Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 27 aug, 2021

Kalmar – Elfsborg, 29/8: Speltips & stream

Kalmar FF – Örebro, 25/4: Speltips & livestream

Det är två formstarka gäng som drabbas samman när Kalmar tar emot Elfsborg i Allsvenskan.

Båda lagen har varit skickliga på att plocka poäng och är obesegrade i sina 4 senaste ligamatcher.

För att fortsätta plocka poäng måste man göra mål. Det är något som både Kalmar och Elfsborg är fullt kapabla till. Även när de ställs mot varandra.

Vad: Kalmar – Elfsborg, Allsvenskan
Avspark: Den 2021-08-29, kl. 17:30
Vart: Guldfågeln Arena
Live stream: Streama Allsvenskan
TV-kanal: Discovery+
Speltips: Båda lag gör mål (Odds: 1.90 hos Bet365)

Kalmar – Elfsborg stream

Du kan streama Kalmar och Elfsborg i Allsvenskan genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa matcher från Allsvenskan i Sverige. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Kalmar – Elfsborg stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Kalmar – Elfsborg via live stream

Speltips & odds

Halva säsongen har spelats färdigt i Allsvenskan.

Kalmar ligger på en 6:e plats med 24 poäng. Elfsborg är 4:an med 30 poäng. Trots 6 poängs skillnad ser spelbolag på matchen som helt öppen, alltså utan någon favorit till seger.

Detta kan också mycket väl ha att göra med att båda gängen har spelat riktigt bra. Inte bara har de fått resultaten med sig, de har skött sig utmärkt på planen. Egentligen har de båda skapat väldigt mycket och kunde ha fått en ännu större utdelning, om marginalerna var helt på deras sida.

Efter förlusten mot Djurgården har Kalmar spelat som ett helt nytt lag. Mjällby besegrades med 1-0 på hemmagräs. Därefter blev det en 2-1 seger i Norrköping. Sedan blev det 1-1 mot Halmstad. Och senast var man på resande fot och tog en 3-poängare i Östersund.

Toppanfallaren Nils Fröling nätade sitt 3:e mål för säsongen, med 5 minuter kvar av matchen. Fast Kalmar borde ha nätat långt innan. Man hade 63 % bollinnehav och fick till 3 skott på mål och 9 skott utanför.

Mittfältaren Oliver Berg har nätat flest gånger för Kalmar, nämligen 5 baljor.

Så formen är på topp i Kalmar.

Elfsborg har 3 segrar och 2 kryss på de 5 senaste ligamatcher. I och med dessa resultat har de bara 4 poäng upp till tabellettan Djurgården, när halva säsongen återstår. Elfsborg är därför med i toppstriden.

Det som har fungerat bäst under dessa 5 omgångar är målskyttet, då laget har nätat 11 gånger. Det har blivit segrar mot Östersund och Degerfors, båda med 3-0, samt Hammarby borta med 2-0.

Senast blev det 2-2 mot Bajen i Borås. Elfsborg tog ledningen genom Alexander Bernhardsson och utökade den Jacob Ondrejka. Man ledde matchen med 2-0 efter ordinarie tid. Men på tilläggstid släppte Elfsborg in 2 mål, varav det sista på straff. Det är ett svaghetstecken i försvaret. Att inte klara av att stänga matchen är illa.

Däremot är det inget fel på anfallarna, som levererar. Marokhy Ndione har nätat 5 gånger och Jeppe Okkels samt Per Frick har gjort 4 mål.

I Kalmar är mittfältaren Romario Pereira Sipiao avstängd, på grund av för många gula kort. Elfsborg har också ett stort avbräck på mittfältet då Frederik Holst är avstängd, av samma anledning. I och med dessa avbräck känns båda lagen mindre stabila och lättare att bryta ner.

Som om båda lagen inte redan hade målskyttar i toppslag.

Därför faller spelet på att både Kalmar och Elfsborg hittar nätmaskorna minst en gång vardera i matchen.

  • Vårt speltips: Båda lag gör mål i matchen
  • Odds: 1.90
  • Bettingsida: Bet365

Troliga startelvor inför matchen

Kalmars möjlig startuppställning:

Lucas Hägg; Sebastian Ring, Rasmus Sjöstedt, Lars Sätra, Piotr Johansson; Isak Jansson, Oliver Berg, Carl Gustafsson, Victor Backman, Noah Shamoun; Nils Fröling.

Elfsborgs möjlig startuppställning:

Tim Rönning; Johan Larsson, Christopher McVey, Leo Väisänen, Simon Strand; Robert Gojani, Samuel Holmen, Andre Römer; Alexander Bernhardsson, Per Frick, Jeppe Okkels.

Nyheter

em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
11 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar