Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 jun, 2023

Helsingborgs IF – Jönköpings Södra (6/6): Stream, speltips & odds

Heif j södra

Vad: Helsingborgs IF – Jönköpings Södra
Avspark: Den 6/6, kl. 15:00
Vart: Tele2 Arena
Stream: > Discovery Plus
Speltips: Jönköping vinner (2.80 hos Expekt)

Helsingborg har en ny ödesmatch framför sig, då man tar emot Jönköpings Södra hemma på Olympia. Här ger vi er vårt speltips till matchen.

Helsingborg ligger riktigt pyrt till i Superettan, och just nu har man fem poäng upp till säker mark. På nationaldagen ställs man inför en match mot Jönköpings Södra, som går desto bättre. Smålänningarna ligger på 5:e plats i tabellen, och har uppflyttning i sikte.

I den här matchen tar vi er igenom förutsättningarna inför tisdagens möte på Olympia. Ta del av speltips till matchen, och se hur ni gör för att streama mötet live.

Jönköping vinner (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!

Inför matchen

 • Helsingborg har bara vunnit en enda match så här långt, och ligger på nedflyttningsplats.
 • J-Södra har inlett säsongen starkt och ligger 5:a i Superettan.
 • Lagen möttes senast år 2021, på Olympia. Då vann Helsingborg med 3-0.

Streama Helsingborg – Jönköping

Det är inte särskilt svårt att live streama Helsingborg – Jönköpings Södra, och allt som krävs för att titta på matchen online är att ni skapar ett konto hos Discovery Plus och där köper ett sportabonnemang. När det är gjort kan ni se alla matcher från Superettan live.

Det går utmärkt att ha igång er Helsingborg – Jönköping stream direkt från valfri enhet. Se matchen via mobil, dator eller surfplatta. Har ni dessutom en Chromecast, Apple TV, HDMI-kabel eller liknande kan ni välja att koppla över er fotboll stream till TV-skärmen, och se matchen på TV.

Vi tror att ni kommer att bli nöjda med er Helsingborg – Jönköping live stream. Bild, ljud och kommentatorer är av hög kvalitet.

 1. Klicka dig vidare till Discovery Plus
 2. Öppna ett konto och köp sportabonnemang
 3. Streama Helsingborg – Jönköping

Speltips & odds: Helsingborg – Jönköping

Helsingborgs start på säsongen har varit otroligt svag. Man förlorade sina tre första matcher med 0-1, vilket ledde till att tränarduon Mattias Lindström och Álvaro Santos fick sparken. In kom den gamle räven Stuart Baxter, som inledde med att förlora med 0-1 även han. Därefter har resultaten blivit något bättre, men den totala resultatrad 1-3-3 som Baxter levererat är ändå ingen höjdare.

På nationaldagen ställs Helsingborg mot ett Jönköping som fått en fin start på säsongen. Laget ligger på femte plats i Superettan, och har bara tre poäng upp till kvalplats trots en match mindre spelad än lagen som ligger topp tre. Jönköping har nått sina framgångar tack vare en stark offensiv – man har gjort flest mål i serien. Bakåt har det sett sämre ut, och endast två lag i Superettan har släppt in fler mål än J-Södra.

Jönköping var nyligen inblandad i en anmärkningsvärd match, då man slog GAIS med 1-0. I slutminuterna ansåg sig GAIS ha rätt till en straff, men då domaren friade valde en GAIS-ledare att vandra in i domarrummet och lämna tre rosor. Det uppfattades som ett hot, och ledaren har straffats med böter.

Här blir vi lite förvånade över att Helsingborg av spelbolagen görs till favoriter. Visst är man en större klubb och bör vara starkare än Jönköping, men säsongsinledningen har visat på allt annat än det. 6 inspelade poäng kontra Jönköpings 16 talar sitt tydliga språk. Vi spelar den raka 2:an, som finnes till 2.80 gånger insatsen hos Expekt.

 • Vårt speltips: Jönköping vinner
 • Odds: 2.80
 • Bettingsida: Expekt

Våra odds på matchen är tagna från Expekt Sverige. Bettingsidan är väletablerad i Sverige, och där hittar du gott om bra odds. Titta även in bonuskoder innan ni lägger spel.

 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Här under finner ni fler odds på Helsingborg – Jönköping.

Speltips Odds från Expekt
1X 1.53
Över 2,5 mål 1.92
Under 2,5 mål 1.89

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar