Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 11 maj, 2023

Finland – USA (Hockey-VM): Stream, speltips & odds

Vad: Finland – USA, Ishockey-VM
Avspark: Den 12/5, kl. 15:20
Vart: Nokia Arena, Tammerfors
Stream: > Bet365
Speltips: Finland vinner (ordinarie tid) (1.58 hos Expekt)

Hockey-VM drar i gång under fredagen! Här finner ni allt inför öppningsmatchen, då regerande mästarna Finland ställs emot giganten USA. Ta del av speltips och stream till sammandrabbningen!

Många är de som bara har gått och väntat på att hockey-VM ska dra i gång, och på fredagen den 12 maj är det äntligen dags! I öppningsmatchen tar regerande mästarna och värdnationen Finland emot giganten USA, och vi tror på en match som innehåller det mesta!

Precis som förra året hålls alltså hockey-VM i Finland, men frågan är om finnarna kan upprepa fjolårets succé genom att ta ett nytt guld? Klart är åtminstone att man går in som favoriter i öppningsmatchen, när man ställs emot USA. Här ger vi er ett speltips inför den matchen, och dessutom visar vi hur ni finner en live stream till mötet, att titta på online.

Finland vinner (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!

Inför matchen

 • Finland är regerande mästare och även värdland. Den här matchen, invigningsmatchen, spelas på Nokia Arena i Tammerfors.
 • Finland har vunnit sex av sina sju senaste matcher mot USA i hockey-VM.
 • Totalt har nationerna mötts 67 gånger i hockey-VM. Finland har vunnit 35 gånger, USA har vunnit 24 gånger och 8 möten har slutat oavgjort.

Streama Finland – USA live

Se hockey-VM hos Bet365

Streama Finland – USA

Det lär vara en hel del ishockeysupportrar över landet som kommer att vara intresserade av att live streama Finland – USA, och vi vet ett väldigt bra och smidigt sätt att titta på premiären direktsänt online. Det är nämligen så att du kan se alla matcher från hockey-VM hos Bet365, bara genom att gå in på sajten, skapa ett konto och sätta in minst 50 kronor.

Du är den som bestämmer från vilken enhet du ska ha i gång din Finland – USA stream. Välj om du vill titta på matchen via mobil, dator eller varför inte från surfplattan. Har du en Chromecast, Apple TV, HDMI-kabel eller liknande kan du dessutom bestämma dig för att koppla över din hockey live stream till TV-skärmen, för att se mötet direktsänt på TV.

Vi är säkra på att ni kommer att bli nöjda med er Finland – USA live stream från Bet365. Detta då sändningen har god kvalitet både på bild och på ljud.

 1. Klicka dig vidare till Bet365
 2. Öppna ett konto och sätt in minst 50 kronor
 3. Streama Finland – USA

Finland – USA speltips

Det har äntligen blivit dags för Ishockey-VM att dra i gång! Precis som förra året är spelplatsen Finland, och värdlandet står i vanlig ordning för öppningsmatchen. Där tar man emot det stora ishockeylandet USA, som givetvis har ambitioner om att gå långt och kanske ta medalj. Är ni intresserade av vilka som tippas vinna guld kan ni ta er en titt på odds på hockey-VM 2023.

De som tittade på det senaste ishockeyvärldsmästerskapet minns hur Finland vann guld på hemmaplan förra året. Detta efter att ha slagit just USA i gruppspelet och sedan återigen ha mött dem i semifinalen, för att där ha vunnit igen. Sedan besegrade de finska lejonen Kanada i en spännande final, där det krävdes förlängning för att kora en vinnare. Givetvis hoppas de finska fansen på någonting liknande i år.

Denna invigningsmatch av hockey-VM 2023 spelas i Tammerfors, på Nokia Arena, och pucken släpps ned på isen klockan 15:20 under fredagen. Lagen har faktiskt mötts i hockey-VM hela 67 gånger, och Finland har flest vinster med sina 35 stycken. Finland är rättmätiga favoriter även här.

Faktum är att Finland har vunnit sex av de sju senaste VM-matcherna lagen emellan. Vi tror att Finland vinner ännu en gång, och tycker att 1.58 gånger pengarna på den raka 1:an är ett bra odds. Det spelas hos Expekt.

 • Vårt speltips: Finland vinner
 • Odds: 1.58
 • Bettingsida: Expekt

Vi har hämtat våra odds på Finland – USA från Expekt Sverige. Expekt är en av de mest etablerade bettingsidorna i Sverige, och de har många bra odds. Titta även in välkomstbonusar på odds innan du lägger spel.

 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Det finns massor av odds på Finland – USA. Se tre spelförslag nedan.

Speltips Odds från Expekt
Över 5 mål 2.02
Under 5 mål 1.80
Mikko Rantanen gör mål 1.83

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar