Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 5 jun, 2021

Kanada – Finland, 6/6: Speltips & stream (Hockey VM)

Kanada – Finland, 1/6: Speltips & stream (Hockey VM)

 

Redan i gruppspelet möttes Kanada och Finland, i den sista omgången. Mötet slutade 2-2 och gick till övertid där inget av lagen nätade. Finland vann straffsparkarna. Då såg Kanada ut att missa gruppspelet.

Men i och med att Kazakstan förlorade mot Norge fick Kanada en andra chans och kvalade in till slutspelet.

När lagen möts igen är det final. Vi förutspår att Finland, som har spelat bäst i turneringen, även mötet igen.

 

Vad: Kanada – Finland, Hockey VM
Avspark: Den 2021-06-06, kl. 19:15
Vart: Riga, Lettland
Live stream: > Se hos Unibet
TV-kanal: SVT 1
Speltips: Finland (Inc. OT) (Odds: 1.85 hos Unibet)

Se Kanada – Finland stream

Som medlem hos Unibet så kan man streama alla matcher från Hockey VM. Det innebär naturligtvis att du kan se VM finalen mellan Kanada – Finland på deras kombinerade streaming- och bettingsida. Du kan läsa mer vårt omdöme & recension om Unibet via länken.

För att titta på Kanada – Finland live stream hos Unibet följer du endast våra tips här nedanför.

  1. Gå till Unibet
  2. Skapa konto
  3. Gör insättning på minst 50 kr
  4. Streama Hockey VM finalen

 

Speltips & odds

 

Kanada lyckades kvala till slutspelet med nöd och näppe. Tack vare att andra lag misslyckades i slutskedet räckte det med 3 vinster, en förlust på straffar och 3 förluster efter fulltid.

I slutspelet har Kanada hittat ytterligare en växel. Efter att ha hamnat i underläge mot Ryssland lyckades Kanada kvittera till 1-1 innan fulltid och vinna på övertid. Det ska de ha beröm för. Att därefter slå USA under ordinarie tid var ännu mer imponerande, då Kanada var hårt pressade hela matchen.

Men spelet de har visat upp är inte helt på toppnivå, där det fortfarande många gånger saknas intensiteten och skärpan i spelet.

Finland har spelat så otroligt disciplinerat genom hela mästerskapet. Det är deras defensiva hockey som har tagit dem till finalen, samt mästerligt målvaktsspel.

I gruppspelet var det bara amerikanerna som hade tagit en poäng fler än dem i turneringen, efter 7 omgångar.

Finland har bara en förlust i turneringen, som kom på straffar mot Kazakstan i gruppspelet. Annars är det 4 fulltidssegrar som har kommit mot USA, Tyskland, Norge och Italien och 2 segrar på övertid och straffar mot Lettland och Kanada.

I slutspelet besegrades Tjeckien med 1-0 i kvarten och Tyskland med 2-1 i semin. Att lyckas bara släppa in ett mål är urstarkt.

Så Finland är svåra att bryta ner och göra mål på. Det är trovärdigt att försvaret återigen avgör och då är det en stor fördel till Finland.

Därför landar spelet på att Finland vinner VM i hockey 2021.

 

 

  • Vårt speltips: Finland vinner matchen inklusive övertid och straffar
  • Odds: 1.85
  • Bettingsida: Unibet

 

 

Läs mer om ishockey VM 2021

 

Andra nyheter

Europatipset 11 juni
europatipset
Många spännande matcher på helgens Europatipskupong! Vi får en turkisk cupfinal, uppflyttningskval från Italien och Portugal samt massor av matcher från Allsvenskan och Superettan. Ta del av vår analys här!
10 juni, 2023
måltipset vecka 23
måltipset
Denna veckas kupong av Måltipset innehåller bland annat Champions League-finalen, men även matcher i alltifrån Allsvenskan till MLS. Se vårt spelförslag här!
09 juni, 2023
Fullträff 10 juni vecka 23
fullträff
Helgens Fullträff-kupong toppas av Champions League-finalen mellan Manchester City och Inter. Dessutom finner vi matcher från Sverige och ett par godbitar från isländska ligan.
09 juni, 2023

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1560 Articles