Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Kaos för Ljajic

21-årige Adem Ljajic har egentligen bara gjort en bra vårsäsong där han verkligen visat upp vad han kan. Det var under den här våren som serben verkligen slog igenom på allvar efter att tidigare bara ha glimtat till då och då. Rent tidsmässigt var det ganska bra planerat av Ljajic då han nu bara har ett år kvar på sitt kontrakt med Fiorentina, vilket gör att han sitter i en ganska bra sits att förhandla om sin framtid.

Den florentinska klubben har gjort klart att de vill behålla sin unge anfallsstjärna, men Ljajic själv verkar inte helt säker. Parterna ska enligt uppgifter sätta sig ner i början på kommande vecka och diskutera en kontraktsförlängning där serbens lön höjs ordentligt, men det finns en annan klubb som lurar i vassen.

MIlan har under hela sommaren visat intresse för Ljajic, men när Robinhos övergång till Santos föll ihop som ett korthus dog även ryktena om Ljajic. Nu när Robinho skadade sig i en träningsmatch med Milan och blir borta under en tid har dock snacket tagit fart igen, och den här gången är det inte bara rykten det handlar om.

Milan ska igår ha skickat ett formellt bud till Fiorentina på €8 miljoner för Ljajic, en summa som Florens-klubben anser vara för liten. Fiorentina vill ha €12 miljoner för sin talang, men enligt italienska uppgifter tros parterna kunna komma överens om de möts vid €10 miljoner.

Något som både har förargat och pressat Fiorentina är det faktum att Milan redan ska ha kommit överens med Ljajic om spelarens personliga villkor innan det formella budet skickades till Fiorentina. Serben tros ha erbjudits ett femårskontrakt värt mellan €2-2,5 miljoner per säsong. Fiorentinas vice president Paolo Panerai har visat sitt missnöje över Milans agerande på Twitter genom att hävda att Milan bryter mot reglerna, ett tilltag som inte uppskattades av Fiorentinas ägare Andrea Della Valle.

Ytterligare en sak som får hela soppan att likna en cirkus är det faktum att Ljajic rapporteras ha brutit med sin agent Fali Ramadani för att istället företrädas av Mladen Furtula. Italiensk media anser detta vara ett bevis på att Ljajic allt hellre vill få till en övergång till Milan.

Mitt i all kaos gjorde Ljajic igår två mål när Fiorentina vann mot turkiska Gaziantepspor med 4-1. Som svar på målen ropade supportrarna ”stanna hos oss”.

Återstår att se vad Adem Ljajic väljer.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar