Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 9 okt, 2014

Udineses stora målvaktstillgång

Udinese hade målvaktsbrist för bara några år sedan, nu finns det en hel drös av dem. Det italienska laget har flera bra alternativ att slänga in på målvaktsposten. Karnezis, Brkic, unge Scuffet och ännu yngre Alex Meret finns registrerade och tillgängliga för spel. Men även om Scuffet imponerade på slutet av förra säsongen, vill tränare Stramaccioni inte satsa på den unga italienska målvakten Scuffet i inledningen av säsongen. Istället föredrar han greken Orestis Karnezis (häftigt namn). Bara 18 år gammal får Scuffet därmed lämna över sin plats som förstemålvakt och nöta bänk tills en ny chans dyker upp.

Karnezis skrev på för Udinese redan 2013 men var förra säsongen utlånad till Granada, vars ägare är densamme som den italienska klubben. Alla fyra målvakter i truppen är kapabla till att stå som förstemålvakt i Serie A, vilket skapar huvudbry för Stramaccioni. Undantaget Meret som är väldigt ung (född 1997), dock väldigt talangfull.

I den italienska cupen agerade Scuffet förstemålvakt, men fysiskt har han en bit kvar i sin utveckling som tränaren uppmärksammade. Även Zeljko Brkic har misslyckats med att övertyga Stramaccioni, och trots flera intressenter i sommar måste Meret växa till sig. Detta gjorde att luckan fanns för Karnezis att sno åt sig en plats i startelvan, vilket han har utnyttjat till fullo de första matcherna i ligan.

A-lagets näst yngsta målvakt Scuffet ryktades i sommar till storklubben Atleticó, men enligt Gazzettan var det spelarens familj som satte stopp för affären.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar