Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 sep, 2022

Malmö FF – Sporting Braga (8/9): Speltips, odds & inför

Malmö Braga speltips stream

Malmö FF kliver in i Europa Leagues gruppspel! Här ger vi er allt inför lagets möte med portugisiska Braga. Ta del av våra tankar inför matchen, och därtill vårt speltips.

Malmö FF har inte varit sig själva lika den här säsongen, men man har åtminstone lyckats kvalificera sig till ännu ett europeiskt gruppspel. Europa League blev det denna gång, och man har hamnat i en grupp tillsammans med Sporting Braga, Union Berlin och Union St. Gilloise. En tuff grupp att ta sig vidare ifrån, men definitivt ingen omöjlig sådan.

I den första matchen ställs MFF mot Braga, hemma i Malmö. Här ger vi er alla förutsättningar inför mötet, med ett speltips och vårt bästa odds.

Malmö vinner (Bet365)

Bonus: Få 1250 kr i spelkrediter hos Bet365
Vad: Malmö FF – Braga, Europa League
Var: Eleda Stadion, Malmö
När: Kl. 18:45, 8 september
Live stream: Malmö – Braga live stream
TV: TV6
Speltips: Malmö vinner (3,10 hos Bet365)

Inför matchen

 • Malmö anställde Åge Hareide så sent som under tisdagen. Norrmannen lämnar pensionärslivet för att göra comeback på tränarbänken och i Malmö.
 • Braga ligger tvåa i portugisiska ligan, och har sett vassa ut under säsongsinledningen.
 • Detta är den första matchen i gruppspelet. Övriga lag i Grupp D är Union Berlin och Union St. Gilloise.

Statistik & startelvor

[sports data-token=’vYFSzzdITmdbSqMbVrR6xJyPe3tzNXA02bGcsZ4Q’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds: Malmö FF – Braga

Malmö FF har haft en riktigt tråkig säsong, åtminstone i Allsvenskan. De genomgående svaga resultaten ledde till att tränaren Milos Milojevic fick sparken för någon månad sedan, och sportchefen Andréas Georgson fick tillfälligt ta över tränarsysslan. Resultaten har dock inte förbättrats för det, och det har till och med surrats om att spelartruppen ska ha varit missnöjda över sparkningen av Milojevic, då man fortfarande hade förtroende för honom.

Om Georgson var tänkt som en kort interimlösning eller om han skulle sitta minst året ut var till en början inte riktigt klarlagt, men nu har MFF anställt en ny tränare. Och det är inte vem som helst som kommer in. Norske Åge Hareide kommer tillbaka från pensionen för att ta över. Hareide själv säger att han var rätt nöjd med pensionärslivet, och att alla andra klubbar än MFF hade fått ett nej från honom.

Hareide har meddelat att han kommer att få MFF att spela en rakare fotboll, där bollen spelas framåt snabbare. Han vill även få in en större energi i laget, få spelarna att brinna mer.

Braga är ett starkt fotbollslag, som just nu ligger på andra plats i portugisiska ligan bakom Benfica men före Porto. I laget finns bland annat anfallaren Ricardo Horta, som gjorde 19 ligamål ifjol och som spelade mot Sverige i U21-EM 2015.

Vårt speltips

Någonting som det ofta talas om efter tränarbyten är den så kallade tränareffekten, där laget som byter tränare får en positiv effekt de första matcherna efter detta. När en tränare, ledare och man som Åge Hareide kommer tillbaka till MFF, efter att ha avbrutit pensionen, då lär det bli just en effekt.

Hareide har vunnit många Europamatcher hemma i Malmö genom åren, och stått för större skalper än att slå Braga. Här tror vi att han lyckas igen, för trots de svaga resultaten och prestationerna av MFF den här säsongen kan vi konstatera att spelarmaterialet definitivt finns där.

Vi tror på ett piggt och inspirerat Malmö, som ju faktiskt lyckats prestera rätt bra i Europaspelet även den här hösten. Den raka 1:an ger 3,10 gånger pengarna hos Bet365, och spelas.

 • Vårt speltips: Malmö vinner
 • Odds: 3,10
 • Spelsida: Bet365

Oddsbonusar utan omsättningskrav är någonting många tycker om att spela på. Läs mer om det via länken.

Annan betting på matchen

Oddsen på Malmö – Braga är många. Här under hittar ni tre av dem.

Speltips Odds (Bet365)
Över 2,5 mål 1,90
Under 2,5 mål 1,90
Båda lag gör mål – Ja 1,75

Bästa bettingsidor för odds inför matchen

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Trovärdig spelsida i Sverige
 • Utmärkt support
 • BankID
 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Relaterat

os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
15 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
14 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2485 Artiklar