Djurgården - Hammarby (3/7): Speltips, odds & inför

hif dif speltips odds


Djurgården och Hammarby ställs emot varandra i Allsvenskan. Här delar vi med oss av våra tankar kring matchen, och ger er vårt speltips till densamma.

Det vankas derby i Allsvenskan! De två toppklubbarna från Stockholm, Djurgården och Hammarby, möts på söndag eftermiddag, i en match som kan ge en av klubbarna fördel i toppstriden. En förlust vore tuff särskild för Djurgårdens del, som då halkar efter Hammarby trots en match mer spelad.

Här ger vi er förutsättningarna inför matchen på Tele2 Arena. Kan Djurgården ta sin andra raka derbyseger mot Hammarby, eller blir man åter alltför skrämda av derbyspöket? Läs om speltips och mycket mer!

Match: Djurgården – Hammarby
Matchstart: Kl. 15:00, den 3/7
Vad: Allsvenskan
Var: Tele2 Arena
Live stream: Djurgården – Hammarby stream
TV-kanal: Discovery Plus
Speltips: Hammarby vinner (3,00 hos Bet365)

Inför matchen

  • Djurgården vann det senaste derbyt mot Hammarby, men det var också lagets första seger mot de grönvita sedan 2019.
  • Hammarby har sålt både Williot Swedberg och Mayckel Lahdo under sommaren, och ännu inte förstärkt laget med någon. Muamer Tankovic är en som ryktas in.
  • Malmö och AIK förlorade sina matcher denna helg, och nu är det bra läge för DIF eller HIF att plocka poäng på de andra topplagen.

Statistik & startelvor

Speltips & odds: Djurgården – Hammarby

Hammarby stod för en fantastisk start på säsongen, då man radade upp segrar såväl i Svenska Cupen som i Allsvenskan. Man ledde serien och hade en cupfinal mot Malmö FF framför sig.

Men den sista veckan innan sommaruppehållet var inte rolig för ”Bajen”. Först förlorade man cupfinalen på straffar – efter att ha blivit rånade på en solklar straff under förlängningen – och därefter fullbordade man den tunga veckan genom att förlora mot IFK Värnamo.

I den första matchen under hösten var Hammarby på väg att förlora hemma mot BK Häcken, men efter en sen kvittering fick man åtminstone med sig ett kryss från den matchen. Viktigt, med tanke på att Häcken ser ut att vara en av huvudkonkurrenterna till guldet.

Två av de andra guldkandidaterna, Malmö och AIK, åkte båda på oväntade förluster under helgen, vilket gör att detta kan bli en riktig superhelg för Djurgården eller Hammarby.

Hammarby väntas inleda med sitt dyra nyförvärv Bubacarr Trawally från start här. ”Steve” gjorde sin första start mot Häcken senast, och var den som satte dit reduceringen till 1-2. Tyvärr för Hammarbys del missar mittbacken Mads Fenger derbyt, och troligtvis är det Richard Magyar som går in i hans ställe.

Vårt speltips

När Djurgården ska spela derby går det inte att komma ifrån det spöke som ligger över klubben. Laget förlorar derby på derby, och det blev mycket riktigt förlust mot AIK när ”Järnkaminerna” ställdes emot dem för någon månad sedan. Mot Hammarby vann Djurgården dock sin senaste match, men det var också lagets första seger mot de grönvita på åtta matcher.

Oavsett vilken form lagen kommer in i matchen i, vilka spelare som är skadade och vilka tränare som är avstängda, så brukar derbyn sluta i Djurgårdsförlust. När Djurgården dessutom målas upp till favoriter av oddsbolagen, ser vi ingen vettig anledning att spela annat än en Hammarbyseger. Den raka 2:an ger 3 gånger pengarna, och spelas hos Bet365.

  • Vårt speltips: Hammarby vinner
  • Odds: 3,00
  • Spelsida: Bet365

Ni får mer än gärna kolla in lite olika oddsbonusar innan ni lägger ert spel.

Annan betting inför matchen

Vi spelar den raka 2:an, att Hammarby vinner matchen. Men kolla gärna in fler odds från Bet365.

Speltips Odds från Bet365
Hammarby – Att vinna efter underläge 11,10
X2 1,53
Hammarby vinner – insatsen tillbaka vid oavgjort 2,10

Relaterat

Streama Italien – England: Se live stream & TV (23/3)
Streama Italien - England: Se live stream & TV (23/3)
Gigantmöte i EM-kvalet då Italien ställs mot England. Vi går igenom hur du streamar landskampen online eller ser den på en TV.
22 mars, 2023 | Katten Jansson
André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har skaffat irakiskt pass och bestämt sig för att börja representera Iraks landslag.
21 mars, 2023 | Emil Sandberg
Stryktipset – 18 mars (18/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 mars (18/3): Tips, förslag & analys
Ta del av speltips och matchanalyser inför Stryktipset den 18 mars. Vi spelar 96 rader.
16 mars, 2023 | Emil Sandberg

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flertalet stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll. Instagram: https://instagram.com/emilvsandberg