Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 apr, 2021

IFK Göteborg – AIK: Speltips & odds

IFK Göteborg AIK speltips

IFK Göteborg och AIK ställs emot varandra på Gamla Ullevi, i en tidig stormatch i Allsvenskan. Här hittar ni vårt speltips till matchen.

AIK inledde säsongen med att ta en trepoängare, efter en stabil insats. IFK Göteborg fick nöja sig med en poäng, efter en tråkig 0-0-match där målchanserna lös med sin frånvaro. Nu är det dags för de två jättarna att ställas emot varandra.

Här kan ni läsa vårt speltips till IFK Göteborg – AIK, och kolla in vad vi hittat för odds till matchen. I länken här kan ni läsa mer om Allsvenskan live streams. Du kan även läsa mer direkt om hur du kan se IFK Göteborg – AIK stream på nätet.

Vad: IFK – Göteborg – AIK
När: Den 19/4, kl. 19:00
Vart: Nya Ullevi, Göteborg
Vad: Omgång 2 i Allsvenskan
Domare: Andreas Ekberg
Speltips: Under 2,5 mål i matchen (1,65 hos Bet365)

Inför matchen

  • Marek Hamsik missade premiären men är redo till spel ikväll. Det återstår att se om han är med redan från start.
  • När AIK var på besök i Göteborg förra året vann ”Blåvitt” med 1-0 efter ett självmål från Karol Mets.
  • Av lagens tio senaste möten har Göteborg vunnit fem och AIK fem. Ingen av matcherna har slutat oavgjort.

Speltips inför matchen

IFK Göteborg är årets stora snackis i Allsvenskan. Klubben har värvat in den ena stjärnspelaren efter den andra, även om Marcus Berg och Oscar Wendt ansluter först i sommar. Men sommaruppehållet är bara sju omgångar bort, och med den truppen ”Blåvitt” nu besitter går det inte att säga annat än att de måste gå för guldet.

Om de är en guldkandidat på riktigt är en annan fråga. En som ska göra sitt för att hinna lyfta laget till den nivån är Marek Hamsik. Slovaken är antagligen den största värvningen till Allsvenskan någonsin, efter att han tagit flyttlasset från Kina för att kunna matchas och komma i form inför EM. Mittfältsgiganten missade premiären på grund av en skada, men finns med i Göteborgs trupp till matchen. Frågan är om han är redo att spela från start.

I premiären mot Örebro var det i alla fall knappast någon guldkänsla över Göteborg. I startelvan fanns varken Robin Söder eller Pontus Wernbloom, eller för den delen skadade Jakob Johansson och Hosam Aiesh. Matchen var en typisk 0-0-match där något mål aldrig var nära.

AIK stod för en stabil premiär, bättre än vanligt. Degerfors avfärdades utan problem, och utropstecknet var Saku Ylätupa. Finländaren, som haft svårt att ta en plats i AIK, glänste och stod för både mål och assist.

Nicolás Stefanelli såg pigg ut han också, och lär göra en hel del mål den här säsongen. Han och Bojan Radulovic håller Henok Goitom på bänken.

Matchen kommer att spelas på Nya Ullevi, det vill säga den äldre arenan. Detta för att spara på underlaget på Göteborgs ordinarie arena.

Vårt speltips

Det är svårt att säga hur den här matchen slutar vad gäller 1×2. AIK känns snäppet bättre för tillfället men Göteborg får samtidigt spela på hemmaplan, samtidigt som man har ett trumfkort i Marek Hamsik. Vi riktar istället blickarna mot ett målspel.

IFK Göteborg såg stabila ut defensivt men rent av svaga offensivt mot Örebro. AIK har alltid en ramstark defensiv men det är sällan glitter och glamour framåt.

Vi ser en målfattig match framför oss. Oddset på under 2,5 mål ligger på 1,65, och det räcker för oss. Vi tror starkt på underspelet.

Alla de bästa oddsen

Här under finner ni ytterligare odds på IFK Göteborg – AIK. Oddsen är från Bet365, och här kan ni som vill läsa vår Bet365 recension.

Spel Odds hos Bet365
IFK Göteborg vinner 2.80
Oavgjort 3.10
AIK vinner 2.60
Över 2,5 mål i matchen 2.20
Under 2,5 mål i matchen 1.65
ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar