Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 11 sep, 2021

Djurgården – Hammarby (12/9): Speltips & odds

Djurgården Hammarby speltips odds

Djurgården och Hammarby möts i ett rykande hett Stockholmsderby! Ta del av vårt speltips inför matchen, med det viktigaste ni behöver veta om förutsättningarna till sammandrabbningen!

Det har blivit dags för säsongens fjärde Stockholmsderby, och nu är det Djurgården och Hammarby som återigen möts på båda lagens hemmaplan Tele2 Arena. Denna gång ryms nästan 10 000 åskådare, men biljetter har endast sålts till Djurgården, som är de som står som hemmalag.

Ett viktigt derby för båda lagen med tanke på toppstriden, men även med tanke på prestigen. Kolla in vårt speltips till Djurgården – Hammarby!

Match: Djurgården – Hammarby
Matchstart: Kl. 20:45, den 8/9
Var: Tele 2 Arena
Vad: Allsvenskan, omgång 18
Stream: Allsvenskan streams
Speltips: Hammarby vinner (3,60 hos Bet365)

Inför matchen

  • Djurgården har bara vunnit 1 av sina 20 senaste matcher mot Hammarby.
  • Hammarby saknar Astrit Selmani till den här matchen.
  • Magnus Eriksson säger att Djurgården har enat spelargruppen inför derbyt, för att bryta den trista derbysviten.

Speltips & odds: Djurgården – Hammarby

Det går inte att prata om ett Stockholmsderby med Djurgården utan att nämna det ökända derbyspöket. Djurgården har på de senaste 20 derbymatcherna mot Hammarby bara vunnit en (1), men förlorat 14. Mot AIK är statistiken dessutom nästan lika förfärlig, med resultatraden 2-7-10 på de 19 senaste.

Efter det senaste derbyt, som Djurgården förlorade hemma mot AIK med 1-4, fick fansen bokstavligt talat nog. Ett långt brev, undertecknat sju olika av Djurgårdens supporterklubbar, inleddes på följande vis:

”Enough is Enough!

I 10 år har vi fått leva med skammen våra egna spelare gång på gång utsätter oss supportrar för. Efter gårdagens minst sagt patetiska derbyförlust där de ännu en gång viker ner sig fullständigt, fysiskt men framförallt mentalt är det nu dags att sätta ner foten! Derbyförluster har aldrig varit okej men är från och med nu helt OACCEPTABLA!”

Frågan är vad djurgårdsfansen hittar på om det blir en ny förlust under söndagen.

Det finns ändå saker som talar för Djurgården här. Laget har till skillnad från Hammarby fans på plats, och Astrit Selmani saknas för de grönvita. Selmani är en spelare som gjord för dessa matcher, och gjorde faktiskt mål senast han ställdes mot Djurgården.

Vårt speltips

Inför de flesta derbyn de här lagen emellan står Djurgården som favorit, men det slutar nästan alltid på samma sätt. Även denna gång är Djurgården favoriter, men vi har varit med förr och låter oss inte luras. Hammarbys spelare har gång på gång visat att de är bättre lämpade att spela derbymatcher, medan Djurgårdens inte verkar ha psyket som krävs.

Vi tror på ny grönvit seger, och att Hammarby därmed tar in en del av Djurgårdens försprång i tabellen. Vi spelar den raka 2:an till oddset 3,60 gånger insatsen. Spelet finnes på Bet365.

  • Vårt speltips: Hammarby vinner
  • Odds: 3,60
  • Spelsida: Bet365
Risk Spel Odds från Bet365
Näst troligast resultat Oavgjort 3.60
Fegis Hammarby eller oavgjort 1.72
Smart Hammarby, draw no bet 2.50
Toker Djurgården vinner 2.00
Joker Hammarby vinner båda halvlekar 13.00

Relaterade artiklar

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar