Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 mar, 2016

Lazio möter Roma i Romderby live stream

Derby della Capitale är troligtvis det hetaste och minst vänliga derbyt som finns i den italienska fotbollen. Derbyna har ofta präglats av hög intensitet och spännande matcher, men även av hätsk stämning och våldsamheter mellan lagens supportrar.

Inför söndagens derby är det Roma som ligger högst upp i ligatabellen av de två, på sin tredje plats. Man har glidit efter både Napoli och Juventus i ligatoppen, så lagets huvuduppgift är nu först och främst att kvalificera sig till Champions League-spel nästa säsong. Något dystrare ser det ut för Lazio som ligger på åttonde plats, i något av ett ingenmansland.

Roma kommer närmast från ett oavgjort möte med Inter, där Nainggolans sena 1-1-kvittering innebar att klubbens förlustfria svit i ligaspelet förlängdes till nio matcher. Lazio kommer även de med ett 1-1-resultat i ryggen efter att ha kryssat borta mot Milan.

När Roma och Lazio möttes tidigare under säsongen var det Roma som var det starkare laget, och kunde bärga en 2-0-seger efter mål av Dzeko och Gervinho. Lazio önskar därför ta revansch i helgen, i ett möte som gäller så mycket mer än tre poäng.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar