IFK Göteborg - BK Häcken, 8/5: Speltips, odds & inför

Resultat
Odds
IFK Göteborg
Oavgjort
BK Häcken
Odds hämtat på bet365: 6/5 10:45

Dags för Allsvenskans första Göteborgsderby! Stjärntäta IFK Göteborg tar emot segertörstande BK Häcken. Vi ger er vårt speltips till matchen.

IFK Göteborg är laget att följa i Allsvenskan i år, då det ska bli väldigt intressant att se hur de får ordning på alla nyförvärv tillsammans. BK Häcken har varit storebror i stan de senaste åren – åtminstone sett till tabellen – men har inlett säsongen svagt.

På lördag möts lagen i ett Göteborgsderby. Kolla in vårt speltips till IFK Göteborg – BK Häcken! Här kan ni läsa om hur ni gör för att titta på Allsvenskan online.

Vad:IFK Göteborg – BK Häcken
När: Den 8/5, kl. 15:00
Vart:Ullevi
Vad: Allsvenskan, omgång 5
Speltips: Över 2,5 mål (2.05 hos Bet365)

Inför matchen

  • BK Häcken har inte vunnit borta mot Göteborg på över tio år.
  • Senast Häcken vann en match överhuvudtaget mot Göteborg var 2018, efter bland annat två mål av Viktor Lundberg.
  • De tre senaste mötena lagen emellan har slutat oavgjort.

Speltips inför matchen

IFK Göteborg har Allsvenskans kanske mest namnstarka lag i modern tid, med den ena meriterade spelaren efter den andra. Jakob Johansson och Pontus Wernbloom har båda varit ordinarie i landslaget i perioder, och sådana som Tobias Sana och Mattias Bjärsmyr har inte varit alltför långt ifrån. Robin Söder och Sebastian Eriksson sitter på rätt mycket erfarenhet och kvalitet de också. I sommar kommer också Marcus Berg hem från utlandet och EM, tillsammans med Bundesligaveteranen Oscar Wendt.

Sen har vi givetvis världsstjärnan Marek Hamsik, som tagit en oväntad sväng till västkusten. Han har gjort tre tävlingsmatcher så här långt, men har väl inte fått ut sitt spel riktigt än. I sekvenser har man kunnat se hans kvalitet, men det har inte varit den totala dominans som många hoppats på. Det ska dock sägas att Hamsik inte någon slags dribbler som brukar göra bort motståndarlaget på egen hand, utan mår bra av att ha duktiga spelare med sig. Dock har han en fruktad både höger- och vänsterslänga, som vi väntar på att få se avgöra matcher för Göteborg.

BK Häcken inledde säsongen med tre förluster, men lyckades sedan nå ett oavgjort resultat mot Hammarby. Inför derbyt står man på fyra poäng bakom rivalen, och en förlust här skulle göra att man redan tappat en del mark på ”Blåvitt”.

Andreas Alm har i flera intervjuer sagt att Häcken har mer spets framåt än någonsin, men att försvaret samtidigt är mer öppet än tidigare. Ett mer framåtlutat Häcken, alltså. Än så länge har vi dock mest sett ett öppet försvar, snarare än någon spets framåt.

Vårt speltips

Enligt spelbolagen är detta en helt öppen kamp, och vi kan bara hålla med. Det är fortfarande svårt att veta riktigt vart man har lagen, och inte minst dessa två som bjudit på ojämna prestationer men som vi vet sitter på bra material.

Vi tror däremot på en hel del mål. Alm har som sagt pratat om Häckens starka anfall och mer utlämnade försvar, och Göteborg har visat på att man bjuder motståndarna på ett gratismål per match samtidigt som det finns en hel del klass framåt här också.

Vi spelar över 2,5 mål till 2,05 gånger pengarna. Oddset finner ni på Bet365.

Alla de bästa oddsen

Här ser ni fler odds till IFK Göteborg – BK Häcken. Oddsen är tagna från Bet365.

SpelOdds hos Bet365
IFK Göteborg vinner matchen2,55
Oavgjort3.20
BK Häcken vinner matchen2.55
Över 2,5 mål i matchen2.05
Under 2,5 mål i matchen1.75

Relaterat

Janne Andersson hyllar "krigarna"
Janne Andersson hyllar "krigarna"
Efter en dramatisk seger för Sverige mot Polen hyllar förbundskaptenen Janne Andersson det svenska landslaget med att kalla dem riktiga krigare.
News icon24 juni, 2021
Author iconKatten Jansson
Real Madrid slåss med Arsenal för Alexander Isaks framtid
Real Madrid slåss med Arsenal för Alexander Isaks framtid
Efter att ha gjort en magisk säsong i La Liga med Real Sociedad och fortsatt spela bra i landslaget är Real Madrid och Arsenal intresserade av Alexander Isak.
News icon24 juni, 2021
Author iconKatten Jansson
Streama Sverige – Polen: Se live stream & TV (23/6)
Streama Sverige – Polen: Se live stream & TV (23/6)
Många svenskar kommer att vilja se avgörandet av Sveriges grupp i EM 2021. Vi har en guide för hur du kan se Sverige - Polen på nätet! …
News icon22 juni, 2021
Author iconJimmie Nyman