Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 1 maj, 2024

Dortmund – PSG 1/5: Speltips & odds

Champions League fortsätter med ännu en spännande semifinalmatch på onsdagen, denna gång mellan Dortmund och PSG med avspark klockan 21:00 på Signal Iduna Park.

En oerhört intensiv match väntar när Dortmund möter PSG på onsdagskvällen. Det är den första av två matcher, och den inledande striden utspelar sig på Signal Iduna Park i Tyskland. Kan Dortmund skrapa ihop ett starkt hemmaresultat – vilket naturligtvis är av stor vikt – eller kommer PSG att ta kontroll över situationen redan i den första matchen? Följ med oss när vi går igenom allt inför denna episka drabbning mellan Dortmund och PSG.

Vad: Dortmund – PSG, Champions League
När: Den 1/5, kl. 21:00
Vart: Signal Iduna Park
Speltips: Under 3.5 mål (1.70 hos Betsson)
Livestream: > TV4 Play

Under 3.5 mål

Odds = 1.70
Bonus: Få 500 kr i bonus hos Betsson
  • Världens största bettingsida
  • Högklassiga live streams
  • Några av de bästa oddsen
  • Spela med Swish
  • Live streaming
  • Användarvänligt
Borussia Dortmund vs Paris Saint-Germain Match Outcome
Match Starts 01/05 21:00
Match avslutad

Inför matchen

  • Champions League-semifinal. Ett dubbelmöte ska spelas, och först ut är det på Signal Iduna Park i Tyskland.
  • Dortmund saknar Bensebaini samt Haller.
  • Bortalaget har Kimpembe samt Rico på sin skadelista.

Dortmund – PSG speltips

Igår bevittnade vi en enastående match mellan Bayern München och Real Madrid. En upplevelse som erbjöd i stort sett allt. Kommer vi att få samma intensitet och spännande matchbild på Signal Iduna Park, eller blir det en mer tillknäppt tillställning?

Vi tror att det kommer att bli en bra match, en som underhåller, men vi förväntar oss inte att det kommer att bli målglatt. Lagen har redan mötts två gånger under denna säsong i Champions League-gruppspelet och är därför väl förtrogna med varandras spelstilar. Båda matcherna var dessutom väldigt jämna. Första mötet i Paris slutade 2-0 till PSG, medan den andra på tysk mark slutade 1-1.

En annan anledning till varför vi tror att det inte kommer att bli målrikt är Dortmunds inställning i Champions League den här säsongen, som har varit något mer defensiv än vanligt. Dortmund är inte kända för sitt defensiva spel, tvärtom, laget har traditionellt sett stått för en offensiv och underhållande fotboll, både i Bundesliga och ute i Europa. Men i årets Champions League har de anpassat sin taktik och det har visat sig vara framgångsrikt då de tagit sig hela vägen till semifinal.

Vi förväntar oss också att PSG kommer att vara försiktiga och inte ta onödiga risker. Självklart kommer de att sträva efter att vinna om möjligheten ges, men de kommer också vara nöjda med ett oavgjort resultat på Signal Iduna Park för att sedan försöka avgöra hemma i Paris.

Med det sagt tror vi på en taktisk match med få risktaganden och där målsnålhet kan komma att prägla matchbilden. Dessutom erbjuds en hög mållina på 3.5 mål, vilket innebär att det max får bli tre mål i matchen för att spelet ska sitta. Det blir vårt speltips för matchen mellan Dortmund och PSG.

Mer odds & betting inför matchen

En Champions League-semifinalmatch förtjänar självklart fler spelalternativ än ett, och vi har tagit på oss ansvaret och gjort jobbet för dig! Här nedan hittar du tre nya odds för matchen mellan Dortmund och PSG, alla hämtade från spelbolaget Betsson. Om du ännu inte har ett konto hos Betsson, rekommenderar vi starkt att du registrerar dig hos dem. Betsson erbjuder ett brett utbud av spelmarknader för stora sportevenemang som dessa, och dessutom en bonus på upp till 500 kr till alla nya kunder. Så varför inte komma igång redan idag och ta del av det spännande utbudet hos Betsson?

Speltips Odds
Oavgjort i halvtid 2.40
Oavgjort 3.75
Rätt resultat: 1-1 7.60
England
Sista chansenför Liverpool att blanda sig i titelracet i Premier League. Läs vårt speltips inför matchen!
12 maj, 2024
ifk mff speltips stream
speltips
Stormatch på Gamla Ullevi på måndag kväll! Läs här allt inför IFK Göteborg - Malmö FF, som sparkar i gång klockan 19:10.
12 maj, 2024
Ishockey
Läs om hockey-vM och matchen mellan Sverige mot Polen som har nedsläppt klockan 20:20 på söndag. Vi bjuder på speltips, odds & stream online!
12 maj, 2024

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar