England - Kroatien, 13/6: Speltips & odds (EM)

England Kroatien speltips

England ställs mot Kroatien i EM-premiären på Wembley. Vi ger er våra tankar inför matchen, troliga startelvor och ett speltips.

På söndag eftermiddag är det dags för England och Kroatien att kliva in i Europamästerskapet. Lagen möts på Wembley Stadium, arenan som senare även kommer att stå värd för semifinalerna och finalen. England hoppas givetvis på att man kommer tillbaka hit om en månad.

Intressant blir det, att se hur det går när England och Kroatien möts i en repris av VM-semifinalen för tre år sedan. Då vann Kroatien, men hur går det nu? Här kan ni läsa om att live streama EM 2021.

Vad: England – Kroatien
När: Den 13/6, kl. 15:00
Var: Wembley
Vad: EM, Grupp D
Stream: C More
Speltips: Oavgjort (3,75 hos Betsson)

Inför matchen

  • England gäller alltid som en av favoriterna till att vinna mästerskapet, och har en stark generation just nu.
  • Kroatien tog VM-silver för tre år sedan, och räknas också in som ett av lagen med chans på EM-guld.
  • Lagen möttes i semifinal av VM 2018, och då vann Kroatien med 2-1 efter övertid.

Speltips inför matchen

England går in i mästerskapet i tron om att man är favoriter att vinna EM enligt oddsen, och spelbolagen är faktiskt eniga. Lägst odds som vinnare av hela turneringen har länge funnits på England, till 6 gånger pengarna. Kroatien räknas först som tionde favorit till att vinna, bakom självaste Danmark och till hela 34 gånger insatsen.

Vi håller med om att England ska hållas högre än Kroatien, men några mil mellan lagen är det inte. Vi tror inte att England går hela vägen, inte den här gången heller. De har visserligen fått fram en bättre generation än på omkring tio år, men England vinner inte mästerskap – en gång är ingen gång.

Mot Kroatien kan man däremot vinna. Kroatien har inte tagit några steg överhuvudtaget framåt sedan VM, utan snarare tvärtom. Alla lagets tongivande spelare från dess har blivit äldre och tappat i kvalitet, samtidigt som det brustit i återväxten. I de två träningsmatcherna inför EM kryssade man mot Armenien, och förlorade sedan mot Belgien.

England å sin sida vann båda sina träningsmatcher inför EM, utan att släppa in mål.

Jämn match

Vikten av hemmaplan väger alltid tungt i mästerskap. Vi såg vilket lyft det gav Ryssland i VM senast, och vi såg hur det hjälpte Frankrike i EM dessförinnan. Kanske ska vi stanna där, och inte börja prata om hur pressen från publiken påverkade Brasilien i VM-semifinalen 2014.

Det är visserligen bara 25 procent av Wembley – med kapacitet för 90 000 åskådare – som kommer att vara fyllt här. Men i dessa tider kan det kännas som fullsatt – för den som svälter av törst kan ett glas vatten kännas som ett helt hav.

Kroatien lär dock bli lika taggade de, av fansen på läktarna. Vi tror att de två lag som slåss om gruppsegern kommer att gå en jämn kamp här, och slutligen kanske landa i att en poäng är rätt bra för bådadera. Vi spelar X, till 3,75 gånger insatsen på Betsson.

Troliga startelvor

England:

Pickford; Trippier, Stones, Mings, Shaw; Rice, Phillips; Sterling, Mount, Grealish; Kane

Kroatien:

Livakovic; Vrsaljko, Vida, Caleta-Car, Barisic; Kovacic, Brozovic; Rebic, Modric, Perisic; Petkovic

Bästa oddsen i EM

Här hittar ni fler odds på England – Kroatien. Oddsen är hämtade från Betsson, och ni får gärna läsa vår Betsson recension.

Spel Odds hos Betsson
England vinner 1.66
Oavgjort 3.75
Mål i båda halvlekarna – ja 2,04
Över 2,5 mål i matchen 2,20
Under 2,5 mål i matchen 1,67

Relaterade artiklar

Boosta odds under finalspelet av VM 2022
Boosta odds under finalspelet av VM 2022
Hitta en oddsboost för att spela med förhöjda odds under VM. Inför kvarts-, semifinal och final så har Betsson extra höga odds! …
8 december, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – Kvartsfinaler – Tips, odds & TV tider
VM 2022 - Kvartsfinaler – Tips, odds & TV tider
Läs om alla datum, tider och odds tips inför kvartsfinaler i VM 2022. Vi samlar de bästa betting tipsen, oddsen och TV tider för kvartsfinaler i VM.
7 december, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
En guide inför alla åttondelsfinaler i fotbolls VM 2022. Läs om betting tips, odds, och analyser. Vi samlar även alla TV tider och datuim för VM åttondelsfinalerna.
5 december, 2022 | Jimmie Nyman