Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 11 jun, 2021

Danmark – Finland, 12/6: Speltips & odds (EM)

Danmark Finland speltips

Danmark och Finland premiärspelar mot varandra! Ett spännande nordiskt möte, som vi ger er vårt speltips till.

Direkt i EM:s första gruppspelsomgång får vi ett nordiskt derby. Danmark och Finland gör upp på Parken, där Danmark ska försöka visa varför man ses som en betydligt starkare storebror än vännerna från norr.

Vi ger er vårt Danmark – Finland speltips, tankar inför matchen och troliga startelvor. Kolla gärna även in fler EM speltips, eller läs på om hur du gör för att streama EM 2021.

Vad: Danmark – Finland
När: Den 12/6, kl. 18:00
Var: Parken, Köpenhamn
Vad: EM, Grupp B
Stream: Se Danmark – Finland stream
Speltips: Danmark HT/FT (2,26 hos Betsson)

Inför matchen

  • Finlands deltagande i årets EM är första gången laget når ett mästerskap någonsin.
  • Danmark har sett väldigt starka ut under de senaste åren, och imponerade bland annat i VM 2018.
  • Senast lagen möttes var i en träningslandskamp 2011, då Danmark vann med 2-1 efter att Nicklas Bendtner avgjort.

Speltips inför matchen

Danmark har växt ut till Nordens starkaste fotbollsnation under de senaste åren, med framgångar såväl på landslagssidan som med klubbfotbollen. Danskarna har ett väldigt starkt spelarmaterial, med en fantastisk bredd.

Det är bara att ta en titt på klubbadresserna bland de danska landslagsspelarna. Här hittar vi lag som Leicester, Milan, Atalanta, Dortmund, Inter, Valencia, Tottenham, Barcelona och Leipzig. Och så även Malmö FF då, i den himmelsblå stjärnan Anders Christiansen.

Hur ser det ut i Finlands trupp då? Långtifrån lika stora adresser. Flera svenska klubbar, en norsk och en dansk. Lag från Ungern, Kanada och Cypern. Men så även Norwichstjärnan Teemu Pukki, som tog Premier League med storm för ett år sedan men som tillbringat den senaste säsongen i Championship. Där har han fortsatt leverera, med 26 mål och en tredje plats i skytteligan.

Detta är faktiskt allra första gången Finland lyckats kvalificera sig till ett stort mästerskap. Förbundskaptenen Markku Kanerva har lyckats bygga ett väldigt starkt och stabilt lag, där det släpps till väldigt få mål bakåt.

Träningsmatcherna inför EM bådar dock inte gott för Finland. 0-2 mot Sverige och sedan 0-1 mot Estland, i två bleka insatser. Det måste se betydligt bättre ut nu om man ska ha något att hämta i slutspelet.

Speltips & odds

Danmark är ett klart starkare landslag än Finland, vars form ser oroväckande ut. Vi tror inte att den ”finska sisun” räcker här, utan lutar åt att det blir en bekväm seger för danskarna. Vi håller faktiskt Danmark som ett av lagen som verkligen kan överraska i sommar, och gå riktigt långt.

Vi ska inte heller glömma Danmarks fördel av hemmaplan, där Parken denna kväll fyller 30 procent av den 38 000 åskådare stora kapaciteten. Vi tror att Danmark leder i paus, och sedan vinner matchen. Detta spelas till 2,26 gånger insatsen på Betsson.

Troliga startelvor inför matchen:

Danmark:

K. Schmeichel; Wass, Kjaer, A. Christensen, Maehle; Delaney, Höjbjerg; Y. Poulsen, C. Eriksen, Braithwaite; J. Wind

Finland:

Hradecky; Alho, J. Toivio, P. Arajuuri, Raitala, N. Hämaläinen; G. Kamara, R. Schüller, Kauko; Lod, Pukki

Bästa oddsen under EM

Här hittar ni fler odds på Danmark – Finland. Oddsen är hämtade från Betsson, och ni får gärna läsa vår Betsson recension.

Spel Odds hos Betsson
Eriksen eller Pukki gör mål 1.75
Oavgjort eller Finland 2,85
Danmark HT/FT 2,26
Över 2,5 mål i matchen 2,32
Under 2,5 mål i matchen 1,65

Relaterat

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar