Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 13 maj, 2023

Hammarby – Djurgården (14/5): Speltips, odds & inför

hif dif speltips stream

Vad: Hammarby IF – Djurgårdens IF, Allsvenskan
Avspark: Den 14/5, kl. 15:00
Vart: Tele2 Arena
Stream: Kommer snart
Speltips: Hammarby vinner (2.76 hos Expekt)

Ett Stockholmsderby med mycket på spel väntar på Tele2 Arena under söndagen, då Hammarby och Djurgården ställs emot varandra. Här ger vi er förutsättningarna inför matchen, i form av ett speltips. Dessutom delar vi med oss av vårt bästa odds på matchen.

Varken Hammarby eller Djurgården har fått någon vidare bra start på Allsvenskan, och särskilt ”Bajen” har inlett svagt. De grönvita står på blott sju poäng sju omgångar in i seriespelet, och i den senaste omgången åkte man på ett poängtapp hemma mot Mjällby.

Djurgården har varit en besvikelse i sitt bortaspel, men på Tele2 Arena har man gått rent så här långt. Kan man vinna även denna match? Vi ger er våra tankar inför Stockholmsderbyt söndagen den 14 maj, i form av ett speltips.

Hammarby vinner (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!
Hammarby vs Djurgaarden Match Outcome
Match Starts 14/05 15:00
Match avslutad

Inför matchen

  • Djurgården har under de senaste åren lidit av ett derbyspöke, där man förlorat nästan varenda derby mot AIK och Hammarby. Men man har faktiskt vunnit två av de fyra senaste derbyna mot Bajen.
  • Denna eftermiddag är det Hammarby som står som hemmalag, även om båda lagen delar på hemmaplanen Tele2 Arena. Arenan står dock på Södermalm och var till en början endast tänkt för Hammarby.
  • Hammarby har bara spelat in sju poäng så här långt in på Allsvenskan, och förlorade derbyt mot AIK i den tredje omgången. Förlust här och det börjar bli kris i klubben.
Allsvenskan

14th May 2023 - 13:00

Tele2 Arena

Hammarby

Match Ended
Djurgaarden

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

3

Average goals scored

6/21

Matches were draws

80%

Goals scored in first half

Allsvenskan

2023

Hammarby

0

Djurgaarden

0

2022

Djurgaarden

0

Hammarby

0

2022

Hammarby

0

Djurgaarden

1

2021

Hammarby

1

Djurgaarden

4

2021

Hammarby

2

Djurgaarden

2

2020

Hammarby

1

Djurgaarden

1

2020

Djurgaarden

1

Hammarby

2

2019

Djurgaarden

1

Hammarby

2

2019

Djurgaarden

1

Hammarby

2

2018

Hammarby

1

Djurgaarden

3

2018

Djurgaarden

1

Hammarby

2

2017

Djurgaarden

1

Hammarby

1

2017

Hammarby

3

Djurgaarden

1

2016

Djurgaarden

2

Hammarby

4

2016

Djurgaarden

1

Hammarby

3

2015

Djurgaarden

2

Hammarby

2

2015

Djurgaarden

1

Hammarby

2

2009

Hammarby

1

Djurgaarden

0

See more

Cup Final Stage

2021

Djurgaarden

0

Hammarby

1

2019

Djurgaarden

4

Hammarby

2

Cup Group 6

2016

Djurgaarden

1

Hammarby

3

Speltips & odds: Hammarby – Djurgården

Hammarby tappade inför säsongen flera viktiga kuggar från tidigare år, då man sålde Mohanad Jeahze, Darijan Bojanic, Gustav Ludwigson, Simon Sandberg och Jeppe Andersen. Men under försäsongen och Svenska Cupspelet var ändå känslan att man ersatt dessa på ett bra sätt. Shaquille Pinas såg bra ut som vänsterback, Tesfaldet Tekie kändes som den perfekta ersättaren för Bojanic. I den offensiva trion kändes Viktor Djukanovic, August Mikkelsen och Montader Madjed alla farliga, medan Simon Strand såg ut att kunna axla Sandbergs mantel. Jeppe hade tappat sin startplats, och honom skulle man klara sig utan.

Sju omgångar in på den allsvenska säsongen är tongångarna andra. Kanske var det för många viktiga pjäser, både på plan och utanför, som såldes samtidigt. Det är samtidigt svårt att klandra sportchef Jesper Jansson, då samtliga av spelarna av en eller annan anledning ville bort. Det var väl Sandberg som man kanske hade kunnat behålla, men där säger man sig ha varit långt ifrån varandra i lönediskussionerna.

Djurgårdens säsongsstart har inte heller levt upp till klubbens förväntningar, även om man åtminstone dragit in tio poäng och ligger något högre upp i tabellen. Laget väntar fortfarande på sin första bortaseger, men har åtminstone vunnit alla sina hemmamatcher. För att få bättre utväxling och utdelning på sitt spel krävs att stjärnspelare som Oliver Berg och Victor Edvardsen kommer igång och börjar leverera.

Loret Sadiku missade Hammarbys förra match på grund av en lättare skada, och han är ett osäkert kort även här. Dennis Collander, Bubacarr Trawally och Jon Gudni Fjóluson är långtidsskadade sedan tidigare. Dessutom är Joel Nilsson, Anton Kralj och Abdelrahman Boudah, tidigare Saidi, skadade. Djurgården saknar sin målvakt Hampus Zetterström-Widell, mittfältskuggen Rasmus Schüller samt Elliot Käck.

Vårt speltips

Det kan inte ha undgått många att Djurgården haft väldigt svårt för att vinna derbyn under de senaste åren. Såväl mot Hammarby som mot AIK blir man gång på gång bortskrämda av derbyspöket, även om man faktiskt haft mer framgång – åtminstone mot Bajen – under de två sista åren. Då har man vunnit två av fyra derbyn, vilket måste vara någon slags rekordnotering i modern tid.

Vi tror ändå att Djurgården misslyckas denna gång. Historiens kraft är stor, och även om DIF som sagt tagit två segrar mot Hammarby nyligen så brukar det allt som oftast sluta i förlust när man ställs emot Hammarby. Vi spelar den raka 1:an, som hittas till 2.76gånger pengarna hos Expekt.

  • Vårt speltips: Hammarby vinner
  • Odds: 2.76
  • Bettingsida: Expekt

Vi har hämtat våra odds på Hammarby – Djurgården ifrån Expekt Sverige. Bettingsidan är väletablerad i Sverige, och har många bra odds. Titta även in bonuskoder innan du lägger spel.

  • Användarvänligt
  • Stort utbud av odds
  • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Det finns massvis av spännande odds på Hammarby – Djurgården. Se tre spelförslag nedan.

Speltips Odds från Expekt
Över 2,5 mål 1.96
Båda lag gör mål – Ja 1.75
Under 2,5 mål 1.85

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar