Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 3 okt, 2021

Brage – Öster, 4/10: Speltips & stream

GAIS – Öster, 4/5: Speltips & stream

Det finns ingen oddsfavorit i Superettan matchen mellan IK Brage och Östers IF.

Med 7 omgångar kvar ligger Brage dåligt till. De ligger precis ovanför kvalplatserna, med lika många poäng som nedflyttningskandidaterna.

För Östers del är det betydligt lugnare, som parkerar i mitten av tabellen. De har varken öst in mål eller läckt in mål bakåt.

Så mötet handlar om viktiga poäng för Brage, som ställs mot ett stabilt lag. Detta lutar starkt mot en målsnål historia.

Vad: Brage – Öster, Superettan
Avspark: Den 2021-10-04, kl. 19:00
Vart: Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen
Live stream: Streama Superettan
TV-kanal: Discovery+
Speltips: Under 2,5 mål (Odds: 1.73 hos Unibet)

Brage – Öster stream

Du kan streama Brage och Öster från Superettan genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa matcher från Superettan i Sverige. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Brage – Öster stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Brage – Öster via live stream

Speltips & odds

Efter 23 omgångar ligger Brage på en 12:e plats i tabellen. Man har näsan precis ovanför vattenytan. Men Akropolis som är precis under, på en kvalplats, har också 25 poäng totalt.

Under september månad har Brage varit ömsom vin, ömsom vatten. Man har lyckats hålla nollan i 3 av de 5 senaste matcher mot Landskrona, Jönköpings Södra och senast tabelljumbon Vasalund. Fast det har också blivit förluster mot Trelleborg och GAIS.

Formen är ändå god med ett mållöst möte borta mot J-Södra, som följdes upp av en 3-0 seger mot Vasalund.

Lagets bästa skyttekung i form av Leonard Pilana nätade sitt 10:e mål för säsongen, redan efter 4 minuter. Det dröjde bara någon minut innan han sedan assisterade Anton Lundin till 2-0 målet. Seth Hellberg fastställdes slutresultatet tidigt i den andra halvleken.

Starkt från Brages sida att hålla nollan i två raka ligamatcher. Det stabila försvaret kommer att behövas framöver för att fortsätta plocka poäng.

Med 31 poäng efter 23 omgångar ligger Öster i ingenmanslandet. Det är 9 poäng upp till kvalplatserna till Allsvenskan. Inte omöjligt, men en väldigt lång väg att gå.

Formen är å andra sidan riktigt bra. Under september månad har man besegrat Värnamo, Falkenberg och Helsingborg, samt kryssat mot Västerås och senast AFC Eskilstuna. Öster hamnade under då Ashley Coffey nätade för hemmalaget. Men Jesper Westermark gjorde sitt andra mål för säsongen när han kvitterade till slutresultatet 1-1.

Öster skapade i vanlig ordning inte så värst mycket. Det blev totalt 2 skott på mål och bara ett avfyrades utanför.

I Öster är Nicolas Mortensen lagets bästa målskytt med 6 baljor.

Med sina totala 20 mål är Öster sämst av alla lag när det kommer till målskyttet. Detta räddas upp snyggt av ett starkt försvar och målvaktsspel, som bara har släppt förbi 19 mål. Inget annat lag har släppt in färre mål i serien.

Då mycket står på spel för Brage gäller det verkligen att värna om poängen. Öster har visat sig vara svåra att bryta ner och vinna mot. Så risken är stor att vi får en avvaktande start och en försiktig tillställning. Att utlova en målfest vore att ta it.

Därför faller spelet på att vi får se som mest 2 mål mellan Brage och Öster i Superettan, men inga fler än så, till ett bra odds.

  • Vårt speltips: Under 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1.73
  • Bettingsida: Unibet

Troliga startelvor inför matchen

Brages möjlig startuppställning:

Adrian Engdahl; Pontus Hindrikes, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Moses Makasi; Anton Lundin, Adil Titi, Seth Hellberg, Robbin Sellin; Niklas Söderberg, Leonard Pllana.

Östers möjlig startuppställning:

Mathias Nilsson; Billy Nordström, John Stenberg, Månz Berg, Oliver Silverholt; Mattias Pavic, Manasse Kusu, Marc Rochester Sörensen; Isak Magnusson, Nicolas Mortensen, Jesper Westermark.

Nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar