Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 27 jun, 2021

Kroatien – Spanien, 28/6: Speltips & odds (EM)

Kroatien Spanien speltips

Kroatien och Spanien möts på måndag kväll 28/6, i åttondelsfinal av EM 2021. Vi ger er vårt Kroatien – Spanien speltips med odds, och delar samtidigt med oss av troliga startelvor till matchen.

Kroatien inledde EM svagt, med förlust, kryss och haltande spel. Men när det verkligen krävdes lyckades man vinna, och är nu framme i åttondelsfinal. Där väntar Spanien, som också haft det tidvis svårt i EM men som fick en ketchupeffekt i den avslutande gruppspelsmatchen.

Dessa två fotbollsgiganter möts under måndagskvällen den 28:e juni, och vi tar oss gärna nöjet att tippa utgången av matchen. Kolla in vårt Kroatien – Spanien speltips, och kolla kanske även in fler speltips till EM 2021. Är ni intresserade av att läsa på om EM 2021 streams kan ni göra det också.

Vad: Kroatien – Spanien, EM 2021
Avspark: Den 28/6, kl. 18:00
Vart: Parken, Köpenhamn
Live stream: > Se Kroatien – Spanien stream
Speltips: Spanien vinner – rak 2:a (1,59 hos Betsson)

Inför matchen

  • Spanien gick inledningsvis trögt i gruppspelet, men avslutade med att besegra Slovakien med hela 5-0.
  • Kroatien har också haft en del hack i maskineriet, men steppade upp när det verkligen behövdes i den avslutande gruppspelsmatchen.
  • Lagen möttes i Nations League 2018, och då vann lagen en match var. Kroatien med 3-2 och Spanien med 6-0.

Speltips inför matchen

Kroatien slutade tvåa i sin grupp, och visste att man skulle ställas mot tvåan från Grupp E. När Viktor Claesson i den 94:e matchminuten sköt in avgörandet för Sverige, stod det klart att Sverige passerade Spanien i gruppen. Istället för att ställas mot Sverige, får Kroatien nu möta Spanien i åttondelen. Det var troligtvis inga muntra miner hos kroaterna när de insåg det.

Men här är vi nu, och Spanien hade nog hellre fått möta annat motstånd, i form av Ukraina, de också. Det är ändå spanjorerna som gäller som klara favoriter här, inte minst efter uppvisningen man stod för under onsdagskvällen. Då besegrades Slovakien med 5-0, och det Spanien som inledningsvis av EM hade svårt att hitta målskyttet fick en så kallad ketchupeffekt.

Om Spanien gått knackigt, har det kanske sett ännu värre ut för Kroatien. I premiären mot England stod man för en väldigt blek figur, och förlorade med 1-0. Därefter fick man bara 1-1 mot Tjeckien, i ännu en svag insats. Avslutningsvis hade man kniven mot strupen mot Skottland, och då visade Luka Modric vägen med ett fantastiskt mål från distans.

Modric är ändå inte fullt lika bra som silversommaren 2018. Det är heller inte andra nyckelspelare som Ivan Perisic, Domagoj Vida och Dejan Lovren. De stod alla på sin topp 2018, men är nu på väg nedåt. Återväxten i Kroatien har inte varit vad man hoppats på heller, och man har ett rakt igenom sämre lag idag än under VM.

Spanien har väl heller inte direkt samma lag som man brukade ha, men är ändå med alla sina skickliga spelare som ett självspelande piano när det stämmer. Detsamma går inte att säga om Kroatien.

Vinnaren av den här matchen ställs emot vinnaren mellan Frankrike och Schweiz.

Spanien vinner

Spanien hade svårt att få hål på Sverige, och fick det inte mycket lättare mot Polen därefter. Men mot Slovakien vaknade laget, och bjöd på EM:s största seger så här långt.

Kroatien har egentligen inte övertygat i någon av sina matcher, även om individuell briljans förde laget till seger mot Skottland senast. Vi håller Spanien som det starkare laget här, och spelar den raka 2:an. Den finnes till 1,59 gånger insatsen på Betsson.

Troliga startelvor

Kroatien:

Livakovic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol; Modric, Brozovic, Kovacic; Vlasic, Petkovic, Rebic

Spanien:

Simón; Azpilicueta, Laporte, P. Torres, Alba; Pedri, Busquets, Koke; Sarabia, Morata, Olmo

Bästa oddsen i EM

Här hittar ni fler odds på Kroatien – Spanien. Oddsen är hämtade från Betsson, och ni får gärna läsa vår Betsson recension.

Spel Odds hos Betsson
Oavgjort 3,30
Att gå vidare – Kroatien 3,95
Att gå vidare – Spanien 1,26
Över 2,5 mål i matchen 2,13
Under 2,5 mål i matchen 1,76

Relaterade artiklar

os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024
os
OS 2024 tjuvstartar under den 24-25 juli. Här hittar vi bl.a. fotboll, handboll och rugby i schemat!
23 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2526 Artiklar