Robin Olsen med en räddning.
NYHETER

Robin Olsen i en lång intervju, där han bland annat berättar att han fick reda på Romas intresse mitt under pågående VM. Han pratar även om hur han trivs i sin nya klubb och stad, och den största skillnaden mot FC Köpenhamn.

”Fick reda på Romas intresse två dagar före matchen mot Schweiz”

Robin Olsen har efter att han lämnade Malmö år 2015 spelat för grekiska PAOK Thessaloniki, danska FC Köpenhamn och nu italienska Roma. Han säger att han trivs bra i sin nya stad.

– Allt känns bra! Vi har hittat skola för barnen, nu känner jag mig hemma här. Självklart saknar jag min familj och mina vänner i Sverige, men vi är i en fantastisk stad i Rom! Vi njuter av det, och dessutom är det enkelt för mina vänner att flyga hit till Rom. Det finns absolut inga problem.

– Det är enklare att spela när allt fungerar och familjen mår bra. Om allt fungerar är jag en lycklig man.

Vad har varit den största utmaningen sedan du kom till Roma?

– Det är alltid svårt att lära sig ett nytt språk! Det är den tuffaste utmaningen. Jag går till italienskalektioner några gånger i veckan för att lära mig, men det är tufft! Jag förstår mer och mer, men det är svårt att prata italienska. Men jag når dit, jag är inte orolig!

Robin Olsen berättar att han fick höra om Romas intresse mitt under förberedelserna inför Sveriges åttondelsfinal mot Schweiz, och erkänner att storklubbens intresse gjorde det svårare att fokusera på matchen.

– Första gången jag hörde att Roma var intresserade var två dagar före matchen mellan Sverige och Schweiz i VM. Vi hade en viktig match i sikte och jag hörde om Roma, ett stort steg uppåt i karriären för mig. Självklart blev jag väldigt glad, men när du är mitt i ett VM är det inte lätt att hålla fokus då du hör sådana saker.

”Den största skillnaden mellan FCK och Roma är…”

Vidare i intervjun får Robin Olsen berättar Robin Olsen om hur bra han utvecklas under Romas målvaktstränare Marco Savorani. Särskilt spelet med fötterna har han utvecklat, ett spel som han aldrig fick särskilt stor anledning att öva på i Köpenhamn.

Hur är det att arbeta med Marco Savorani?

– Hani är en fantastisk målvaktstränare. Vi tränar väldigt hårt, och varje dag känner jag att jag blir bättre. När du kommer hit och tränar så hårt får du en bra känsla när du återvänder till omklädningsrummet, du är trött men känner att du förbättrats. Varje dag när du kommer hem efter träning, vet du att du gjort ditt bästa. Jag gillar att arbeta med honom.

Tror du att du har förbättrats i spelet med fötterna?

– Ja, jag tror att det är den största skillnaden mellan mitt gamla lag (FC Köpenhamn) och Roma. Vi vill spela bakifrån från försvaret, vi vill hålla i bollen, medan jag i mitt gamla lag kastade fram bollen för att vi hade starka anfallare. Jag förbättras väldigt fort. Givetvis kan jag alltid förbättras ännu mer, men jag är glad att spela den här sortens spel.

Vad är viktigast för en målvakt – instinkt eller teknik?

– Jag vet inte, jag tror du behöver både och! Naturligtvis kan du träna upp din teknik, jag vet inte hur man kan träna sin instinkt.

”Min skada inför VM stärkte mig mentalt”

I slutet av februari fick Robin Olsen nyckelbenet ur led, och det var länge osäkert om han skulle kunna spela i VM. Olsen hann hur som helst återhämta sig, och när han ser på skadan i efterhand säger han att den gjorde honom starkare.

– Den mentala biten för en spelare är väldigt viktig. Innan VM blev jag skadad och det stärkte mig verkligen mentalt. Jag känner mig stark mentalt. Självklart är jag glad om jag vinner, men man ska inte fira som om man har vunnit en titel. Jag blir glad, men jag tänker redan på nästa match.

Slutligen får Olsen frågan om vem eller vilka målvakter som inspirerade honom när han var liten. Olsen, vars föräldrar är danska, har svaret klart för sig.

– Min favorit var Peter Schmeichel, han var min barndomsidol.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se