Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 maj, 2021

Hammarby – Djurgården, 16/5: Speltips, odds & inför

Hammarby Djurgården speltips

Hammarby och Djurgården möts under söndagen, i vad som redan är ”Bajens” fjärde Stockholmsderby den här säsongen! Vi ger er förutsättningarna inför matchen, och delar med oss av vårt speltips!

Det är dags för ett nytt Stockholmsderby. Hammarby kommer från två raka segrar och ställs emot serieledande Djurgården. Vinner ”Järnkaminerna” matchen blir avståndet lagen emellan hela åtta poäng.

Vi tar er igenom allt det viktigaste inför matchen, och ger er även vårt speltips till Hammarby – Djurgården.

Vad: Hammarby – Djurgården
När: Den 16/5, kl. 17:30
Vart: Tele2 Arena
Vad: Allsvenskan, omgång 7
Stream: Hammarby – Djurgården
Speltips: Hammarby vinner (3,10 hos Bet365)

Inför matchen

  • Djurgården toppar Allsvenskan, med 15 inspelade poäng.
  • Hammarby ligger på fjärde plats, och har 10 poäng på kontot.
  • Resultatraden i de 19 senaste matcherna lagen emellan visar 14-4-1, i Hammarbys favör.

Speltips inför matchen

Djurgården har så här långt sett ut som Allsvenskans starkaste lag. Segrarna har radats upp, bortsett från den där egendomliga bortamatchen mot Degerfors. Laget toppar Allsvenskan, och har slagit både IFK Norrköping och Malmö FF.

Anmärkningsvärt med Djurgården i år är att flera tongivande spelare från ifjol lämnat – Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström och Jonathan Augustinsson – men att nyförvärven hittat in omedelbart. Rasmus Schüller ser redan ut som en av Allsvenskans främsta innermittfältare, och Bosse Andersson har varit ute och sagt att han ska ha dubbelt så mycket för Hjalmar Ekdal som Malmö får för Anel Ahmedhodzic. Aleksandr Vasyutins insatser så här långt bådar också gott. Dock finns det en del mer att ta av från Joel Asoro, som hittills fått nöja sig med inhopp och i dessa inte övertygat.

Hammarby roterade en del i startelvan mot Varberg senast, och i första halvlek gav det riktigt dåligt resultat och underläge. De var bleka och tidigt i andra slängde Stefan Billborn in Akinkunmi Amoo, Jeppe Andersen, Darijan Bojanic och Simon Sandberg. Det gav effekt, och ”Bajen” vände matchen med tre mål. Mot Djurgården väntas samtliga av dessa inhoppare finnas med i startelvan.

Väl omtalat är Djurgårdens derbyspöke. På de 19 senaste derbyna lagen emellan är resultatraden 14-4-1 i Hammarbys favör. Djurgårdens seger kom i höstderbyt 2018.

Vårt speltips

Historien ljuger inte. Hur mycket Djurgården än talar om att det inte finns något derbyspöke, att en stor del av lagen från de här åren bytts ut och att det inte alls sitter i huvudet på spelarna, går det inte att blunda för. Hammarby har vunnit 14 av de 19 senaste matcherna mot Djurgården, som bara segrat en (1).

Djurgården har dessutom oftast befunnit sig framför Hammarby i tabellen, och kommit in med bättre förutsättningar. Hammarby har saknat nyckelspelare och till och med tränare. I det senaste derbyt kom de grönvita från att ha haft corona i majoriteten av truppen, men vann ändå. Djurgården var visserligen det bättre laget då, men det verkar inte räcka när man spelar derbyn.

Dessutom har Hammarbys form varit stigande, och man gjorde en riktigt bra andra halvlek mot Varberg senast. Vi tror att Hammarby vinner matchen, och spelar den raka 1:an till 3,10 gånger pengarna på Bet365.

Alla de bästa oddsen

Nedan finner ni fler odds på Hammarby – Djurgården. Oddsen är från Bet365. Ta även gärna del av vår Bet365 recension & bonus.

Spel Odds hos Bet365
Hammarby vinner matchen 3,10
Oavgjort 3,60
Malmö vinner matchen 2,15
Över 2,5 mål i matchen 1,70
Under 2,5 mål i matchen 2,10

Relaterade artiklar

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar