Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Robinho: Hoppas att det här blir mitt år

Efter att ha skrivit på ett nytt treårskontrakt med AC Milan är Robinho redo att ta nästa steg i klubben och verkligen visa varför de värvade loss honom från Manchester City

Robinho har ryktats vara på väg att lämna Europa för spel i Santos kommande säsong men hans nya kontrakt avslöjar hans avsikter att faktiskt stanna och kämpa.

– Jag hoppas att det här både blir Milans och mitt år, förklarade den brasilianska forwarden innan Milan besegrade Valencia i Guinness International Champions Cup med 2-1 igår.

– Jag är glad över att klubben ville förlänga med mig och det kommer att bli ett viktigt år för mig. Jag har redan sagt att Milan är ett lag som jag vill spela i de kommande tio åren.

Robinho gjorde ett av målen i den första halvleken mot Valencia.

– Att spela mot Valencia är svårt, de spelar på en underbar arena och publiken är otroligt hängiven. Med Milan-tröjan på vill man alltid vinna, även om det bara är en träningsturnering.

Milan möter antingen Chelsea eller Inter i finalen i New York.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1708 Artiklar