Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 apr, 2022

Malmö FF – AIK (17/4): Speltips, odds & inför

MFF AIK speltips odds

Malmö FF och AIK ställs emot varandra i en allsvensk stormatch! Här finner ni våra tankar inför matchen, och ett speltips till densamma.

På söndag 17 april är det dags för Malmö FF och AIK att göra upp i en riktigt intressant drabbning. AIK har inte vunnit mot Malmö i Malmö sedan 1990-talet, och förlorade här senast för bara en månad sedan, då i Svenska Cupen.

Nu kommer AIK från en stark seger mot IFK Norrköping, medan Malmö bara kryssade mot Elfsborg. Här finner ni vårt speltips till Malmö FF – AIK, 17/4.

Match: Malmö FF – AIK
Matchstart: Kl. 15:00, den 17/4
Vad: Allsvenskan, omgång 3
Var: Eleda Stadion
Live stream: Malmö – AIK live stream
TV: Discovery
Speltips: Under 2,5 mål (1,72 hos Bet365)

Inför matchen

  • MFF är i final i Svenska Cupen, och har tagit fyra poäng på två matcher i Allsvenskan. Nu vill man ta första hemmasegern i ligaspelet.
  • Lagen möttes i kvartsfinalen av Svenska Cupen i mars, vilket var en väldigt sevärd historia. Malmö avgjorde då under förlängningen.
  • AIK har inte vunnit borta mot Malmö sedan 1996.

Statistik & startelvor

[sports data-token=’6M8YPUOIOi8oYZrQXF6Q51CR3zsgV3hm3ESab7Kg’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds: Malmö FF – AIK

Malmö FF är återigen storfavoriter till att vinna Allsvenskan. Klubben har klart bäst ekonomi, starkast trupp och har vunnit de två senaste upplagorna av serien. I premiären tog man en planenlig seger mot Kalmar FF, men i hemmapremiären kunde Milos Milojevic inte ge sina fans en seger. Då buades det på läktarna, vilket lagets stjärna Anders Christiansen menade var fullt förståeligt.

Nu väntar en motståndare som Malmö i regel haft lätt för, åtminstone på hemmaplan. AIK har nämligen inte vunnit borta mot Malmö sedan 1996, trots att lagen mötts i princip årligen sedan dess. Allra senast möttes lagen i kvartsfinalen av Svenska Cupen i mars, och då vann MFF med 3-2 efter förlängning.

Mycket av snacket kring AIK har inför säsongen handlat om storvärvningen John Guidetti, som ju skulle anlända innan seriestart. Men AIK kom inte överens med Alavés om de ekonomiska bitarna, och det mesta tyder på att ”JG” istället anländer i sommar, då hans kontrakt med Alavés går ut. Men AIK gick inte lottlösa på forwardssidan, utan kunde i sista stund istället presentera Jordan Larsson på ett korttidskontrakt. Sett till vad Guidetti och Larsson presterat under de senaste åren, är nog Larsson till och med ett bättre nyförvärv.

I premiären, borta mot Häcken, försökte sig AIK på att spela mer framåtlutat än vanligt. De centrala mittfältarna låg längre upp i planen, och Mikael Lustig klev in som mittback för att få in mer offensive högerbacken Joe Mendes i startelvan. Det blev ett magplask, och förlust med 2-4. Till hemmapremiären mot Norrköping återgick man till grunderna, och levererade en typisk AIK-seger med 1-0 efter hörnmål.

Vårt speltips

Vi väntar oss att se ett AIK som återigen spelar en mer försiktig fotboll, särskilt med tanke på att man spelar borta mot Malmö. Därav tror vi målnätet inte kommer att rassla särskilt många gånger.

Dessutom har Malmö spelat 1-0 och 1-1 i sina inledande matcher, så det har inte direkt sprakat om de himmelsblå.

Vi spelar ”under 2,5 mål”, som finnes till 1,72 gånger insatsen hos Bet365.

  • Vårt speltips: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,72
  • Spelsida: Bet365

Ni är mer än välkomna att ta er en titt på lite oddsbonusar innan ni lägger ert spel.

Annan betting inför matchen

Vi spelar ”under 2,5 mål”. Men kolla mer än gärna in fler odds på matchen.

Speltips Odds från Bet365
MFF HT/FT 2,75
Båda lag gör mål – Nej 1,75
X2 2,00

Relaterat

os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
13 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
13 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
10 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar