Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 aug, 2023

Hammarby – Twente (3/8): Speltips, odds & inför

hif twente speltips odds

Vad: Hammarby – FC Twente
Avspark: Den 3/8, kl. 20:00
Vart: Tele2 Arena
Stream: Hammarby – Twente live stream
Speltips: Hammarby går vidare (6.00 hos Expekt)

Hammarby och Twente drabbar samman i en otrolig match på Tele2 Arena. I den här texten ger vi er allt till mötet, i form av ett speltips.

Vilken match vi har framför oss! Hammarby fick med sig ett väl godkänt resultat från Holland förra veckan, och nu ska allt avgöras i ett kokande Tele2 Arena. Över 27 000 biljetter är sålda till matchen, där Hammarby och Twente gör upp om att avancera till nästa kvalrunda till Europa Conference League.

Stämningen kring det här dubbelmötet har trissats upp extra mycket av de konflikter som pågått mellan klubbarnas supportrar inför och kring matchen. Allt om det, och allt annat du kan tänka dig vilja läsa om inför matchen, finner ni här i vårt speltips!

Hammarby går vidare (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!
Hammarby vs FC Twente Match Outcome
Match Starts 03/08 20:00
No Odds Available

Inför matchen

  • Det första mötet mellan Twente och Hammarby slutade 1-0 till Twente.
  • Vinnaren från den här matchen kommer att ställas emot vinnaren mellan lettiska Riga och ungerska Kecskemeti.
  • Hammarby väntas ställa upp med samma lag som i Holland, förutom att Edvin Kurtulus lär gå in istället för Nathaniel Adjei. Dessutom är det osäkert om Cifuentes väljer att satsa på Viktor Djukanovic eller Adi Nalic i anfallet.
Europa Conference League Qualification

03rd August 2023 - 18:00

Tele2 Arena

Hammarby

Match Ended
FC Twente

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

There is currently no information to show

Europa Conference League Qualification

2023

FC Twente

1

Hammarby

0

Speltips & odds: Hammarby – Twente

När Hammarby lottades att ställas emot FC Twente i kvalet till Europa Conference League var det en riktig nitlott. Det var tuffast möjliga motstånd, och många befarade att ett Hammarby ur form skulle få det riktigt svårt mot ett av Hollands bästa lag.

Det första mötet skulle komma att spelas i Holland, och där höll de flesta hammarbyarna tummarna för att man skulle förlora med max två mål, så att det åtminstone levde inför avgörandet i Stockholm. Till matchen ställde Martí Cifuentes upp med en fembackslinje, för första gången under hans tid i klubben, och det föll väl ut! Kollektivt försvarade man sig riktigt väl, även om det skedde en del individuella misstag där man ska vara glada över att man inte blev hårdare straffade. Men slutresultatet 1-0 till Twente är klart godkänt, och även om 2-0 kanske hade återspeglat matchbilden bättre var Hammarbys insats god nog för att vara förtjänta av att endast förlora med 1-0.

En vinst med ett mål krävs nu alltså för Hammarby, för att få till en förlängning. På hemmaplan är man starka, så även i år då man totalt sett varit svaga. Stämningen på arenan lär dessutom vara någonting utöver det vanliga, med tanke på vikten av den här matchen. Hammarby har valt att kräva att man begär en kod för att kunna köpa biljett, vilket dessutom lär ha lett till att det är de allra mest hängivna supportrarna som lagt beslag på biljetterna.

Twente har förbjudit sina supportrar från att gå på den här matchen, efter att de attackerade Hammarbysupportrar efter slutsignalen senast. Men många holländare har trots det åkt upp för att gå på matchen, och väl på plats i Stockholm finns det de som åkt på snytingar av hammarbyare, som hämnd för senast. Stämningen på ”Nya Söderstadion” denna kväll lär vara på topp!

Vårt speltips

För två år sedan befann sig Hammarby i en liknande situation, då man också kvalade till Europa Conference League och hade förlorat borta mot Basel med 3-1. Väl i Stockholm var undertecknad på plats, och där lyckades Hammarby vinna med två mål och få till en förlängning. Stämningen på arenan var helt otrolig, och det kändes som att det låg någonting magiskt i luften. När Hammarby blir framhejade av nära 30 000 galna supportrar, kan man lyfta sig flera nivåer och besegra de flesta motstånden.

Visst är Twente ett på pappret bättre lag, men man är inte i matchform och har dessutom tappat sina två bästa spelare sedan förra säsongen. I Holland visade Hammarby att man kan stå upp mot Twente, och i Stockholm kommer vi att få se ett ännu starkare Hammarby. Då tycker vi att oddset 6.00 gånger pengarna på grönvitt avancemang är bra, och spelar detta hos Expekt.

  • Vårt speltips: Hammarby går vidare
  • Odds: 6.00
  • Bettingsida: Expekt

Vi har plockat våra odds på matchen ifrån Expekt Sverige. Bettingsidan är väletablerad i Sverige, och de har många fina odds. Se också bonuskoder innan du lägger spel.

  • Användarvänligt
  • Stort utbud av odds
  • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Nedan kan ni se tre ytterligare odds till matchen.

Speltips Odds från Expekt
1X 1.89
Under 2,5 mål 1.87
Twente går vidare 1.10

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar