Atalanta - Juventus, 19/5: Speltips, odds & inför

Atalanta Juventus Coppa Italia

Atalanta och Juventus gör upp i final av Coppa Italia! Här kan ni ta del av vårt speltips till matchen, som avgörs på Stadio Mapei onsdag kväll.

Säsongen går mot sitt slut och vi är framme i finalen av Coppa Italia. De lag som lyckats ta sig hela vägen dit är Atalanta och Juventus. Hemmalaget har allt att vinna den här kvällen, medan Juventus även behöver bekymra sig över ligaspelet.

Hur går det när lagen ställs mot varandra i denna cupfinal? Kan Atalanta ta första trofén – bortsett från Serie B – på nästan 60 år, eller vinner Juventus ännu en italiensk titel?

Vad: Atalanta – Juventus
När: Den 19/5, kl. 21:00
Vart: Stadio Mapei
Vad: Coppa Italia, final
Stream: Atalanta – Juventus
Speltips: Atalanta lyfter pokalen (1,80 hos Bet365)

Inför matchen

  • Vinner Atalanta finalen blir det deras första stora titel sedan 1963, och blott andra i historien.
  • Vinner Juventus finalen blir det deras femte cuptitel under de senaste åtta säsongerna.
  • Atalanta vann det senaste mötet lagen emellan, med 1-0 efter mål från Ruslan Malinovsky. Höstmötet slutade 0-0.

Speltips inför matchen

Atalanta har gjort en fantastisk säsong, vilket är annat än vad man kan säga om Juventus. Bergamoklubben ligger på andra plats i Serie A, medan Juventus ligger femma och kämpar för att nå Champions League.

Atalanta har under de senaste åren etablerat sig som ett topplag i Serie A, vilket utan tvivel främst är tränare Gian Piero Gasperinis förtjänst. Det verkar nästan som att alla spelare som spelar under honom gör det bra – de blommar ut och når sin fulla potential.

Luis Muriel och Josip Ilicic har alltid varit klasspelare, men hos Atalanta visar de det vecka in och vecka ut. Duván Zapata såg man inte den här utvecklingen hos, men har varit en av Serie A:s bästa de senaste åren. Ruslan Malinovsky var det få som kände till utanför Ukraina innan, men har visat sig vara ett riktigt guldkorn med en bössa av högsta världsklass.

Nu har Atalanta chansen att ta sin blott andra titel i klubbens historia, om vi räknar bort Serie A-vinsterna. De vann Coppa Italia 1963, men sedan dess har det inte blivit fler titlar. Final nåddes 1987, 1996 och även 2019, men förluster varje gång. Fansen suktar efter titlar, och Gasperini ska försöka ge dem en.

För Juventus vore det kul att vinna Coppa Italia, men det viktigaste här och nu är utan tvivel att säkra den där Champions League-platsen. För att göra det krävs en topp fyra-placering i Serie A, vilket man når om man vinner mot Bologna på söndag samtidigt som Napoli eller Milan tappar poäng.

Vårt speltips

Med rådande omständigheter faller vårt speltips på Atalanta. Deras säsong är redan klar – CL-spelet är säkrat – och fullt, hundraprocentigt fokus kan läggas på cupfinalen, vilket är en av lagets största matcher i historien.

För Juventus spelar cupfinalen mindre roll i sammanhanget – det är CL-spel som måste, måste nås. Förlorar Pirlo cupfinalen är det dåligt, men misslyckas han med att nå Champions League är det katastrofalt.

Vi tror att Atalanta får lättare att ge sitt allt den här matchen, men reserverar oss ändå för en potentiell förlängning. Vi spelar ”Att lyfta pokalen – Atalanta” till 1,80 gånger insatsen. Spelet finnes på Bet365.

Alla de bästa oddsen

Här finner ni fler odds på Atalanta – Juventus. Oddsen är från Bet365. Ta gärna även del av vår Bet365 recension & bonus.

Spel Odds hos Bet365
Atalanta vinner matchen 2,45
Oavgjort 3,40
Juventus vinner matchen 2,87
Över 2,5 mål i matchen 1,80
Under 2,5 mål i matchen 2,00

Relaterade nyheter

VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
En guide inför alla åttondelsfinaler i fotbolls VM 2022. Läs om betting tips, odds, och analyser. Vi samlar även alla TV tider och datuim för VM åttondelsfinalerna.
2 december, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
Här samlar vi odds i våra betting tips inför VM den 2/1. Se vilka matcher som spelas - samt vilka TV tider som gäller.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
Schema och tips inför dagens matcher från VM; 2022, den 1 december. Se vilka tider, odds och TV-sändningar som du bör hålla koll på den 1/12.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman