Henrik Roswall photo
Henrik Roswall

- 6 jan, 2021

Speltips & Odds: Milan – Juventus 5/1

Speltips & Odds: Milan – Juventus 5/1

Vi har en riktig godbit framför oss denna afton då Milan och Juventus drabbar samman i Serie A. Givetvis kommer vi ge er en matchanalys och förhandstipp, vilket medföljer nedan,

 

Trolig laguppställning Milan:

Donnarumma

Calabria Kjaer Romagnoli Dalot

Rebic Kessie Hauge Calhanoglu Leao

Ibrahimovic

Trolig laguppställning Juventus:

Szczesny

Danilo Bonucci DeLigt Sandro

Kulusevski McKennie Bentancur

Dybala Ronaldo

Kan Milan dela ut nådastöten till de regerande mästarna?

Sällan har en match så här tidigt in på säsongen varit så livsavgörande för Juventus som matchen på San Siro ikväll. Med lite mer än en tredjedel av säsongen spelad så står Juventus på 27 inspelade poäng, tio(!) poäng mindre än serieledande Milan.

För Juventus som vunnit ligan åtta år i rad så är givetvis tabelläget allt annat än godkänt och vid en förlust ikväll så skulle Scudetton mer eller mindre vara borta. Även om de regerande mästarna har ligans bästa trupp så skulle det bli oerhört tufft att ta in 13 poäng så pass långt in i säsongen. Milan å sin sida är nog mycket nöjda med att klara ett oavgjort resultat ikväll.

Hemmalaget har öppnat säsongen på ett otroligt starkt sett, till många experters förvåning. En av de absolut största anledningarna till Milans återkomst till toppen av Serie A stavas Zlatan Ibrahimovic. Mannen som är ett lejon bland får, som åldras som Benjamin Button och som av många beskrivs som ett gammalt vin har tagit laget på sina axlar och sedan hans återkomst till Milan förra året har man tagit mest poäng av samtliga lag.

Laget har fått in en tro och passion igen som så påtagligt har saknats de senaste åren och man är i högsta grad med om att vinna ligan. Hade någon sagt detta inför säsongen hade nog de flesta skrattat eller höjt på ögonbrynen men med en tredjedel av ligan spelad så är det många experter som sitter tysta. Kvällens match kommer har potentialen att bli årets match i Italien och detta är inget man får missa.

 

Speltips & Odds:

Kvällens match känns på förhand som den kan gå hur som helst och med tanke på matchens dignitet så är både kort och hörnor intressanta spel. Men detta till trots så tror jag att just vid sådana här enorma matcher med kniven mot strupen så visar sig alla mästarlag från den bästa sidan. I detta fallet tror jag att Juventus kommer gå ut på San Siros matta och göra en supermatch och va inte förvånade om Christiano Ronaldo står som matchvinnare. Juventus som vinnare till 2,20(Bet365) kommer att spelas.

 

Speltips: Juventus

Odds: 2,20

fotbollsquiz

Premier League quiz
fotbollsquiz
Vad vet du om Premier League! Gör vårt PL-quiz, med tio frågor om världens största fotbollsliga!
05 mars, 2023
quiz allsvenskan 2023
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på Allsvenskan 2023? Testa dina kunskaper i vårt quiz!
26 februari, 2023
Quiz Allsvenskan 2022
fotbollsquiz
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz!
18 april, 2022

Henrik Roswall

Henrik Rosvall är Sportals stora bettingexpert, och bevakar särskilt Premier League och Allsvenskan.

”Henke” har dessutom själv spelat fotboll, i Division 1, och var även nära att få ett kontrakt med Helsingborgs IF då de stod på toppen av svensk fotboll. Återkommande knäskador satte dock stopp på en lovande karriär.

10 Articles