Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 sep, 2023

Helsingborg – AFC Eskilstuna (22/9): Stream, speltips & odds

helsingborg eskilstuna tips stream

Vad: Helsingborgs IF – AFC Eskilstuna
Avspark: Den 22/9, kl. 19:00
Vart: Olympia
Stream: > Discovery Plus
Speltips: Under 2,5 mål (2.00 hos Expekt)

Helsingborgs IF och AFC Eskilstuna möts i en ångestmatch från Superettan. Här ger vi er allt inför mötet, från speltips till info om hur ni kan streama mötet live.

Helsingborgs säsong har varit en riktigt sorglig historia så här långt, och under fredagskvällen ställs man mot ett annat lag som har det jobbigt: AFC Eskilstuna. Båda lagen slåss för att hänga kvar i Superettan, och de poäng som delas ut denna fredag kommer att betyda mycket för laget som lyckas ro hem dem.

Vi tar er här igenom allt inför Helsingborgs IF – AFC Eskilstuna. Kolla in speltips till matchen, och se hur ni kan streama mötet live.

Under 2,5 mål (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!

Inför matchen

 • Både Helsingborg och Eskilstuna kämpar för sitt kontrakt i Superettan. Helsingborg ligger på nedflyttningsplats och Eskilstuna är på negativ kvalplats.
 • Eskilstunas relativt tränare Nolberto Solano, som tillträdde i juli, inledde sin sejour i klubben med tre segrar. Därefter har det gått sämre, och de har bara vunnit en av de sex senaste.
 • Helsingborg vann vårmötet lagen emellan med 1-0.

Streama Helsingborg – Eskilstuna

Det är rätt enkelt att finna en Helsingborg – AFC Eskilstuna stream att titta på direktsänt på internet. Allt ni behöver göra för att streama mötet online är att skapa ett konto hos Discovery Plus, och där köpa ett sportabonnemang. När ni fått det gjort kan ni se alla matcher från Superettan live.

Om du vill kan du titta på din Helsingborg – Eskilstuna live stream från mobiltelefonen. Föredrar du att streama fotboll från dator eller surfplattan går det också bra. Har du en Chromecast, Apple TV eller HDMI-kabel kan du dessutom koppla över din sändning av matchen till TV-skärmen, och på så sätt se matchen på TV.

Ni lär bli mycket nöjda med att streama Helsingborg – Eskilstuna hos Discovery Plus. Där är det hög kvalitet på bild och ljud, och dessutom medföljer duktiga kommentatorer.

 1. Klicka dig vidare till Discovery Plus
 2. Öppna ett konto och köp sportabonnemang
 3. Streama Helsingborg – Eskilstuna

Speltips & odds: Helsingborg – Eskilstuna

Helsingborg har haft en otroligt jobbig säsong, där mycket gått emot. För ett par veckor sedan fick man en omdiskuterad straff emot sig på tilläggstid mot Landskrona BoIS, som blev matchavgörande. Tränaren Stuart Baxter kallade domslutet för en skam, och vi förstår hans ord och hans frustration.

Helsingborg följde åtminstone upp förlusten mot BoIS med att segra mot Sundsvall, efter att man själva fått avgöra sent. Men i den senaste omgången blev det dessvärre en klar förlust mot GAIS.

På fredag kväll ställs Helsingborg emot AFC Eskilstuna, som precis som skåningarna kämpar för kontraktet. Eskilstuna hämtade tidigare i sommar in den tidigare Premier League-spelaren Nolberto Solano – med tränarerfarenhet från Perus landslag – till tränarbänken, och han har höjt lagets poängsnitt. Solano inledde med tre segrar, och även om det gått knackigare sedan så har han levererat den för ett bottenlag klart godkända resultatraden 4-2-3. Men man ligger på negativ kvalplats, och behöver fortsätta plocka poäng för att avancera till säker mark.

Eskilstunas främsta styrka är defensiven, för framåt har man gjort minst mål i hela serien. Helsingborg är inget vidare varken offensivt än defensivt. Men i en sådan här match, med så mycket nerver och två rätt anfallssvaga lag, tror vi på få mål. Vi spelar ”under 2,5 mål”, till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

 • Vårt speltips: Under 2,5 mål
 • Odds: 2.00
 • Bettingsida: Expekt

Oddsen på Helsingborg – Eskilstuna har vi plockat från Expekt Sverige, en väletablerad bettingsida i Sverige med bra odds. Ni är också välkomna att se om det finns någon oddsboost att använda till era spel.

 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Se fler spelförslag till Helsingborg – Eskilstuna nedan.

Speltips Odds från Expekt
X2 1.65
Under 2,5 mål 2.00
Över 2,5 mål 1.81

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar