Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 maj, 2023

IFK Göteborg – Hammarby (21/5): Stream, speltips & odds

göteborg hammarby speltips stream

Vad: IFK Göteborg – Hammarby, Allsvenskan
Avspark: Den 21/5, kl. 17:30
Vart: Gamla Ullevi, Göteborg
Stream: > Discovery Plus
Speltips: Hammarby vinner (2.40 hos Expekt)

IFK Göteborg och Hammarby IF möts i Allsvenskan på söndag eftermiddag! Två lag som kommer från hyfsade prestationer, och är på jakt efter mer. Här finner ni speltips till matchen, och så även information om hur ni gör för att streama mötet live.

Vi är framme i den nionde omgången av Allsvenskan, och två av lagen som inte kan vara särskilt nöjda med sina säsongsöppningar är IFK Göteborg och Hammarby IF. IFK Göteborg ligger på tolfte plats i tabellen, och Hammarby på nionde. En bra bit ifrån vad dessa lag haft för målsättningar inför säsongen. Men säsongen är lång, och båda dessa lag är antagligen på väg uppåt i tabellen.

IFK Göteborg kommer från en hedersam poäng borta mot AIK, och Hammarby från en derbyseger mot Djurgården. Vilket lag lyckas bäst bygga vidare på prestationerna från senast? Ta del av vårt speltips till matchen här, och se även hur ni gör för att streama IFK Göteborg – Hammarby.

Hammarby vinner (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!
IFK Gothenburg vs Hammarby Match Outcome
Match Starts 21/05 17:30
Match avslutad

Inför matchen

 • Marcus Bergs status har varit ett frågetecken på sista tiden, men han har bekräftat att han är redo att starta här.
 • Hammarby fick både Mads Fenger och Viktor Djukanovic skadade mot Djurgården, och båda missar denna match.
 • Ifjol vann Hammarby motsvarande möte med 1-0, efter att Bubacarr Trawally avgjort. Trawally är numera skadad.
Allsvenskan

21st May 2023 - 15:30

Gamla Ullevi

IFK Gothenburg

Match Ended
Hammarby

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

2.4

Average goals scored

5/21

Matches were draws

57%

Goals scored in first half

Club Friendlies

2024

Hammarby

1

IFK Gothenburg

3

2022

Hammarby

2

IFK Gothenburg

0

Allsvenskan

2023

IFK Gothenburg

1

Hammarby

1

2022

Hammarby

1

IFK Gothenburg

0

2022

IFK Gothenburg

0

Hammarby

3

2021

Hammarby

3

IFK Gothenburg

0

2021

Hammarby

0

IFK Gothenburg

0

2020

IFK Gothenburg

0

Hammarby

4

2020

Hammarby

1

IFK Gothenburg

1

2019

IFK Gothenburg

2

Hammarby

6

2019

IFK Gothenburg

0

Hammarby

0

2018

Hammarby

3

IFK Gothenburg

0

2018

IFK Gothenburg

1

Hammarby

2

2017

Hammarby

2

IFK Gothenburg

1

2017

Hammarby

1

IFK Gothenburg

1

2016

Hammarby

2

IFK Gothenburg

0

2016

IFK Gothenburg

2

Hammarby

1

2015

IFK Gothenburg

1

Hammarby

0

2015

IFK Gothenburg

1

Hammarby

0

2009

Hammarby

0

IFK Gothenburg

2

See more

Cup Final Stage

2020

Hammarby

1

IFK Gothenburg

0

Streama IFK Göteborg – Hammarby

Det är inte på något sätt svårt att finna en IFK Göteborg – Hammarby live stream att titta på, och allt som krävs för att ni ska kunna se matchen online är att ni skapar ett konto hos Discovery Plus och där köper ett sportabonnemang. När det är gjort kan ni se alla matcher från Allsvenskan live.

Ni väljer själva från vilken enhet ni ska live streama IFK Göteborg – Hammarby. Det går att ha igång er direktsändning av matchen från valfri enhet, och ni kan alltså titta via mobil, dator eller surfplatta. Med hjälp av en Chromecast, Apple TV, HDMI-kabel eller liknande kan ni dessutom koppla över era fotbollssändning av matchen till TV-skärmen, för att på så sätt titta på matchen på TV.

Vi tror helt klart att ni kommer att bli nöjda med er IFK Göteborg – Hammarby stream. Bild, ljud och kommentatorer är av hög kvalitet.

 1. Klicka dig vidare till Discovery Plus
 2. Öppna ett konto och köp sportabonnemang
 3. Streama IFK Göteborg – Hammarby

IFK Göteborg – Hammarby speltips

IFK Göteborg har knappast fått den säsongsstart man hade hoppats på. Återigen gick lagets fans in till säsongen i hopp om att detta är året då ”Blåvitt” äntligen skulle vara tillbaka för att slåss i toppen, men så kom verkligheten ikapp. Man inledde Allsvenskan med fyra förluster och noll gjorda mål, även om man under sina fyra senaste matcher nu faktiskt lyckats plocka sex poäng.

Allra senast spelade IFK Göteborg ett krismöte mot AIK, och det var väl givet att inget av lagen skulle få lämna planen som vinnare. 2-2 slutade matchen, där oavgjort var ett helt rättvist resultat.

Hammarby är inte särskilt nöjda med sin säsongsstart, men fick åtminstone en väldigt trevlig match nu i helgen. Man vann derbyt mot Djurgården, med 4-3. Segern kom dock med en bitter eftersmak, då klubbens sportchef Jesper Jansson två dagar senare meddelade att han avgår. Jansson har varit otroligt viktig för Hammarbys utveckling under de åren han styrt klubben, då han tagit dem från att vara ett lag på nedre halvan som aldrig sålde spelare utomlands till att ligga i toppen år efter år och sälja spelare för 50 miljoner kronor varje säsong.

När IFK Göteborg och Hammarby möts är det som sagt två lag som hade hoppats på mer. Efter Hammarbys derbyseger senast tror vi ändå att laget rider vidare genom att vinna igen. Den raka 2:an ger 2.40 gånger insatsen, och det spelas. Oddset finner ni hos Expekt.

 • Vårt speltips: Hammarby vinner
 • Odds: 2.40
 • Bettingsida: Expekt

Vi har hämtat våra odds på IFK Göteborg – Hammarby ifrån Expekt Sverige. Bettingsidan är väletablerad i Sverige, och där finner du många bra odds. Titta även in bonuskoder innan ni spelar.

 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Det finns en hel hop av odds på Göteborg – Hammarby. Du finner tre spelförslag nedan.

Speltips Odds från Expekt
1X 1.62
Under 2,5 mål 1.98
Över 2,5 mål 1.83

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar