Seedorf har förstört Milans image

När Massimiliano Allegri sparkades från Milan i januari var det Milans president Silvio Berlusconi som bestämt insisterade på att den gamle mittfältaren Clarence Seedorf skulle hämtas in som ersättare. Berlusconis högra hand, Adriano Galliani, ville hellre ha in Primavera-lagets tränare Filippo Inzaghi.

Nu rapporterar Gazzetta dello Sport att Berlusconi har bett ett gäng advokater bygga upp ett fall gentemot Seedorf, som skulle göra att Milan kan sparka holländaren utan att behöva betala den lön han är berättigad i och med hans kontrakt som sträcker sig ända till 2016 och som tros vara värt €3 miljoner per säsong. Berlusconis och advokaternas hopp är att en uppsägning av kontraktet ses som ”skälig” eftersom klubben anser att Seedorf har ”skadat klubbens rykte”.

En av punkterna som advokaterna tros ha med är att Seedorf vid sin ankomst till klubben ska ha berättat för Ultrás-ledare att han överhuvudtaget inte vill ha tre fjärdedelar av de spelare som finns i truppen idag. Detta anser Berlusconi och advokaterna vara skäl till att ha skadat Milans rykte i fotbollsvärlden.