Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 sep, 2023

GAIS – Helsingborg (17/9): Stream, speltips & odds

gais hif speltips stream

Vad: GAIS – Helsingborg
Avspark: Den 17/9, kl. 13:00
Vart: Gamla Ullevi
Stream: > Discovery Plus
Speltips: Över 2,5 mål (1.65 hos Expekt)

Ligafotbollen är tillbaka! På lördag tar IFK Göteborg emot Brommapojkarna, och här ger vi er allt inför matchen. Ta del av speltips, och se hur ni kan streama Göteborg – BP live.

Efter ett landslagsuppehåll, som inte skänkte särskilt mycket glädje till oss svenskar, är ligafotbollen tillbaka. När landslaget gått snett får vi fotbollssupportrar klämma oss fast vid våra klubblag i stället, och hoppas att vi därifrån kan finna någon slags tröst.

IFK Göteborg och Brommapojkarna är två av lagen som har många viktiga matcher framför sig, när säsongen nu går mot sitt slut. Båda lagen slåss för att hänga kvar i Allsvenskan, och det behöver knappast sägas att det här mötet är viktigt för båda lagen. Ta här del av vårt speltips till IFK Göteborg – BP, och se hur ni kan streama matchen live.

Över 2,5 mål (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!

Inför matchen

 • Två lag som lever i skilda världar just nu. GAIS siktar på att ta kvalplatsen upp till Allsvenskan, medan Helsingborg gör sitt yttersta för att undvika nedflyttning.
 • GAIS och Helsingborg har sex raka matcher vardera med över 2,5 mål.
 • Helsingborg vann faktiskt med 2-1 när lagen möttes i våras.

Streama GAIS – Helsingborg

Är ni intresserade av att streama GAIS – Helsingborg live? Då behöver ni bara skapa ett konto hos Discovery Plus, och där köpa ett sportabonnemang. När det är gjort kan ni se alla matcher från Superettan live.

Det går utmärkt att ha i gång er GAIS – Helsingborg stream via valfri enhet. Se matchen från mobil, dator eller surfplatta. Har ni en Chromecast, Apple TV, HDMI-kabel eller liknande kan ni dessutom koppla över er fotboll stream till TV-skärmen, och se matchen direktsänt på TV.

Vi tror att ni kommer att bli mycket belåtna med er GAIS – Helsingborg live stream. Bild, ljud och kommentatorer håller hög kvalitet.

 1. Klicka dig vidare till Discovery Plus
 2. Öppna ett konto och köp sportabonnemang
 3. Streama GAIS – Helsingborg

Speltips & odds: GAIS – Helsingborg

Det är lätt att glömma att GAIS spelade i Division 1 så sent som förra säsongen, när man ser hur bra laget presterar i år. Den initiala målsättningen var antagligen att man skulle stå för en stabil säsong i Superettan – hänga kvar, och ville det sig mer än så även stå för en stadig mittenplacering. Men det har gått bättre än någon har förväntat sig, och man har varit med och slagits om tredjeplatsen, som ger kval upp till Allsvenskan, hela säsongen. Just nu ligger man fyra i tabellen, med tre pinnar upp till tredjeplacerade Öster.

Ett mycket intressant scenario vore om GAIS säkrade kval uppåt, samtidigt som IFK Göteborg slutar på kvalplatsen i Allsvenskan. Ett sådant derby hade varit historiskt. Lagen möttes ju faktiskt i cupens gruppspel i våras, och då var det GAIS som vann.

Helsingborg har haft en väldigt jobbig säsong. Laget inledde säsongen med fyra 0-1-förluster, och man justerade tidigt på tränarposten där den gamle räven Stuart Baxter kallades in. Visst har det gått något bättre under hans ledning, men det har knappast gått bra. Det är lätt att glömma att Helsingborg spelade i Allsvenskan så sent som förra säsongen, när man ser hur dåligt laget presterar i år.

Helsingborg ligger på 14:e plats, vilket innebär negativt kval. Men säsongen lever mer än väl, och man har fortfarande god chans att avancera till säker mark – men man riskerar likaså att sluta på en direkt nedflyttningsplats.

Båda lagen kommer från rätt målrika matcher, där Helsingborgs sex senaste innehållit över 2,5 mål vardera. Även GAIS sex senaste har innehållit över 2,5 mål vardera. Vi spelar ”Över 2,5 mål”, till 1.65 gånger pengarna hos Expekt.

 • Vårt speltips: Över 2,5 mål
 • Odds: 1.65
 • Bettingsida: Expekt

Dessa odds på GAIS – Helsingborg är tagna från Expekt Sverige, en väletablerad bettingsajt i Sverige med många fina odds. Se också om det finns någon oddsboost som du kan använda till dina spel.

 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Kolla in fler odds till GAIS – Helsingborg nedan.

Speltips Odds från Expekt
X2 2.60
Under 2,5 mål 2.23
Båda lag gör mål – Ja 1.79

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar