Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 14 jun, 2024

Italien – Albanien (EM 2024): Speltips, odds & startelvor

På lördag inleds den så kallade ”dödens grupp” i fotbolls-EM 2024. I denna analys riktar vi vår uppmärksamhet mot mötet mellan Italien och Albanien, som börjar klockan 21:00.

Italien – Albanien speltips

Vårt speltips för Italien – Albanien i EM 2024 den 15 juni 21:00.

Italien betraktas som klara favoriter med låga oddsen på endast 1.40 för att vinna denna match, vilket får oss att reflektera över värdet. Vi utforskar noggrant situationen, analyserar förhållandena och presenterar vårt mest välinformerade spelval för matchen.


Under 2.5 mål

Odds = 1.80
Bonus: Få 1250 kr i spelkrediter hos Bet365

 • Dödens grupp består av Albanien, Italien, Spanien och Kroatien.
 • Italien är regerande EM-mästare.
 • Albanien har en stark defensiv, vilket också blir deras främsta prioritet i matchen.
Vad: Italien – Albanien (Fotbolls-EM 2024)
När: Den 15/6, kl. 21:00
Vart: Signal Iduna Park
Speltips: Under 2.5 mål (1.80 hos Bet365)
Livestream: > TV4Play

Italien kliver ut på plan som tydliga favoriter, men vi är inte övertygade. Vi tror att Albanien kan göra en match av detta, särskilt med tanke på att Albaniens största styrka ligger i försvaret. Vi förväntar oss istället en intensiv och välspelad match som kan avgöras med en eller möjligen två mål.

Som regerande mästare i EM bär Italien en betydande press att leverera framgångsrikt. Att försvara titeln känns dock osannolikt, men Italien är å andra sidan en fotbollsnation som aldrig ska räknas bort.

Albanien är den klara underdogen i denna grupp, en position som inte är förvånande med tanke på motståndet från tungviktarna Italien, Spanien och Kroatien. För att Albanien ska ta sig vidare från gruppen krävs det nästan ett mirakel, men i fotboll har vi sett större överraskningar. Albanien bör inte underskattas.

Vi väljer att fokusera på ett underspel här, med tanke på förväntningarna på en jämn match. Även om Italien troligen kommer att vinna till slut, tror vi på en tapper kamp. Italien saknar en explosiv offensiv, och Albanien har en solid defensiv, vilket kan resultera i en målsnål historia på Signal Iduna Park.

Om du är intresserad av att livestreama EM 2024 online, kan du alltid ta en titt på vår guide för att inte missa en enda match i fotbolls-EM 2024.

Italien – Albanien: Troliga startelvor

Italien står utan tvekan med det mest imponerande laget på pappret. Laget består av flera toppspelare från ledande klubbar runtom i Europa, främst Serie A. Det är en ensemble av skickliga spelare, starka på alla positioner och med en imponerande bredd i talang.

Även Albanien besitter ett välsammansatt lag. Trots att deras namn kanske inte är lika välkända, återfinns många av dem regelbundet på planerna i Serie A och har en djup förståelse för italiensk fotboll. Detta skapar en intressant dynamik mellan Italien och Albanien, där båda lagen har en betydande representation från Serie A.

Italiens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Donnarumma
 • Försvar: Cambiaso, Lorenzo, Buongiorno, Bastoni, Dimarco
 • Mittfält: Cristante, Pellegrini, Jorginho
 • Anfall: Scamacca, Chiesa

Albaniens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Berisha
 • Försvar: Hysaj, Ismajli, Djimsiti, Mitaj
 • Mittfält: Ramadani, Bajrami, Asllani
 • Anfall: Seferi, Broja, Asani

Sidor med bäst EM odds

Maximera dina vinstchanser genom att kolla in vår guide med bäst odds inför EM 2024. Vi presenterar även våra toppval för spelbolag där du kan lägga dina bästa satsningar inför mästerskapet.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Mer speltips från Sportal.se

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar