Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 apr, 2021

Djurgården – Hammarby, 4/4: Speltips, odds & inför

Djurgården Hammarby speltips

Stockholmsderby i Svenska Cupen! Djurgården och Hammarby drabbar samman i en semifinal, där ”Bajen” hoppas ha återhämtat sig från 120 minuters fotboll i torsdags. Kolla in vårt speltips till matchen 4/4!

Djurgården har haft en fin väg till semifinalen av Svenska Cupen, och ser väldigt starka ut. Hammarby har gått bra även dem, men lider av att ha haft majoriteten av truppen sjuka i corona i dagarna.

Här tar vi oss an att tippa derbysemifinalen mellan Djurgården och Hammarby. Kolla in speltips och bästa odds på matchen! Vill ni se matchen online kan ni här hitta Svenska Cupen live streams.

Vad: Djurgården – Hammarby
När: Den 4/4, kl. 13:00
Vart: Tele2 Arena
Domare: Fredrik Klitte
Vad: Semifinal i Svenska Cupen
Speltips: Hammarby kvalificerar sig (2.62 hos Bet365)

Inför matchen

  • Den här kvartsfinalen skulle ha spelats den 12 mars, men efter ett coronautbrott i Hammarby har matchen flyttats fram.
  • Senast lagen möttes var år 2018. Då vann Hammarby säsongens båda matcher.
  • Trelleborg har förstärkt laget rejält inför säsongen, med flera meriterade namn.

Speltips inför matchen

Hammarby har som bekant lidit av att ha haft en stor smittspridning av coronaviruset i truppen, troligtvis en mutation av viruset. Spelarna blev nyligen friska och redo för spel, och kliv i torsdags in för att spela kvartsfinalen mot Trelleborg. Man ville till varje pris undvika en förlängning och ytterligare trötthet, men efter ett sent insläppt mål blev det mycket väl 120 minuter som skulle spelas.

I förlängningen fick Hammarby in två mål, och även om det blev en insläppt reducering och lite nervöst på slutet kunde man ro segern i hamn. Frågan är var spelarna står fysiskt nu, efter ett virus känt för att ta på lungorna.

Stefan Billborn har hur som helst sagt inför matchen att spelarna står sig hyfsat bra och att man har en plan B om spelarna skulle tröttna totalt. Han har även sagt att det bara är att gilla läget, vilket nog var ett medvetet uttalande med tanke på att Hammarby förra året nästan letade bortförklaringar – avsaknad av publiken, skador, ineffektivitet – och på så sätt kanske ibland omedvetet gick in med inställningen att en förlust var ”acceptabel”, eller ”förståelig”. Nu är det inga ursäkter och gasen i botten oavsett förutsättningar.

Djurgården har värvat in tio nya spelare inför säsongen, och det vore rimligt att tänka att det skulle ta ett tag att få ordning på saker och ting. Men det har klaffat förvånansvärt snabbt, och man har tämligen enkelt tagit sig till semifinalen.

Medan Hammarby kommer från en 120 minuters-match i torsdags har Djurgården inte spelat någon tävlingsmatch på några veckor. Man kan med andra ord vrida och vända på det där, och vi får se hur lagen har påverkats av sitt matchande på söndag.

Vårt speltips

Hammarby har 9-4-1 på Djurgården sedan man tog sig upp i Allsvenskan 2015, och vann dessutom de fyra sista derbyna innan man åkte ur. ”Derbyspöket” är ett spöke som faktiskt finns på riktigt.

Nu kommer Hammarby hit med sämsta möjliga förutsättningar och en trupp där viruset härjat, men de grönvita har haft dåliga uppladdningar förut – ändå vinner de alltid när Djurgården står på andra sidan.

Vi vågar oss inte på att spela den raka 2:an, men hittar istället spelet ”Hammarby att kvalificera sig”. Det finnes för 2,62 gånger insatsen, på Bet365.

Alla de bästa oddsen

Nedan finner ni fler odds på Djurgården – Hammarby. Dessa är hämtade från Bet365.

Spel Odds hos Bet365
Djurgården vinner 2.00
Oavgjort 3.40
Hammarby vinner 3.50
Över 2,5 mål i matchen 1.85
Under 2,5 mål i matchen 1.85
os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar