  • Arena: Etihad Stadium
  • Stream: ViaPlay

Trolig laguppställning, Manchester City

Ederson

Walker – Kompany – Laporte – Mendy

Silva – Fernandinho – Silva

Mahrez – Aguero – Sterling

Trolig laguppställning, Southampton

McCarthy

Soares – Stephens – Hoedt – Bertrand

Redmond – Hojberg – Romeu – Lemina – Elyounoussi

Ings

Manchester City har starkt motstånd

Manchester City fortsätter regera som obesegrade, men med svårare motstånd denna gång. Liverpool och Chelsea och trycker City på båda sidorna, och glappet dem emellan är fortsatt trångt. Personligen tror jag att denna säsong kommer att bli svårare för Manchester City, med tanke på att lagen börjar förstå Pep Guardiolas taktiker mer ingående. Detta tvingar Manchester City att hitta nya sätt fördela bollen på, medan lagen börjar träna på nya sätt kontra på.

Southampton har haft en bökig inledning på sin säsong och ligger förvåningsvärt på 16:e plats i tabellen, med 7 poäng och 6 gjorda mål. För att ta sig an detta svarta hål tvingas tränaren att överblicka sina taktiker och se vilken detalj det är som ställer till det.

Kevin De Bruyne kommer tyvärr inte kunna vara kapabel till att medverka på dagens match på grund av en knäskada, och kommer tvingas vara borta upp till sex veckor. Pep Guardiola är upprörd på grund av avsaknaden Kevin De Bruyne utgör, och kommenterade att han är viktig för lagets resultat. Men trots det menar Pep att sådant är en del av spelet. Pepe sade bland annat:

”Fotboll är fotboll… Fotboll är ett dynamiskt spel, sånt händer”

Riyad Mahrez är inget att underskatta och har redan bevisat att han är värd att spela i startelvan. På 5 spelade matcher har Mahrez gjort 4 mål hittills. Imponerande. I matchen mot Burnley, som slutade med 5-0 till City, blev Mahrez utnämnd till matchens lirare efter att ha spelat med en stor konstfärdighet. Nu förväntas algeriern ingå i startelvan denna match.

Speltips

Manchester City är mycket bättre än Southampton i dagens läge och har både kvalité och taktik. Manchester City kan ju alltid skrälla, men väldigt osannolikt att det händer idag.

Vi tror att Manchester City vinner dagens match med 4-0 till oddset 9.0 på Bet365

  • Tips: Manchester City vinner med 4-0
  • Odds: 9.0 på Bet365

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar