Djurgården - Hammarby (12/9): Speltips & odds

Djurgården Hammarby speltips odds

Resultat
Odds
Djurgården
Oavgjort
Hammarby
Odds hämtat på bet365: 11/9 23:00

Djurgården och Hammarby möts i ett rykande hett Stockholmsderby! Ta del av vårt speltips inför matchen, med det viktigaste ni behöver veta om förutsättningarna till sammandrabbningen!

Det har blivit dags för säsongens fjärde Stockholmsderby, och nu är det Djurgården och Hammarby som återigen möts på båda lagens hemmaplan Tele2 Arena. Denna gång ryms nästan 10 000 åskådare, men biljetter har endast sålts till Djurgården, som är de som står som hemmalag.

Ett viktigt derby för båda lagen med tanke på toppstriden, men även med tanke på prestigen. Kolla in vårt speltips till Djurgården – Hammarby!

Match: Djurgården – Hammarby
Matchstart: Kl. 20:45, den 8/9
Var: Tele 2 Arena
Vad: Allsvenskan, omgång 18
Stream: Allsvenskan streams
Speltips: Hammarby vinner (3,60 hos Bet365)

Inför matchen

  • Djurgården har bara vunnit 1 av sina 20 senaste matcher mot Hammarby.
  • Hammarby saknar Astrit Selmani till den här matchen.
  • Magnus Eriksson säger att Djurgården har enat spelargruppen inför derbyt, för att bryta den trista derbysviten.

Speltips & odds: Djurgården – Hammarby

Det går inte att prata om ett Stockholmsderby med Djurgården utan att nämna det ökända derbyspöket. Djurgården har på de senaste 20 derbymatcherna mot Hammarby bara vunnit en (1), men förlorat 14. Mot AIK är statistiken dessutom nästan lika förfärlig, med resultatraden 2-7-10 på de 19 senaste.

Efter det senaste derbyt, som Djurgården förlorade hemma mot AIK med 1-4, fick fansen bokstavligt talat nog. Ett långt brev, undertecknat sju olika av Djurgårdens supporterklubbar, inleddes på följande vis:

”Enough is Enough!

I 10 år har vi fått leva med skammen våra egna spelare gång på gång utsätter oss supportrar för. Efter gårdagens minst sagt patetiska derbyförlust där de ännu en gång viker ner sig fullständigt, fysiskt men framförallt mentalt är det nu dags att sätta ner foten! Derbyförluster har aldrig varit okej men är från och med nu helt OACCEPTABLA!”

Frågan är vad djurgårdsfansen hittar på om det blir en ny förlust under söndagen.

Det finns ändå saker som talar för Djurgården här. Laget har till skillnad från Hammarby fans på plats, och Astrit Selmani saknas för de grönvita. Selmani är en spelare som gjord för dessa matcher, och gjorde faktiskt mål senast han ställdes mot Djurgården.

Vårt speltips

Inför de flesta derbyn de här lagen emellan står Djurgården som favorit, men det slutar nästan alltid på samma sätt. Även denna gång är Djurgården favoriter, men vi har varit med förr och låter oss inte luras. Hammarbys spelare har gång på gång visat att de är bättre lämpade att spela derbymatcher, medan Djurgårdens inte verkar ha psyket som krävs.

Vi tror på ny grönvit seger, och att Hammarby därmed tar in en del av Djurgårdens försprång i tabellen. Vi spelar den raka 2:an till oddset 3,60 gånger insatsen. Spelet finnes på Bet365.

  • Vårt speltips: Hammarby vinner
  • Odds: 3,60
  • Spelsida: Bet365
Risk Spel Odds från Bet365
Näst troligast resultat Oavgjort 3.60
Fegis Hammarby eller oavgjort 1.72
Smart Hammarby, draw no bet 2.50
Toker Djurgården vinner 2.00
Joker Hammarby vinner båda halvlekar 13.00

Relaterade artiklar

OS-Studion på Discovery – Programledare & experter
OS-Studion på Discovery – Programledare & experter
Läs om teamet hos Discovery som finns med i OS-studion för Vinter OS 2022. Vi samlar alla experter, programledare, kommentatorer och reportrar.
27 januari, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Sverige – Frankrike: Se live stream & TV (27/1)
Streama Sverige - Frankrike: Se live stream & TV (27/1)
Se vart du kan sända Frankrike - Sverige stream på nätet. Titta även vilken kanal som visar semifinal i handbolls EM 2022 på TV.
27 januari, 2022 | Jimmie Nyman
Viaplay förlänger avtalet med fyra fotbollsexperter
Viaplay förlänger avtalet med fyra fotbollsexperter
Erik Niva, Johanna Frisk, Bojan Djordjic och Glenn Strömberg har skrivit på nya långa kontrakt, där vi får fortsätta se dem i Viaplays fotbollssändningar.
26 januari, 2022 | Katten Jansson