Politik stoppar övergång

Tommaso Rocchi har ett decennium som Lazio-spelare i bagaget. I januari i år värvades han till Inter när Lazio valde att släppa iväg sin legendar, men tiden i Milano blev ingen solskenshistoria.

36-årige Rocchi står nu utan klubb och söker med ljus och lykta efter ett lag som är i behov av anfallsförstärkningar. Eftersom han är kontraktslös kan han värvas av vilken klubb som helst trots att transferfönstret är stängt.

Nykomlingen i Serie A, Livorno, har visat intresse för den rutinerade anfallaren med 100 Serie A-mål på CV:t, men affären har visat sig omöjlig.

På grund av rivaliteten mellan Livorno och Lazio är det enligt Livornos president Aldo Spinelli omöjligt att värva Rocchi till den toskanska klubben. Han medger att klubben väldigt gärna hade tagit emot spelaren, men att de tyvärr tvingats tacka nej.

Livornos supportrar är kända för att befinna sig väldigt långt ut till vänster på den politiska skalan, medan stora delar av Lazios supportrar huserar en bra bit ut till höger på samma skala.

På grund av detta har alltså fotbollsklubben Livorno tvingats tacka nej till en potentiell spelaraffär. En mångårig representant för det högerextrema Lazio är inte välkommen hos den kommunistiska curvan på Stadio Armando Picchi.