Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 5 jun, 2021

Kanada – Finland, 6/6: Speltips & stream (Hockey VM)

Kanada – Finland, 1/6: Speltips & stream (Hockey VM)

Redan i gruppspelet möttes Kanada och Finland, i den sista omgången. Mötet slutade 2-2 och gick till övertid där inget av lagen nätade. Finland vann straffsparkarna. Då såg Kanada ut att missa gruppspelet.

Men i och med att Kazakstan förlorade mot Norge fick Kanada en andra chans och kvalade in till slutspelet.

När lagen möts igen är det final. Vi förutspår att Finland, som har spelat bäst i turneringen, även mötet igen.

Vad: Kanada – Finland, Hockey VM
Avspark: Den 2021-06-06, kl. 19:15
Vart: Riga, Lettland
Live stream: > Se hos Unibet
TV-kanal: SVT 1
Speltips: Finland (Inc. OT) (Odds: 1.85 hos Unibet)

Se Kanada – Finland stream

Som medlem hos Unibet så kan man streama alla matcher från Hockey VM. Det innebär naturligtvis att du kan se VM finalen mellan Kanada – Finland på deras kombinerade streaming- och bettingsida. Du kan läsa mer vårt omdöme & recension om Unibet via länken.

För att titta på Kanada – Finland live stream hos Unibet följer du endast våra tips här nedanför.

  1. Gå till Unibet
  2. Skapa konto
  3. Gör insättning på minst 50 kr
  4. Streama Hockey VM finalen

Speltips & odds

Kanada lyckades kvala till slutspelet med nöd och näppe. Tack vare att andra lag misslyckades i slutskedet räckte det med 3 vinster, en förlust på straffar och 3 förluster efter fulltid.

I slutspelet har Kanada hittat ytterligare en växel. Efter att ha hamnat i underläge mot Ryssland lyckades Kanada kvittera till 1-1 innan fulltid och vinna på övertid. Det ska de ha beröm för. Att därefter slå USA under ordinarie tid var ännu mer imponerande, då Kanada var hårt pressade hela matchen.

Men spelet de har visat upp är inte helt på toppnivå, där det fortfarande många gånger saknas intensiteten och skärpan i spelet.

Finland har spelat så otroligt disciplinerat genom hela mästerskapet. Det är deras defensiva hockey som har tagit dem till finalen, samt mästerligt målvaktsspel.

I gruppspelet var det bara amerikanerna som hade tagit en poäng fler än dem i turneringen, efter 7 omgångar.

Finland har bara en förlust i turneringen, som kom på straffar mot Kazakstan i gruppspelet. Annars är det 4 fulltidssegrar som har kommit mot USA, Tyskland, Norge och Italien och 2 segrar på övertid och straffar mot Lettland och Kanada.

I slutspelet besegrades Tjeckien med 1-0 i kvarten och Tyskland med 2-1 i semin. Att lyckas bara släppa in ett mål är urstarkt.

Så Finland är svåra att bryta ner och göra mål på. Det är trovärdigt att försvaret återigen avgör och då är det en stor fördel till Finland.

Därför landar spelet på att Finland vinner VM i hockey 2021.

  • Vårt speltips: Finland vinner matchen inklusive övertid och straffar
  • Odds: 1.85
  • Bettingsida: Unibet

Läs mer om ishockey VM 2021

Andra nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar